Expert procesanalyse bouw

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
20-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
's-Gravenhage
Reacties
0
Bekeken
418
Status
Gesloten
Referentie
IGB71297630

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2563 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een expert procesanalyse met ervaring met projectmanagementmethoden, zoals PRINCE2, kwaliteitsmanagement conform NEN ISO 9001 en systems engineering zoals NEN ISO 15288.

Wie?

Onze opdrachtgever is ontstaan door een fusie van vastgoedonderdelen van verschillende ministeries. De organisatie is verantwoordelijk voor de grootste vastgoedportefeuille van Nederland met een omvang van 81.000 hectare en 13,3 miljoen m2 bruto vloeroppervlak. De medewerkers ontwikkelen en beheren een unieke vastgoedportefeuille met onder andere rechtbanken, kazernes, magazijnen, kantoren, musea, gevangenissen, gerechtsgebouwen, paleizen en monumenten.

De directie Transacties en Projecten (T&P) is de schakel naar de vastgoed- en bouwmarkt. De directie is onder andere verantwoordelijk voor de uitvoering van de portefeuillestrategie door (her)ontwikkeling, transformatie en transacties. Het realiseren van nieuw- en verbouwprojecten en het inkopen van alle producten, werken en diensten voor het gehele bedrijf. De belangrijkste instrumenten zijn: het verrichten van een omvangrijke verkoopopgave van vastgoed; het contracteren van alle gebruik van vastgoed door de rijksoverheid; het genereren van inkomsten door (tijdelijk) gebruik van vastgoed door het afsluiten van (bijzondere) contracten zoals erfpacht / pacht, huur, medegebruik en bijzonder beheer.

De afdeling Architectuur & Techniek bestaat uit 6 secties: Nieuwbouw en Transformaties, Masterplannen en Transformaties, Veiligheid & Gezondheid, Duurzaamheid & Comfort, Technisch Advies 1 en Technisch Advies 2. De afdeling Architectuur & Techniek is verantwoordelijk voor de technische en architectonische kwaliteit bij complexe en programmatische projecten en zorgt voor de borging hiervan in projecten.

De afdeling is in staat technische risico's in de (pre)planvorming, uitvoering en bij de exploitatie te benoemen en te beheersen.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U gaat de huidige advies- en ontwerpprocessen binnen het Rijksvastgoedbedrijf eenduidig en systematisch beschrijven vanuit het proces van de opdrachtgever. De advies / ontwerpprocessen betreffen het verrichten van haalbaarheidsstudies, opstellen van de ambities, definiëren van de opgave en de kaders en het programma van eisen, bouwkostenraming, advisering bij aanbesteding en het ontwerpen en toetsen/testen in de ontwerp- en realisatiefase.  Dit toetsen en testen gebeurt al dan niet op basis van systeemgerichte contractbeheersing. Bij de adviesprocessen zijn veel expertises verbonden zoals bouw- en installatietechniek, architectuur, veiligheid, gezondheid, duurzaamheid en comfort.

 • U weet de advies- en ontwerpproducten op adequate wijze aan te haken in de kernprocessen. De advies- en ontwerpproducten moeten op de juiste wijze worden aangehaakt in de kernprocessen van de organisatie, zoals het aanpassen of realiseren van vastgoed.

 • U draagt bij tot het formuleren van deze kernprocessen. Dit doet u door mee te denken vanuit de opgebouwde kennis over de architectonische / technische advies- en ontwerpprocessen.

Eisen

 • U beschikt over een afgeronde Bachelor- of hbo-opleiding met als hoofdvakken bouwproces- of projectmanagement of bedrijfskunde.

 • U hebt minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van procesanalyse voor een professionele organisatie.

 • U hebt ervaring met utiliteitsbouw hieronder wordt in dit verband niet verstaan een loods, fabriekshal of woningbouw.

 • U hebt ervaring met projectmanagementmethoden, zoals Prince2, kwaliteitsmanagement conform NEN ISO 9001 en systems engineering zoals NEN ISO 15288.

 • U beschikt over inhoudelijke kennis van het bouwproces en kan de raakvlakken benoemen tussen de verschillende stakeholders die daarin een rol spelen.

 • U hebt kennis van systeemgerichte contractbeheersing (SCB).

 • U hebt kennis hebben van verschillende contractvormen.

 • U bent per 1 juli beschikbaar voor het volledig aantal uren.

Waar?

Den Haag

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 24 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind december 2017, met een optie tot verlenging. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

 

Hoe?

Reageer vóór vrijdag 24 juni aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten