Beleidsmedewerker senior

Intermediair
Detabem
Geplaatst op
20-06-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Dronten
Reacties
0
Bekeken
478
Status
Gesloten

Omschrijving

Start

1 augustus 2016

Einde

31 december 2016

Verlenging

Ja 2 x 3 maanden

Uren

36

Indienen

26 juni 2016

Detabem is op zoek naar Senior Beleidsmedewerker Dronter Koers voor in Dronte.

Opdrachtomschrijving

Organisatie (Dronten geeft je de ruimte)
De gemeente Dronten is een jonge gemeente met lef. In veertig jaar tijd groeide de gemeente Dronten uit tot een gemeente met meer dan 40.000 inwoners. Het thema “Dronten geeft je de ruimte” voert dan ook verder dan de fysieke ruimte in de gemeente. Ook in de organisatie van de gemeente Dronten: daar worden talenten benut! Wie wil groeien, kan er groeien. Balans tussen werk en privé vinden wij zeer belangrijk. De directie wordt gevoerd door de directeur/ gemeentesecretaris en de directeur strategie en projecten. De organisatie bestaat uit tien overzichtelijke afdelingen. De managers vormen het Management Beraad. Het personeel van de gemeente heeft een transparante relatie met het gemeentebestuur en is zeer betrokken bij de samenleving, maakt er afspraken en komt deze ook na. Dienstverlening gaat verder dan veiligheid en gezonde financiën. We denken mee met ‘onze klanten’ en zijn toekomstgericht. Integriteit staat bij werknemers van de gemeente Dronten hoog in het vaandel. Werknemers van de gemeente Dronten roesten niet vast in patronen, maar hebben een flexibele en oplossingsgerichte werkhouding.

Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling : De Dronter Koers
Bij de afdeling MO werken ruim 20 medewerkers die samen verantwoordelijk zijn voor beleid en uitvoering op een breed scala aan maatschappelijke thema's. MO is een dynamische afdeling die door haar nauwe relatie met de samenleving snel kan inspringen op veranderingen en waar het werk leuk en afwisselend is. Na een intensieve voorbereiding staat de komende periode in het teken van de uitvoering van de transities en het vormgeven aan de transformatie. Dit in intensieve samenwerking met maatschappelijke partners en initiatiefnemers uit de samenleving. De nieuwe werkwijze Dronter Koers vormt de basis voor de manier waarop inwoners met een ondersteuningsvraag weer mee kunnen doen in de samenleving. Vanuit de pionierstraditie koerst die samenleving op eigen kracht. Red een inwoner het niet (helemaal) meer op eigen kracht, dan is er in de wijk een netwerk van professionals die samen met de inwoner en zijn/ haar omgeving een routeplan ontwikkelen. Het takenpakket bestaat onder andere uit de verdere uitbouw van de Dronter Koers aan de informatie kant (website, sociale kaart, klanttevredenheidsonderzoek) en aan de preventiekant (positioneren en transformeren van voorliggende vrij toegankelijke voorzieningen).

Takenpakket
• (Deel-) projectleiderschap 'transformatie-projecten 3D' met focus op Wmo;
• Projectleider in het kader van het positioneren en transformeren van vrij toegankelijke en voorliggende voorzieningen in de lijn van de Dronter koers.
• Zorgdragen voor de communicatie en informatievoorziening Dronter koers (ontwikkeling Dronter Wijzer)
• Projectleider voor Wmo-pilots beleid familiezorg/ vrijwilligersbeleid
• Uitvoeren projecten in kader van armoedebeleid
• Uitvoeren speerpunten uit actualisatie beleid 3 D.
• Werkzaamheden vinden plaats onder verantwoordelijkheid van de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling en/of het programmabureau transities.

Kandidaat Omschrijving

- Aantoonbare ervaring op de nieuwe WMO, kennis van het transitieproces en visie op de transformatie
- Aantoonbare ervaring met subsidiebeleid en uitvoering
- Aantoonbare ervaring met informatievoorziening naar cliënten en professionals
- Aantoonbare ervaring en kennis van voorliggende voorzieningen
- Aantoonbare ervaring met het schrijven van beleids-, college en raadsvoorstellen
- Aantoonbare innovatieve en creatieve instelling
- Aantoonbare ervaring met vrijwilligersbeleid en concept van familiezorg en armoedebeleid
- Minimaal 7 jaar ervaring bij overheidsorganisatie of adviesbureau gedurende de afgelopen 7-9 jaar
- Kennis en ervaring met projectmatig werken
- Kennis van wetgeving en nieuwe ontwikkelingen op het terrein van de 3 transities

Zelfstandig intern en extern kunnen opereren, Je moet goed kunnen samenwerken en communiceren zowel met de doelgroep als externe partners en interne collega’s.
Sociaal vaardig en energiek. Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Stressbestendig, initiatiefrijk, flexibel, oplossingsgericht, humor.

Gespreksplanning: De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 7 juli 2016. Wij vragen kandidaten uitdrukkelijk deze datum te reserveren voor een eventueel gesprek.

Eisen

Opleiding
Op CV aantoonbaar minimaal een afgeronde HBO opleiding.

Werkervaring beleidsmedewerker
Op CV aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 4 jaar, als beleidsmedewerker binnen het sociaal domein van een gemeente.
Referentie vereist

Werkervaring WMO
Op CV aantoonbare werkervaring met de WMO en het transitieproces.

aanleveren bij offerte
Motivatiebrief ( maximaal 1 A4)
en CV in een word bestand ( maximaal 5 A4)

Met vriendelijke groet,
Detabem u krijgt altijd een reactie

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten