Strategisch contentdesigner

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
21-06-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
585
Status
Gesloten
Referentie
IGB71439542

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

05-07-2016

Einddatum

31-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

32

Sluitingsdatum

29-06-2016 om 10:00 uur

Profiel Organisatie
Het Communicatiebureau van de organisatie zorgt voor de juiste mensen op de juiste plek als het om communicatie gaat. De communicatieadviseurs worden door de gehele organisatie ingezet en richten zich op een zo goed mogelijk contact met de Amsterdammers. Het Communicatiebureau omvat de afdelingen: staf, advies, interim, specialisten en middelen. 

Profiel Opdracht
De contentdesigner is verantwoordelijk voor de optimalisatie van de content op de website, op gebied van structuur, tekst, presentatie en beheer op basis van analyse van gebruikerstaken. De taken van de contentdesigner zijn zowel aansturend, adviserend als uitvoerend. De contentdesigner is tevens de projectleider van het toptakenproject.

Werkzaamheden

 • Het doorontwikkelen van de contentconcepten per onderwerp op de website amsterdam.nl op basis van de contentstrategie;

  • ​Het begeleiden van de eindredacteuren bij het omzetten van de content op de huidige website naar het model van een toptakensite;

  • Analyseren en beoordelen van de bestaande content en beschikbare gebruikersdata en verbetervoorstellen doen;

  • Draagvlak creëren voor verbetervoorstellen bij contenteigenaren en communicatieadviseurs in de organisatie

Functie-eisen

 • een afgeronde WO opleiding (harde eis)

  • in de afgelopen 3 jaar ervaring met het maken van contentdesign voor de website van een gemeente met 200.000+ inwoners (harde eis)

  • in de afgelopen 2 jaar ervaring met het implementeren van Toptaken op gemeentelijke websites (harde eis)

  • heeft ervaring met het werken met contentmanagementsystemen (harde eis)

  • heeft ervaring met het werken met online statistiekprogramma's (harde eis)

  • in de afgelopen 3 jaar ervaring met het verzorgen van content design op online redacties, waarbij specifiek de aspecten contentdesign, contentmanagement, zoekmachineoptimalisatie en het analyseren van customer journeys belangrijk zijn

  • ervaring met het implementeren van Toptaken op gemeentelijke websites, binnen de G4-gemeentes

  • ervaring met het contentmanagementsysteem Iprox

  • ervaring met het online statistiekprogramma Siteimprove

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten