Omgevingsmanager Gebiedsontwikkeling / Openbare Ruimte (Sr)

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
21-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
247
Status
Gesloten
Referentie
IGB71451156

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

1-7-2016

Einddatum

1-7-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

32

Sluitingsdatum

24-6-2016 om 10:00 uur

In verband met de huidige versnelling in de gebiedsontwikkelingen van Overamstel en het Amstelstation zoeken we een senior Omgevingsmanager (Civiel Technisch).

De gebiedsontwikkeling Overamstel (Amstelkwartier en Kop Weespertrekvaart) en Amstelstation (oostzijde) is momenteel in volle gang. Goed omgevingsmanagement is daarbij van groot belang. Naast kennis van gebiedsontwikkeling is het verstaan van de zeer uiteenlopende assetowners cruciaal (van Stadsdeel Oost, V&OR tot aan Prorail). Affiniteit en feeling met stedenbouwkundig ontwerpers en kennis van ontwerp en engineering van de openbare ruimte en het beleid en werkwijzen van de Gemeente Amsterdam is cruciaal om senior te zijn in deze opgave.

De senior omgevingsmanager heeft de taak om in twee complexe stedelijke gebiedsontwikkelingen, Amstelstation en Overamstel, de situatie voldoende veilig, toegankelijk en leefbaar te houden, voor de bestaande gebruikers, passanten en de nieuwe bewoners en belanghebbenden tijdens de uitvoering. Daarnaast haalt en borgt de omgevingsmanager omgevingseisen en wensen in de fase van ontwerp en technische voorbereiding vanuit de belangen van de omgeving en haar stakeholders. Houdt daarvoor structurele omgevingsoverleggen en voert stakeholdersmanagement uit.

De omgevingsmanager is scherp op de raakvlakken tussen deelprojecten en signaleert proactief kansen en risico's in en tussen deze twee projectgebieden.
In de uitvoering moet het (tijdelijk) beheer en de fasering van het werk goed worden geregeld en moet accuraat op knelpunten in de bereikbaarheid en veiligheid in het gebied worden geacteerd. De maatregelen moeten passen binnen de projectplanning en -doelen.

De omgevingsmanager opereert binnen de kernteams van beide gebiedsontwikkelingen onder leiding van de integraal projectmanager vanuit het PMB en neemt ook deel aan de overlegstructuren van de betrokken projecten. De omgevingsmanager levert daarbinnen een belangrijke bijdrage op de bestuurlijke besluitvormingsproducten en planvormingsproducten. In de technische voorbereiding gaat het om ophalen en opstellen van beheer en BLVC eisen.

Het doel is om in het najaar van 2016 één of twee collega's van het IB of PMB beschikbaar te maken om mee te werken aan de omgevingsopgave in de projecten waarbij de senior omgevingsmanager hen coacht en opleidt tot kern of senior niveau. Dit alles vraagt om afstemmen, verbinden en communiceren met stevige inhoudelijke kennis op het gebied van gebiedsontwikkeling (eisen en wensen Ontwikkelaars) en inrichting en beheer van de Openbare ruimte.

Werkzaamheden

 • Organiseren en voeren van structureel omgevingsoverleg(gen) en stakeholdersmanagement;

 • Inbreng van de omgevingsbelangen (eisen en wensen) in de planvorming, technische voorbereiding en uitvoeringsfase binnen de projectteams van de twee ontwikkelgebieden;

 • Organiseren en voorzitten van het beheeroverleg met de verschillende assetowners (Stadsdeel Oost, V&OR, GVB, Prorail e.d.);

 • verantwoordelijk voor de tot stand komen van beheerplannen en beheertoetsen;

 • deelname en inbreng in uitvoeringsoverleg met bouwende partijen;

 • mede opzetten van aanpak planvormingsproces in relatie tot participatie bewoners, ondernemers en gebruiker;

 • Opzetten en begeleiden van een bewonersbeheergroep Overmamstel en Amstelstation;

 • Afhankelijk van het onderwerp het deelnemen en of leiden en voorzitten van bewoners bijeenkomsten;

 • mede schrijven aan bestuurlijke besluitvorming stukken;

 • mede schrijven aan programma's van eisen;

 • input leveren aan bouwlogistiek en BLVC plannen;

 • coachen en opleiden binnen het werk van één of twee IB of PMB collega's.

Functie-eisen

 • beschikt minimaal over aantoonbaar academisch werk- en denkniveau. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en met een WO diploma in het ruimtelijk domein zoals Planologie of Civiele Techniek.

  • kennis van en ruime ervaring met het functioneel aansturen van civieltechnische projecten in gebiedsontwikkeling en openbare ruimte in de fasen van planvorming tot en met overdracht beheer, binnen de complexe binnenstedelijke omgeving van een grote stad met minimaal 150.000 inwoners. Deze kennis en ervaring is opgedaan in minimaal 4 jaar binnen de afgelopen 10 jaar.

  • heeft uitstekende schriftelijke vaardigheden ten behoeve van bestuurlijke besluitvorming en of advies op beheereisen voor de Openbare ruimte.

  • minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring in de rol van Omgevingsmanager in een grootstedelijk project met een stationsomgeving in een stad van minimaal 150.000 inwoners.

Wensen

 • minimaal 6 jaar in de afgelopen 10 jaar aantoonbare kennis en ervaring opgedaan met het adviseren in de planvormingsfase op het beheer van de Openbare ruimte en op het gebied van BLVC.

  • minimaal 6 jaar ervaring met participatie en bestuurlijke besluitvorming en inspraak.

  • beschikt over een bestaand netwerk van stakeholders in het projectgebied van Stadsdeel Oost Amsterdam.

Competenties

heeft inlevingsvermogen en overtuigingskracht om uiteenlopende belangen en partijen tot elkaar te brengen;
heeft daarvoor uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
het waar nodig goed kunnen of laten documenteren van afspraken;
is een teamspeler gericht op verbinden, samenwerking en onderlinge coaching en hanteert daarbij een slagvaardige, oplossingsgerichte, zelfstandige, proactieve en flexibele wijze van opereren.

 • Analytisch vermogen op expert niveau

 • Omgevingsbewustzijn op expert niveau

 • Voelen en Samenwerken op expert niveau

 • Relatiebeheer op expert niveau

 • Kracht en Resultaatgerichtheid op expert niveau

 • Overtuigingskracht op expert niveau

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten