Communicatieadviseur Vernieuwing Erfpacht

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
21-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
417
Status
Gesloten
Referentie
IGB71469574

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

1-7-2016

Einddatum

31-3-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

32-36

Sluitingsdatum

24-6-2016 om 12:00 uur

De senior communicatieadviseur maakt deel uit van het team communicatie dat verder bestaat uit een (coördinerende) strategische communicatieadviseur, een medior en een junior communicatieadviseur. Een tekstschrijver voor de beleidsstukken en online specialist maken de eerst komende tijd ook deel uit van het team.
Daarnaast is er een communicatieadviseur voor de ‘staande organisatie’ van de afdeling Erfpacht en Uitgifte waar nauw mee wordt samengewerkt.

Vernieuwing Erfpacht is één van de belangrijkste collegedossiers, onderwerp van zeer complexe financieel/ juridisch/ economische aard, zeer publiciteits- en publieksgevoelig en met grote impact.
Het is een groot project voor lange duur.

Werkzaamheden

 • Meedenken en werken aan de vernieuwing van het erfpachtstelsel (van ‘voortdurend’ naar ‘ eeuwigdurend’), een ingrijpende vernieuwing, zoals vastgelegd in het collegeakkoord.

 • Mede uitvoering geven aan de communicatiestrategie door het maken van uitvoeringsplannen, de implementatie van online communicatie, interne communicatie, stakeholdermanagement, de op te zetten informerende campagne en het mede organiseren van twee inspraaktrajecten.

 • Meewerken aan het voorbereiden van stukken voor het bestuurlijk team en het college en de uiteindelijke beleidsstukken die samen het nieuwe stelsel zullen vormen.

Profiel afdeling

De afdeling Erfpacht valt onder het organisatieonderdeel Grond en Ontwikkeling van de gemeente Amsterdam en is verantwoordelijk voor het financieel, juridische en administratief beheer van alle 250.000 Amsterdamse erfpachtcontracten (woningen, bedrijven en maatschappelijk vastgoed). 110.000 erfpachters (250.000 contracten), professionals zoals makelaars, notarissen, banken, financieel adviseurs.

Functie-eisen

 • beschikt minimaal over aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en/of een minimaal behaald HBO diploma.

  • beschikt aantoonbaar over een zeer vlotte pen en heeft uitstekende vaardigheden in de omgang met social media.

  • In de afgelopen 4 jaar minimaal 2 jaar ervaring opgedaan met het vertalen van complexe juridische inhoud naar effectieve boodschappen en communicatieaanpak.

  • heeft in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar ervaring opgedaan als communicatieadviseur in een overheidsorganisatie.

Wensen

 • heeft in de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar ervaring opgedaan binnen een G4 gemeente.

  • is aantoonbaar in staat een complex dossier communicatief vorm te geven, en daarbij de behoeften vanuit de samenleving in het oog houden.

  • is bedreven in het vertalen van complexe juridische inhoud naar effectieve boodschappen en communicatieaanpak.

  • heeft in de afgelopen 5 jaar, minimaal 2 jaar ervaring opgedaan als communicatie adviseur met politieke sensitiviteit en

  • inzicht in ambtelijk/bestuurlijk/ politieke dynamiek.

Competenties

 • Strategisch denken

 • Klantgerichtheid

 • Hands-on mentaliteit

 • Samenwerken

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten