Beleidsadviseur Maatschappelijke Zaken

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
21-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Stadskanaal
Reacties
1
Bekeken
484
Status
Gesloten
Referentie
IGB71492928

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

01-09-2016

Einddatum

01-03-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

32

Sluitingsdatum

01-07-2016 om 12:00 uur

Als beleidsadviseur ontwikkel je strategisch en integraal beleid op het gebied van specifieke beleidsterreinen van de sociale zekerheid. De focus ligt voor jou op het terrein van de Participatiewet.

Je maakt onderdeel uit van de afdeling maatschappelijke zaken, waarin je nauw samenwerkt met een team van beleidsmedewerkers. Daarnaast coördineer je de dagelijkse werkzaamheden van het team Beleid van de afdeling Maatschappelijke Zaken.Binnen de gemeente werk je integraal samen met de beleidsadviseurs van de andere afdelingen, de financiële adviseurs en de strategische concernadviseurs. Daarnaast ben je adviseur voor het management en het bestuur. Organisatieadviesbureau  Berenschot heeft een onderzoek binnen het sociaal domein uitgevoerd. Hierdoor staan wij voor een transformatieopgave, dit is ook van invloed op het team beleid. Je werkt mee en geeft uitvoering aan deze verandering binnen het sociaal domein.

Jouw rol
De integrale samenwerking betekent dat je je organisatiebreed richt op de overstijgende beleidsprocessen en ook extern in de regio een stevige rol pakt. We zoeken daarom een ondernemende, daadkrachtige en besluitvaardige collega, die wil bijdragen aan de ontwikkelingen. Het werkveld en de regio zijn volop in beweging. Jij weet daarin de regionale aanpak goed te organiseren en met alle partijen en belanghebbenden tot resultaten te komen door de drie decentralisaties op het sociale domein concreet vorm te geven. Je bent een krachtige organisator, initiator, procesregisseur en uiteindelijk ook degene die zorgdraagt voor de borging van de resultaten. Je kunt op momenten tempo maken maar bouwt ook momenten van reflectie in.Binnen de afdeling Maatschappelijke Zaken coördineer je de dagelijkse werkzaamheden van het team. Als beleidsadviseur draag je je steentje bij aan een collegiale, professionele, integrale samenwerking. Je organiseert dit en weet dit te borgen in heldere processen. Je zorgt voor adequate sturing op afspraken en resultaten. Verder maken coaching, werkverdeling, werkoverleg en communicatie deel uit van je rol als coördinator.

Kwaliteiten
Het is belangrijk ervaring te hebben met coördinerende werkzaamheden. Je weet wat er gevraagd wordt in een regisserende gemeente. Onderhandelen, overtuigen en medewerking verkrijgen zijn vaardigheden waarover je aantoonbaar beschikt. Je benut kansen die zich voordoen en neemt goed afgewogen risico's om je doelstellingen te bereiken. Binnen het vakgebied van werk en inkomen heb je ruime ervaring en weet je deze ervaring ook te vertalen en toe te passen op andere beleidsvelden. Je beschikt over relevante kennis en recente werkervaring als beleidsadviseur op o.a. de WWB, participatiebeleid, minimabeleid en handhavingsbeleid. Het acteren in een bestuurlijk, ambtelijk en maatschappelijk krachtenveld gaat je soepel af.

Functie-eisen

 • Er moet voldaan zijn aan de Waadi check (verplichte eis).

  • een stevige vakinhoudelijke bagage met expertise binnen het Sociaal Domein, met als specialisatie het terrein van werk en inkomen/participatie de afgelopen 3-5 jaar binnen een gemeente (harde eis).

  • meerjarige ervaring met het uitvoeren van coördinerende taken (harde eis).

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  27-06-2016 11:27
  Plaats
  Kampen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten