Afdelingsmanager Algemeen Advies a.i (P&O)

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
22-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Uurtarief
90
Op locatie
Amsterdam
Reacties
3
Bekeken
743
Status
Gesloten
Referentie
20119124

Afrondingstoelichting

Beste relatie,

Allereerst willen wij u bedanken voor uw reactie op deze opdracht.
Uit de diverse ontvangen aanbiedingen hebben we een keuze gemaakt.

De kandidaat die wij aan onze opdrachtgever hebben voorgesteld, heeft inmiddels een persoonlijke bevestiging van aanbieding van ons ontvangen.

Mocht u deze maal niet door ons zijn geselecteerd, hopen wij toch dat u onze aanvragen blijft volgen. Wij danken u voor de genomen moeite ons uw CV en motivatie te hebben toegezonden.
Indien u nog niet in ons bestand bent opgenomen, zullen we dat spoedig doen. Wij zullen u dan proactief informeren over ons actuele aanbod van nieuwe opdrachten.

Onze opdrachten treft u tevens op onze website www.icq.careers aan onder de tab “vacatures”. Daarnaast kunt u ons aanbod volgen via Twitter, Facebook en LinkedIn.

Met vriendelijke groet,

ICQ Groep

Loolaan 22
7315AB Apeldoorn
Postbus 1458
1300 BL Almere
T 055-303 1464
E info@icq.careers
W www.icq.careers


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2514 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20119124 Tijdelijke inhuur

Voor Gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een Afdelingsmanager Algemeen Advies a.i (P&O)

Profiel Organisatie en afdeling

Het organisatieonderdeel Personeel en Organisatieadvies maakt onderdeel uit van het cluster Bedrijfsvoering. Alle personeel en organisatiemedewerkers van de Gemeente Amsterdam vallen onder dit organisatieonderdeel.
Personeel en Organisatieadvies is verantwoordelijk voor de implementatie en ontwikkeling van een eenduidig personeels- en organisatiebeleid. De directie zorgt ervoor dat de organisatie, de structuur en het leiderschap dusdanig optimaal is ingericht dat de medewerkers beter in staat zijn de beoogde resultaten te halen. Algemeen Advies is één van de zes afdelingen van POa. Naast Algemeen Advies zijn dit de afdelingen Personeelsdiensten, Personeelsvoorzieningen, Organisatie advies, Amsterdamse School en het Mobiliteitscentrum. De afdelingsmanager algemeen advies stuurt vijf teamleiders aan, vier met een team personeel & organisatie adviseurs plus de teamleider die zich bezighoudt met het professionaliseringstraject van de adviseurs. In de afdeling zijn alle P&O adviseurs, strategisch P&O adviseurs en beleids- en projectadviseurs ondergebracht.

De belangrijkste producten en diensten van Algemeen Advies zijn

 1. Integraal, eerstelijns advies en ondersteuning (op strategisch, tactisch en operationeel niveau) ten behoeve van de stedelijk directeuren en stadsdeelsecretarissen, de managers van de organisatieonderdelen en de afdelingsmanagers met betrekking tot generalistische Personele en Organisatie vraagstukken binnen de gestelde kaders en richtlijnen.

 2. Directie breed account- en relatiemanagement voor alle organisatieonderdelen in de stad;

 3. Ontwikkeling en implementatie van gemeentebreed P&O beleid- (in samenwerking met Dienst Middelen en Control) en projecten;

 4. Begeleiding bij doorontwikkeling van de organisatieonderdelen binnen gemeente Amsterdam.

De afdeling Algemeen Advies bestaat uit 110 fte en wordt aangestuurd door een afdelingsmanager gesteund door vijf teamleiders.

De P&O adviseurs vallen onder een van de teamleiders en worden flexibel ingezet bij de organisatieonderdelen en stadsdelen.

Profiel Opdracht

Sinds januari 2015 zijn alle P&O adviseurs van Amsterdam ondergebracht in één afdeling. Dat biedt kansen. Kansen om de P&O adviesfunctie te standaardiseren en verder te professionaliseren. We zijn nu anderhalf jaar verder, de teams draaien, een uitgebreid professionaliseringstraject is gestart. In januari 2015 is de gehele Amsterdamse organisatie gereorganiseerd. Veel onderdelen zijn toe aan een herijking, hetgeen nieuwe uitdagingen geeft voor het organisatieonderdeel Personeel en Organisatieadvies en de afdeling Algemeen Advies. Naast de aansturing van de afdeling ligt er dus ook een opgave op het gebied van deze actuele ontwikkeling.
Wij zijn op zoek naar een "stevige" manager, hands on, die de aansturing én verdere ontwikkeling voortvarend oppakt. De kandidaat moet tevens in staat zijn op strategisch niveau mee te denken met de aansturing en doorontwikkeling van het gehele organisatieonderdeel, Personeel en Organisatieadvies.

Functie eisen

 • U beschikt minimaal over aantoonbaar WO werk- en denkniveau. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en/of een minimaal behaald WO diploma.

 • U hebt minimaal 5 jaar ervaring in een leidinggevende rol waarbij hij/zij (coachend) leiding gegeven heeft aan professionals.

 • U bent een deskundige op het gebied van Personeel en Organisatie en daarmee een vanzelfsprekende gesprekspartner voor de Amsterdamse manager op het gebied van HR vraagstukken.

U toont dit aan door minimaal 5 jaar werkervaring in het Personeel en Organisatieadvies werkveld op academisch niveau.

 • U hebt managementervaring bij gemeentelijke organisaties, rijksoverheid, cq grote complexe organisaties met centrale dienstverlening en kennis en ervaring met bestuurlijke en politieke processen.

Competenties

 • Hands on-mentaliteit

 • In staat zijn om op strategisch niveau mee te denken met de aansturing en doorontwikkeling van het gehele organisatieonderdeel.

 • Visie

 • Omgevingsbewust

 • Samenwerken

 • Resultaatgericht

Functie Wensen

 • U hebt ervaring met samenvoegings- en veranderprocessen in organisaties met een politiek-bestuurlijke context.

 • U hebt ervaring met het invoeren en ontwikkelen van accountmanagement.

 • U hebt ervaring met het aansturen van decentraal werkende adviseurs.

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Amsterdam

Startdatum

direct

Duur

6 maanden

Optie op verlenging

6 maanden

Inzet

36 uur per week

Tarief

maximaal € 90

Sluitingsdatum

28-06-2016

Sluitingstijd

09:00

Intakegesprek

NNB

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;

 • Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  22-06-2016 13:14
  Plaats
  Leiden

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-06-2016 13:21
  Plaats
  Heiloo

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  28-06-2016 03:19
  Plaats
  Rijswijk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten