Afdelingsmanager Algemeen Advies P&O

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
22-06-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
341
Status
Gesloten
Referentie
IGB71714455

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

10-07-2016

Einddatum

09-01-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

30-06-2016 om 17:00 uur

Profiel Organisatie en afdeling
Het organisatieonderdeel Personeel en Organisatieadvies maakt onderdeel uit van het cluster Bedrijfsvoering. Alle personeel en organisatiemedewerkers van de organisatie vallen onder dit organisatieonderdeel.

Personeel en Organisatieadvies is verantwoordelijk voor de implementatie en ontwikkeling van een eenduidig personeels- en organisatiebeleid. De directie zorgt ervoor dat de organisatie, de structuur en het leiderschap dusdanig optimaal is ingericht dat de medewerkers beter in staat zijn de beoogde resultaten te halen. Algemeen Advies is één van de zes afdelingen van POa. Naast Algemeen Advies zijn dit de afdelingen Personeelsdiensten, Personeelsvoorzieningen, Organisatie advies, Amsterdamse School en het Mobiliteitscentrum. De afdelingsmanager algemeen advies stuurt vijf teamleiders aan, vier met een team personeel & organisatie adviseurs plus de teamleider die zich bezighoudt met het professionaliseringstraject van de adviseurs. In de afdeling zijn alle P&O adviseurs, strategisch P&O adviseurs en beleids- en projectadviseurs ondergebracht.

De belangrijkste producten en diensten van Algemeen Advies zijn

 • Integraal, eerstelijns advies en ondersteuning (op strategisch, tactisch en operationeel niveau) ten behoeve van de stedelijk directeuren en stadsdeelsecretarissen, de managers van de organisatieonderdelen en de afdelingsmanagers met betrekking tot generalistische Personele en Organisatie vraagstukken binnen de gestelde kaders en richtlijnen.

 • Directie breed account- en relatiemanagement voor alle organisatieonderdelen in de stad;

 • Ontwikkeling en implementatie van organisatiebreed P&O beleid- (in samenwerking met Dienst Middelen en Control) en projecten;

 • Begeleiding bij doorontwikkeling van de organisatieonderdelen binnen de organisatie.

De afdeling Algemeen Advies bestaat uit 110 fte en wordt aangestuurd door een afdelingsmanager gesteund door vijf teamleiders. De P&O adviseurs vallen onder een van de teamleiders en worden flexibel ingezet bij de organisatieonderdelen.

Profiel Opdracht 
Sinds januari 2015 zijn alle P&O adviseurs ondergebracht in één afdeling. Dat biedt kansen. Kansen om de P&O adviesfunctie te standaardiseren en verder te professionaliseren. We zijn nu anderhalf jaar verder, de teams draaien, een uitgebreid professionaliseringstraject is gestart. In januari 2015 is de gehele organisatie gereorganiseerd. Veel onderdelen zijn toe aan een herijking, hetgeen nieuwe uitdagingen geeft voor het organisatieonderdeel Personeel en Organisatieadvies en de afdeling Algemeen Advies. Naast de aansturing van de afdeling ligt er dus ook een opgave op het gebied van deze actuele ontwikkeling.

Wij zijn op zoek naar een "stevige" manager, hands on, die de aansturing én verdere ontwikkeling voortvarend oppakt. De kandidaat moet tevens in staat zijn op strategisch niveau mee te denken met de aansturing en doorontwikkeling van het gehele organisatieonderdeel, Personeel en Organisatieadvies

Functie-eisen

 • beschikt minimaal over aantoonbaar WO werk- en denkniveau. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en/of een minimaal behaald WO diploma (harde eis)

 • minimaal 5 jaar ervaring in een leidinggevende rol waarbij hij/zij (coachend) leiding gegeven heeft aan professionals (harde eis)

 • deskundige op het gebied van Personeel en Organisatie en daarmee een vanzelfsprekende gesprekspartner voor de Amsterdamse manager op het gebied van HR vraagstukken (harde eis)

 • managementervaring bij gemeentelijke organisaties, rijksoverheid, cq grote complexe organisaties met centrale dienstverlening en kennis en ervaring met bestuurlijke en politieke processen (harde eis)

 • ervaring met samenvoegings- en veranderprocessen in organisaties met een politiek-bestuurlijke context

 • ervaring met het invoeren en ontwikkelen van accountmanagement

 • ervaring met het aansturen van decentraal werkende adviseurs

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  25-06-2016 16:04
  Plaats
  Amersfoort

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten