Projectleider Vernieuwing Informatielandschap

Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
22-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
4
Bekeken
709
Status
Gesloten
Referentie
20119128

Afrondingstoelichting

Beste relatie,

Allereerst willen wij u bedanken voor uw reactie op deze opdracht.
Uit de diverse ontvangen aanbiedingen hebben we een keuze gemaakt.

De kandidaat die wij aan onze opdrachtgever hebben voorgesteld, heeft inmiddels een persoonlijke bevestiging van aanbieding van ons ontvangen.

Mocht u deze maal niet door ons zijn geselecteerd, hopen wij toch dat u onze aanvragen blijft volgen. Wij danken u voor de genomen moeite ons uw CV en motivatie te hebben toegezonden.
Indien u nog niet in ons bestand bent opgenomen, zullen we dat spoedig doen. Wij zullen u dan proactief informeren over ons actuele aanbod van nieuwe opdrachten.

Onze opdrachten u tevens op onze website www.icq.careers aan onder de tab “vacatures”. Daarnaast kunt u ons aanbod volgen via Twitter, Facebook en LinkedIn.

Met vriendelijke groet,

ICQ Groep

Koninginnelaan 2
7315 BR Apeldoorn

T

055-303 1464

E

info@icq.careers

W

www.icq.careers


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2562 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20119128 Tijdelijke inhuur

Voor Gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een Projectleider Vernieuwing Informatielandschap

Profiel Organisatie

De IVE DenI verzorgt de Informatievoorziening voor het cluster DenI. De Stadsbank van Lening valt onder dit cluster van waaruit zij IV ondersteuning krijgt. De kandidaat komt in dienst bij de IVE DenI en zal van daaruit ingezet worden bij de Stadsbank van Lening. De Projectleider Informatielandschap neemt deel aan het projectteam Stadsbank Slagvaardig en stemt zijn of haar werkzaamheden af met de projectleider Slagvaardig, o.a. om de werkdruk op medewerkers in de uitvoering te beperken. De projectleider legt verantwoording af aan het MT/stuurgroep van de Stadsbank. In zijn dagelijkse werkzaamheden wordt de projectleider ondersteunt door de informatiemanager die vanuit IVE DenI voor de Stadsbank werkzaam is.

Profiel Afdeling

De Stadsbank van Lening staat aan de vooravond van een verandertraject , waarbij één van de vier bankfilialen zal worden gesloten, het dienstenpakket afneemt en er meer digitaal gewerkt gaat worden. Een randvoorwaarde voor het slagen van dit verandertraject is de vernieuwing van het informatielandschap van de bank. De huidige IV en ICT is op belangrijke onderdelen aan vervanging toe. De bank wil effectiever en efficiënter gaan werken, en verwacht daarbij veel van verdere digitalisering van haar dienstverlening. Enerzijds gaat het dan bijvoorbeeld om de mogelijkheden van klanten om via internet zelf zaken te regelen. Daar wordt bijvoorbeeld bij de veiling (onderdeel van de Stadsbank) nu al mee geëxperimenteerd. Anderzijds gaan we meer lean en integraal werken en start er een traject waarbij er meer advies wordt gegeven aan klanten. Ook verbeteren we de dienstverlening aan onze klanten waardoor werkprocessen worden vernieuwd. De Stadsbank van Lening bestaat sinds 1614 en verstrekt leningen op onderpand. Daarnaast beheert zij de gevonden voorwerpen van (regio) Amsterdam. Beleende goederen en gevonden voorwerpen die niet worden opgehaald worden verkocht op de veiling en in de winkel. Het project betreft het vernieuwen van de toepassingen voor belenen, verkopen en beheren van gevonden voorwerpen. De bank is onderdeel van de gemeente Amsterdam De vernieuwing van het informatielandschap bevindt zich nog in de verkennende fase. Voor de totale veranderopgave is onder de noemer Stadsbank Slagvaardig! een projectteam opgezet onder leiding van een projectleider.

Profiel Opdracht

Voor de veranderopgave bij de Stadsbank van Lening zoekt de Informatie voorzieningseenheid Dienstverlening en Informatie een projectleider ‘Vernieuwing Informatielandschap Stadsbank van Lening’. Hij of zij fungeert vanuit de uitvoering als verbindingsofficier tussen het projectteam, de afdelingen binnen de bank, de IVE DenI en CT. We zoeken een projectleider met ervaring in de begeleiding van de vernieuwing van de informatievoorziening binnen een organisatie. Iemand, die zowel de taal van onze mensen in de uitvoering spreekt, als de taal van IV/ICT-ers. Iemand die mensen begrijpt wanneer zij beschrijven wat ze verwachten van de techniek waarmee ze werken. Maar ook iemand die kan schakelen met applicatiebouwers en IV/ICT-specialisten.

Werkzaamheden

 • Draagt zorg voor inhoudelijke en/of beheersmatige planning, sturing en bewaking van projectmatige werkzaamheden, gericht op het realiseren van verbeteringen, vernieuwing of uitbreiding van de informatievoorziening binnen de afgesproken kwaliteit, tijd en middelen.

 • Begeleidt de inventarisatie van de eisen en wensen van de diverse afdelingen en medewerkers binnen de Stadsbank ten aanzien van het informatielandschap.

 • Begeleidt de doorvertaling van deze eisen en wensen in passende werkprocessen.

 • Begeleidt de vertaling van de werkprocessen, eisen en wensen in een Programma van eisen.

 • Begeleidt de beoordeling en afstemming van de voorstellen.

 • Begeleidt de interactie tussen medewerkers van de bank, medewerkers van de Ive D en I, en andere betrokkenen zodat zij tot gedeelde en gedragen beelden komen van het nieuwe informatielandschap (procesrol).

 • Begeleidt beide ‘partijen’ bij de voorbereiding op, en implementatie van, het nieuwe landschap.

 • Zorgt voor het tot stand komen van projectdocumentatie in afstemming met betrokken partijen, de tijdige uitvoering van de werkzaamheden, oplevering van beoogde resultaten, verantwoording over de voortgang en overige projectmanagementtaken.

Functie eisen

 • U beschikt minimaal over aantoonbaar HBO werk- en denkniveau. Dit werk- en denkniveau is opgedaan door relevante werkervaring en/of een minimaal behaald HBO diploma.

 • U hebt een afgeronde Prince2 practitioner opleiding.

 • U hebt minimaal 5 jaar ervaring soortgelijke IV/ICT projecten.

 • U hebt aantoonbare ervaring met ontwikkeling en implementatie van business-kant van ICT voorzieningen.

 • U hebt aantoonbare leidinggevende ervaring. Door ervaring in staat tot het smeden van een projectteam tot een hecht team en de individuele leden te stimuleren en te motiveren tot inbreng van hun deskundigheid.

 • U bent aantoonbaar creatief in het meedenken over vernieuwing en re-design van processen.

Kernwaarden

 • Actief

 • Open

 • Integer

Functie Wensen

 • U hebt aantoonbare kennis en ervaring met Principal Toolbox (PTB).

 • U hebt aantoonbare kennis en ervaring met de overheid.

 • U hebt aantoonbare kennis en ervaring met dienstverlenende organisaties, baliewerkprocessen in gemeentelijke context en sociaal-financiële dienstverlening.

 • U hebt aantoonbare kennis en ervaring met Lean organisatieontwikkeling.

 • U hebt kennis en ervaring met Project Portfolio Management (PPM).

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Amsterdam

Startdatum

08-08-2016

Duur

12 maanden

Optie op verlenging

Nee

Inzet

16 uur per week

Tarief

maximaal € 80

Sluitingsdatum

29-06-2016

Sluitingstijd

09:00

Intakegesprek

NNB

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;

 • Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


4 reacties

 • Datum
  22-06-2016 18:14
  Plaats
  Vught

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-06-2016 10:09
  Plaats
  Westzaan

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-06-2016 15:37
  Plaats
  Amersfoort

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-06-2016 18:19
  Plaats
  Tilburg

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten