Projectleider Vernieuwing Informatielandschap

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
23-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
2
Bekeken
405
Status
Gesloten
Referentie
IGB71782733

TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 161 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten
 • KPN Consulting 238 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

08-08-2016

Einddatum

07-08-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

16

Sluitingsdatum

04-07-2016 om 10:00 uur

Profiel Afdeling
De Stadsbank van Lening staat aan de vooravond van een verandertraject , waarbij één van de vier bankfilialen zal worden gesloten, het dienstenpakket afneemt en er meer digitaal gewerkt gaat worden. Een randvoorwaarde voor het slagen van dit verandertraject is de vernieuwing van het informatielandschap van de bank. De huidige IV en ICT is op belangrijke onderdelen aan vervanging toe. De bank wil effectiever en efficiënter gaan werken, en verwacht daarbij veel van verdere digitalisering van haar dienstverlening. Enerzijds gaat het dan bijvoorbeeld om de mogelijkheden van klanten om via internet zelf zaken te regelen. Daar wordt bijvoorbeeld bij de veiling (onderdeel van de Stadsbank) nu al mee geëxperimenteerd.

Anderzijds gaan we meer lean en integraal werken en start er een traject waarbij er meer advies wordt gegeven aan klanten. Ook verbeteren we de dienstverlening aan onze klanten waardoor werkprocessen worden vernieuwd. De Stadsbank van Lening bestaat sinds 1614 en verstrekt leningen op onderpand. Daarnaast beheert zij de gevonden voorwerpen van (regio) Amsterdam. Beleende goederen en gevonden voorwerpen die niet worden opgehaald worden verkocht op de veiling en in de winkel. Het project betreft het vernieuwen van de toepassingen voor belenen, verkopen en beheren van gevonden voorwerpen. De bank is onderdeel van de organisatie. De vernieuwing van het informatielandschap bevindt zich nog in de verkennende fase. Voor de totale veranderopgave is onder de noemer Stadsbank Slagvaardig! een projectteam opgezet onder leiding van een projectleider. 

Profiel Opdracht
Voor de veranderopgave bij de Stadsbank van Lening zoekt de Informatie voorzieningseenheid Dienstverlening en Informatie een projectleider ‘Vernieuwing Informatielandschap Stadsbank van Lening’. Hij of zij fungeert vanuit de uitvoering als verbindingsofficier tussen het projectteam, de afdelingen binnen de bank, de IVE DenI en CT. We zoeken een projectleider met ervaring in de begeleiding van de vernieuwing van de informatievoorziening binnen een organisatie. Iemand, die zowel de taal van onze mensen in de uitvoering spreekt, als de taal van IV/ICT-ers. Iemand die mensen begrijpt wanneer zij beschrijven wat ze verwachten van de techniek waarmee ze werken. Maar ook iemand die kan schakelen met applicatiebouwers en IV/ICTspecialisten.

Werkzaamheden

 • Draagt zorg voor inhoudelijke en/of beheersmatige planning, sturing en bewaking van projectmatige werkzaamheden, gericht op het realiseren van verbeteringen, vernieuwing of uitbreiding van de informatievoorziening binnen de afgesproken kwaliteit, tijd en middelen

 • Begeleidt de inventarisatie van de eisen en wensen van de diverse afdelingen en medewerkers binnen de Stadsbank ten aanzien van het informatielandschap.

 • Begeleidt de doorvertaling van deze eisen en wensen in passende werkprocessen.

 • Begeleidt de vertaling van de werkprocessen, eisen en wensen in een Programma van eisen.

 • Begeleidt de beoordeling en afstemming van de voorstellen.

 • Begeleidt de interactie tussen medewerkers van de bank, medewerkers van de Ive D en I, en andere betrokkenen zodat zij tot gedeelde en gedragen beelden komen van het nieuwe informatielandschap (procesrol).

 • Begeleidt beide ‘partijen’ bij de voorbereiding op, en implementatie van, het nieuwe landschap.

 • Zorgt voor het tot stand komen van projectdocumentatie in afstemming met betrokken partijen, de tijdige uitvoering van de werkzaamheden, oplevering van beoogde resultaten, verantwoording over de voortgang en overige projectmanagementtaken.

Functie-eisen

 • beschikt minimaal over aantoonbaar HBO werk- en denkniveau (harde eis)

 • een afgeronde Prince2 practitioner (harde eis)

 • minimaal 5 jaar ervaring soortgelijke IV/ICT projecten (harde eis)

 • aantoonbare ervaring met ontwikkeling en implementatie van business-kant van ICT voorzieningen (harde eis)

 • aantoonbare leidinggevende ervaring. Door ervaring in staat tot het smeden van een projectteam tot een hecht team en de individuele leden te stimuleren en te motiveren tot inbreng van hun deskundigheid (harde eis)

 • aantoonbaar creatief in het meedenken over vernieuwing en re -design van processen (harde eis)

 • aantoonbare kennis en ervaring met Principal Toolbox (PTB)

 • aantoonbare kennis en ervaring met de overheid

 • aantoonbare kennis en ervaring met dienstverlenende organisaties, baliewerkprocessen in gemeentelijke context en sociaal-financiële dienstverlening

 • aantoonbare kennis en ervaring met Lean organisatieontwikkeling

 • kennis en ervaring met Project Portfolio Management (PPM)

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  24-06-2016 15:42
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  01-07-2016 12:56
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten