Functioneel beheerder IRIS

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
23-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Nieuwegein
Reacties
0
Bekeken
557
Status
Gesloten
Referentie
IGB71784373

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • KPN Consulting 240 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

03-10-2016

Einddatum

31-10-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

04-07-2016 om 17:00 uur

Het Inkoop Rechtmatigheid Informatie Systeem (IRIS) brengt data uit de financiële administratie en de contractenadministratie van de organisatie bij elkaar. In IRIS worden de data geïntegreerd, verrijkt en vertaald naar informatie over de uitgaven aan externe partijen en specifiek over de rechtmatigheid van inkopen. Deze informatie is onmisbaar voor de sturing op aanbestedingstrajecten en de verantwoording over de rechtmatigheid van inkopen van de organisatie/

IRIS vormt tevens de basis voor de uitvoering voor de rechtmatigheidstoets die drie keer per jaar wordt uitgevoerd. Deze toets wordt grotendeels uitgevoerd op basis van geautomatiseerde business rules, aangevuld met een handmatige juridische toets.

IRIS wordt omvat door meerdere MS-Access databases en is een intern gebouwde applicatie. De bouw en werking van IRIS is afhankelijk van de inrichting en kwaliteit van de bronsystemen. Omdat de bronsystemen van de organisatie in ontwikkeling zijn, wordt ook IRIS voortdurend geactualiseerd om verbeteringen en nieuwe mogelijkheden in het toetsen van de inkooprechtmatigheid met het systeem te realiseren.

De verantwoordelijkheid van de functioneel beheerder van IRIS is om IRIS te beheren, te onderhouden en door te ontwikkelen. Daarbij hoort ook het opmaken van rapportages en inkoopoverzichten die door toetsers gebruikt worden voor de rechtmatigheidstoets. Tot de opdracht behoort ook het overdragen van de kennis over de werking van IRIS en aanverwante rapportages aan een collega van de organisatie die de werkzaamheden in de lijn zal gaan vervullen. Deze collega beschikt over basiskennis van MS Access, financiële administratie en de aanbestedingswetgeving.

Doelstelling
Doel van het beheer van IRIS is het beschikbaar maken van informatie over de rechtmatigheid van inkopen van de organisatie, conform de regels van de aanbestedingswetgeving. Overdracht van kennis behoort tot de opdracht om dit beheer in de lijn van de organisatie te borgen.

Verantwoordelijkheden

 • Je beheert IRIS en draagt zorg voor actualisatie van de brondata.

 • Je draagt zorg voor de basisgegevens voor de rechtmatigheidstoets op inkopen en speelt een cruciale faciliterende en coördinerende rol bij de uitvoering van deze toets.

 • Je draagt jouw kennis omtrent het beheer van IRIS over aan collega’s van de organisatie.

 • Je draagt jouw kennis over op een collega van de organisatie die het beheer van IRIS over zal nemen.

 • Je levert rapportages op met informatie over de uitslag van de rechtmatigheidstoets.

 • Je levert overzichten aan ter ondersteuning van het opstellen en uitvoeren van de aanbestedingskalender.

 • Je adviseert over het aanpassen van business rules voor de rechtmatigheidstoets op inkopen, onder andere aan de Stuurgroep Rechtmatigheid.

Vakmatige taken

 • Beheer van IRIS als systeem van MS-Access databases.

 • Het onderhouden van business rules aansluitend op de mogelijkheden van de brondata en de regels van de aanbestedingswetgeving.

 • Opstellen van kwalitatief hoogwaardige rapportages en overzichten.

 • Kennisoverdracht.

Functie-eisen

 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met het programmeren van complexe applicaties in Microsoft Access (harde eis)

 • In de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring opgedaan met rechtmatigheidsbeoordeling van inkopen conform de aanbestedingswetgeving (harde eis)

 • Afgeronde erkende leergang aanbestedingsrecht, minimaal op HBO niveau (harde eis)

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding (harde eis)

 • Aantoonbare recente ervaring met functioneel en technisch beheer van een inkooprechtmatigheidssysteem in Microsoft Access en/of IRIS

 • Aantoonbare ervaring met het maken van Variable Width Column grafieken in MS-Excel en andere BI-tools voor het opmaken van rapportages, zoals bijvoorbeeld Tableau.

 • Een afgeronde erkende leergang/opleiding/cursus Aanbestedingsrecht op universitair niveau. 

 • Werkervaring van minimaal 2 jaar binnen de FM organisatie, van de Nationale Politie is een pre.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten