senior datacenter infrastructuur specialist

Intermediair
KPN Consulting
Geplaatst op
23-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Uurtarief
0
Op locatie
Delft
Reacties
3
Bekeken
548
Status
Gesloten
Referentie
63800 MK

Omschrijving

Voor Rijkswaterstaat zijn we op zoek naar een senior datacenter infrastructuur specialist

Plaats in de organisatie

De RWS Centrale Informatievoorziening (CIV) voert binnen Rijkswaterstaat landelijke taken uit op het gebied van data en ICT. De CIV zorgt voor data-inwinning, beheer van ingewonnen data, dataverstrekking, ICT-beheer en ICT-ontwikkeling ter ondersteuning van de processen van Rijkswaterstaat. Een van de afdelingen binnen de CIV is “IV RWS-Infrastructuur”. IV RWS-Infrastructuur is verantwoordelijk voor de levering en technische instandhouding van de centrale infrastructuur componenten, applicatie en infrastructuur bouwstenen, die onderdeel vormen van de IT diensten die door de CIV geleverd worden aan de RWS Organisatie. IV RWS-Infrastructuur doet dit met ongeveer 100 medewerkers verdeeld over 3 teams: Regie, Programma’s en Ontwikkeling & Beheer. Het werkgebied van Ontwikkeling en Beheer bevat Datacenter en Werkplek & KA.
Onder Datacenter wordt in dit geval verstaan het geheel aan datacenter IV systemen, zoals netwerken, storage, backup, server virtualisatie, databases en middelware. Daarnaast omvat het datacenter infrastructuur domein alle voor beheer gebruikte tooling, zoals SSCM, SCOM, Nagios, Puppet.
De inrichting en ontwikkeling van de informatievoorziening is onderhevig aan vastgestelde kaders en richtlijnen. Dit zijn zowel interne Rijkswaterstaat kaders, als ook Rijks brede kaders. Binnen deze kaders is de doelarchitectuur ICT-diensten opgesteld door de lead architect van de Afdeling IV RWS Infrastructuur. Binnen het domein infrastructuur kent Rijkswaterstaat een 4 tal architectuur portfolio’s: Werkplekken en KA, netwerken, platformen en datacenter Infrastructuur, waarbij voor ieder portfolio een portfolio architect is benoemd.
De datacenter infrastructuur specialist is verantwoordelijk voor het bedenken en uitwerken van oplossingen binnen de doelarchitectuur. Dit is in lijn met de architectuurvisie en doelarchitectuur generieke IT infrastructuur maar hij kan ook op eigen initiatief met verbetervoorstellen komen. De infrastructuur specialist is een generalist binnen zijn portfolio en is in staat om samenhang te vinden bij andere portfolio’s. De infrastructuur specialist rapporteert hiërarchisch aan de operationeel leidinggevende van de datacenter diensten, en functioneel aan de portfolio architect.

Taken/werkzaamheden

 • Vertaalt ontwikkelingen naar concrete roadmap items

 • Maakt voor de roadmap items detail ontwerpen, deels zelf, en deels in samenwerking metproductspecialisten; in het laatste geval is hij daarbij opdrachtgever van de product specialisten.

 • Draagt zorg voor een uniforme werkwijze en bewaakt het kwaliteits niveau.

 • Zorgt ervoor dat datacenter infrastructuur diensten en projecten gerealiseerd worden op basis van de doelarchitectuur en bredere architectuur principes.

 • Verifiëren dat opgestelde architectuur producten ook in de dagelijkse uitvoering van de dienstverlening gemeengoed zijn.

Werk ervaring

 • Minimaal 5 jaar werkzaam als senior architect in een Enterprise omgeving

 • Aantoonbaar en praktijkgericht diepgaande kennis van datacenter infrastructuren .

 • Aantoonbare en praktijkgericht kennis over het ontwerp en herontwerp van diverse datacenter omgevingen

 • Relevante ontwerp- en implementatie expertise van infra componenten zoals SSCM, SCOM, Windows

 • server, open source producten waaronder Redhat Linux, Puppet, Nagios.

 • Aantoonbare kennis en ervaring met het opstellen van High Level Designs en detailed designs op het gebied van datacenter infrastructuren,

Gaarne deze eisen in uw motivatie toelichten. Niet met “ja” of “nee” of “zie CV’, maar middels een korte concrete toelichting.

Sluitingsdatum

27-06-2016
Sluitingstijd
17:00

Indicatie intakegesprek

zsm

Indicatie besluitvorming

zsm

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te zijn

•CV in Word-formaat voorzien van de 3 meest relevante (recente) projecten.
•Motivatie afgestemd op de functie eisen.
•Beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen).
•Uurtarief (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).
N.B.
•Aanbiedingen op basis van exclusiviteit

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  27-06-2016 00:12
  Plaats
  Delft

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  27-06-2016 10:36
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  27-06-2016 11:06
  Plaats
  Capelle aan den ijssel

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten