Projectmanager (Projects / Containers Breakbulk & Logistics)

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
24-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Rotterdam
Reacties
0
Bekeken
543
Status
Gesloten
Referentie
IGB71934346

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een projectmanager met kennis van en ervaring met commerciële trajecten, procesmanagement, projectmanagementmethoden en veiligheidsaspecten binnen projecten bij voorkeur vanuit een technisch / planologische achtergrond.

Wie?

Onze opdrachtgever beheert en ontwikkelt het Rotterdamse haven- en industriegebied.

De hoofdafdeling Port Development richt zich op de ontwikkeling van het havenindustriecomplex, veelal bestaande uit het vestigen van bedrijven en het realiseren van infrastructuur. Dit zijn vaak complexe projecten met een hoog afbreukrisico die substantiële investeringen vragen. Binnen de organisatie is het projectproces gebaseerd op Prince2 en specifiek toepasbaar gemaakt.

De 2 afdelingen Projects binnen Port Development richten zich op diverse typen projecten (klantprojecten, openbare ruimte en vastgoed). Voor de afdeling Projects PIM ligt hierbij de focus op het klantsegment procesindustrie & massagoed en voor de afdeling Projects CBL op het klantsegment Containers, Breakbulk & Logistiek, alsmede op projecten in de openbare ruimte. De projectmanagers zijn flexibel inzetbaar binnen deze afdelingen.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U bepaalt de (commerciële) haalbaarheid van een project, gegeven de randvoorwaarden (intern en extern) door het onderzoeken en kiezen van alternatieven en het opstellen en ter besluitvorming brengen van investeringsvoorstellen.

 • U voert projectmanagement uit gedurende de gehele looptijd van een project, inclusief ontwikkelen, opstellen en kiezen van alternatieven, bepalen van de haalbaarheid van een project, onderhandelen met de klant, opstellen van de business case en contract, doen uitvoeren van de engineering en bouw. U doet dit in samenwerking met klanten en/of in samenwerking met andere stakeholders.

 • U bent verantwoordelijk voor projecten en geeft leiding aan projectteams.

 • U draagt mede zorg voor de implementatie van het beleid van de (hoofd)afdeling.

 • U draagt zorg voor de overdracht van de gerealiseerde objecten aan assetmanagement.

 • U stelt de projectmanagementdocumenten en op.  structuren welke noodzakelijk zijn om vanaf de start tot aan de oplevering het project efficiënt en doelmatig te kunnen managen;

 • U bent verantwoordelijk voor het organiseren, inrichten, voorbereiden en realiseren van projecten op een verantwoorde manier zodat met de meest effectieve en efficiënte beheersing van tijd, geld, organisatie, kwaliteit en informatie het beoogde projectresultaat wordt bereikt.

 • U borgt uw kennis en past deze toe op het gebied van projectmanagement.

 • U geeft functioneel leiding aan een team van professionals coördineert de processen binnen de eigen projecten en zorgt daar waar noodzakelijk voor aansluiting met andere projecten en processen binnen de hoofdafdeling Port Development en met andere afdelingen. De Projectmanager is van begin tot eind integraal verantwoordelijk voor het project en de bij het project horende business case.

 • U  draagt zorg voor de inzet van de mensen en middelen in projecten en rapporteert aan de Project Board. De realisatie van projecten wordt op een projectmatige wijze uitgevoerd in een matrixstructuur. Andere afdelingen leveren hierbij capaciteit of project-gerelateerde producten voor de verschillende projecten.

Eisen

 • U beschikt over academisch werk- en denkniveau met een afgeronde opleiding technisch, planologisch en/of economisch.

 • U hebt minimaal 5 jaar ervaring met projectontwikkeling en projectmanagement.

 • U bent ervaren in het leiden van teams van professionals in een projectomgeving en ervaring met besluitvormingsprocessen.

 • U hebt kennis van en ervaring met commerciële trajecten, procesmanagement, projectmanagementmethoden en veiligheidsaspecten binnen projecten.

 • U beschikt over voldoende affiniteit met het werkveld en het vermogen om ontwikkelingen en/of vernieuwingen in het werkveld te vertalen naar eigen projecten en naar het Havenbedrijf.

Waar?

Rotterdam

Wanneer?

De functie is per direct fulltime beschikbaar voor 40 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind december 2016, met een optie tot verlenging. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

 

Hoe?

Reageer vóór woensdag 29 juni aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten