Adviseur Omgevingsloket Online

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
24-06-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Rijswijk
Reacties
1
Bekeken
432
Status
Gesloten
Referentie
IGB71974969

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2522 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

01-07-2016

Einddatum

30-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

29-06-2016 om 17:00 uur

Met het Omgevingsloket kunnen particulieren en bedrijven in Nederland snel en digitaal een vergunning aanvragen of een melding doen. Bijvoorbeeld voor een nieuwe dakkapel, een nieuw bedrijfspand, de plaatsing van een beschoeiing of een activiteit aan een dijk. Dit digitale loket ondersteunt daarmee de uitvoering van de WABO en de waterwet. De afdeling Ondersteuning Omgevingswet is binnen de organisatie verantwoordelijk voor het functioneel beheer van het Omgevingsloket en de Activiteiten Internet Module. Met een team van circa 12 personen wordt invulling gegeven aan gebruikersondersteuning, functioneel beheer en het realiseren van nieuwe releases. Leefomgeving werkt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) ook aan de doorontwikkeling van het huidige Omgevingsloket online (Olo2) naar Olo3 en het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO).

Het huidige omgevingsloket (Olo2) wordt veel gebruikt door aanvragers van omgevingsvergunningen, watervergunningen of -meldingen. Er zijn sinds de start in oktober 2010 al bijna 700.000 digitale aanvragen ingediend (zo’n 3.700 per week op dit moment). Onze klanten zijn de gebruikers van het omgevingsloket: overheden, bedrijfsleven en burgers, zowel de aanvragers als de overheid die de aanvragen moet beoordelen. Indien zij vragen hebben worden deze door het team gebruikersondersteuning beantwoord.

Binnen het team dat onze klanten adviseert over het gebruik van het omgevingsloket (zgn gebruikersondersteuning) is ruimte voor een adviseur omgevingsloket online. Als adviseur heb je een belangrijke kennisinhoudende rol op het gebied van Wabo/Water; zo beantwoord je complexe gebruikersvragen over het omgevingsloket in relatie tot de regelgeving en gebruikers¬processen (vergunningverlening). Ook ben je in staat de impact te bepalen van nieuwe of gewijzigde wetgeving op het loket. Daarnaast heb je affiniteit met ICT zodat je in staat bent technisch advies te geven over het gebruik van webservices, berichtenverkeer, standaard uitwisselingsformaat (StuF) en het gebruik van FTP en digitale koppelingen. Vanuit gedegen inhoudelijke kennis behandel je complexe gebruikersvragen. De voorgelegde vraagstukken analyseer je om vervolgens een goed onderbouwd inhoudelijk antwoord de formuleren.

Om onze klanten goed te bedienen ontwikkel je veel gestelde vragen voor de website (FAQs) en stel je rapportages op over het gebruik van het omgevingsloket. Ook test je nieuwe releases vanuit een gebruikersperspectief. Regelmatig zullen projecten worden opgestart, waarbij je als projectleider kan worden ingezet. Tevens geef je waar nodig voorlichting over het huidige en in de toekomst ook het nieuwe omgevingsloket. Het is de bedoeling dat het huidige team ook de gebruikersondersteuning voor het nieuwe omgevingsloket gaat verzorgen. Verwacht wordt dat de je vanuit een expertrol mee denkt over en mede invulling geeft aan de ontwikkeling die het team daarvoor moet doormaken.

Functie-eisen

 • minimaal functieniveau: Master/doctoraal - WO 

  • aantoonbare ervaring in het adviseren en het tot stand brengen van een advies: minimaal 3 jaar ervaring. 

  • ervaring met helpdeskwerkzaamheden en een klantgerichte instelling

  • beschikt over voor de uitvoering van de opdracht geschikte elektronische hulpmiddelen. De elektronische hulpmiddelen worden niet door de organisatie ter beschikking gesteld. Onder elektronische hulpmiddelen vallen mobiele telefoon, computer, laptop en/of tablet.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  27-06-2016 00:43
  Plaats
  delft

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten