Opdrachtgever
IBCL Recruitment
Geplaatst op
26-06-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
2940
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 237 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Voor een van onze partners zijn we op zoek naar een Bi specialist
Duur 3 maanden+
Locatie Den Haag
Tarief 70.00 - 72.50 euro per uur ex btw
Uren per week 36
Start medio asap

Het verzoek om voor maandag 27 juni 2016 voor 17.00 uur te reageren inclusief motivatie en CV. Kandidaten (alleen Freelancers kunnen reageren) die niet voldoen aan de gevraagde eisen, het verzoek om dan ook niet te reageren. Alleen reacties via freelance worden in behandeling genomen.
Aangeboden kandidaat levert een motivatie aan waarin beschreven is waarom hij/zij denkt in aanmerking te komen voor deze functie uitgaande van het gewenste profiel. Mogelijk zal er een pre intake plaatsvinden voordat de kandidaat wordt aangeboden.

Bij voldoende kandidaten kan de aanvraag eerder worden gesloten.

IBCL Recruitment.

Taakomschrijving

Een juist adres in de Basisregistratie Personen (BRP) is belangrijk: voor burgers zelf én voor de overheid. Een afwijking hoeft niet direct fraude te zijn, maar geeft wel kans op misbruik van regelingen. Dat uitzoeken en zo nodig corrigeren, is een publieke taak. ICTU heeft hiervoor de Landelijke Aanpak Adreskwaliteit (LAA) ingericht, met ruim 200 overheidsorganisaties en meer dan 1.000 direct betrokken ambtenaren. De samenwerking leidt tot een hogere adreskwaliteit in de BRP en tot het opsporen van adresfraude. Dat is belangrijk, want fraude mag niet lonen.

Onderdeel van het project is het professionaliseren van het informatieknooppunt (IKP), de centrale plek waar informatie wordt ontvangen, verrijkt, geselecteerd en doorgezet naar afnemers. Bij het project zijn zowel diverse rijksuitvoeringsinstanties betrokken als gemeenten. Samen met deze partijen wordt bepaald welke informatie waardevol is en hoe deze informatie dient te worden verrijkt en verwerkt binnen de gestelde juridische kaders.

Het IKP bestaat op dit moment uit een team van drie fulltime data analytics experts, twee parttime database beheerders, een parttime systeembeheerder en een fulltime applicatie ontwikkelaar. Door het toevoegen van een fulltime BI specialist wilt het IKP de datastromen die maandelijks door het IKP worden geleid naar een hoger niveau brengen.

De BI specialist is verantwoordelijk voor het loggen, transformeren en laden van de geleverde datasets binnen het IKP. Hij/zij voert hiertoe de nodige kwaliteitscontroles uit en prepareert, in overleg met het data analytics team, de data die voor de uitvoering van de kwantitatieve analyses nodig zijn. Dit geldt voor de structurele maandelijkse analyses als ook de ad hoc analyses. Tevens informeert hij/zij de project leiding over de uitkomsten.

Op termijn zal ook een monitor en rapportage straat worden ingericht. De Bi specialist wordt dan tevens verantwoordelijk voor de voorbereiding van de onderliggende tabellen en datastromen en de bouw van de dashboards. In beginsel ligt het accent van het werk voor 90% op de backend.

De Bi specialist legt direct verantwoording af aan het hoofd van het Informatie Knooppunt.

Gewenste profiel

Als Bi specialist heb je minimaal 3 jaar ervaring met het inrichten van data stromen en voorbereiden van basis tabellen tbv van eindgebruikers. Je overziet de gehele data voortbrengingsketen en de informatie behoefte die leeft onder de gebruikers. Onder de gebruikers vallen het data analytics team en de business stakeholders. Je bent primair een technisch expert die bekend is met verschillende BI backend tools als ook BI frontend tools, die zich snel nieuwe tools eigen maakt. Je bent bekend en ervaren met BI principes, zoals stermodellen, dimensioneel modeleren en het neerzetten van datawarehouses. Tevens heb je ervaring met het inbouwen van data kwaliteit controles.

Je bent een echte team-player, flexibel ingesteld en in staat om zelfstandig te werken. Jouw persoonlijkheid zorgt voor dat er draagvlak ontstaat voor jouw voorstellen om het informatieknooppunt verder te professionaliseren en de betrokken stakeholders tevreden te stellen. Daarnaast ben je in staat om ideeën snel om te zetten in praktische oplossingen en denk je pro-actief mee in de route voorwaarts.

Eisen

 1. WO opleiding, studierichting: Informatica, Informatie Technologie, Business information of andere vergelijkbare studierichting.

 1. Kennis en Ervaring met professionele ETL tools (Informatica of SSIS, )

 1. Kennis en Ervaring met data modellering methodieken (relationeel, dimensionaal, datawarehousing, data marts)

 1. Kennis en Ervaring van Databases (SQL Server 2014, MS Access, MySql, Oracle)

 1. Kennis en Ervaring met PLSQL

 1. Kennis en Ervaring met Opensource BI

 1. Kennis en Ervaring met Agile development

 1. Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wensen

Kennis en ervaring met de automatisering van deployment binnen OTAP straat

Kennis en Ervaring met bouwen van dashboards en data visualisaties (Excel,SSRS, Qlikview).

Ervaring met samenwerken in een team met data analytics experts (econometristen, geavanceerde kwantitatieve analyses).

Ervaring bij uitvoeringsinstanties overheid

In staat om business behoefte te herkennen en door te vertalen naar de techniek.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten