Jurist Bezwaar en Beroep

Intermediair
IT Recruitment
Geplaatst op
28-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Westland
Reacties
0
Bekeken
62
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten
  • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Organisatie
Bouw mee aan de gemeente Westland De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar glastuinbouw is de gemeente Westland, een belangrijke economische motor. Westland ligt tussen de grootstedelijke gebieden van Den Haag, Delft en Rotterdam aan de ene kant en de kust aan de andere kant. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht en ambitie, innovatie en professionaliteit; dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait. Bij de gemeente Westland werken 850 mensen. In onze lerende organisatie staat persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel en er zijn volop kansen om eigen ambities waar te maken.

Afdeling
De afdeling Samenleving (SAM) verzorgt de dienstverlening voor burgers en maatschappelijke instellingen van de gemeente Westland op het hele sociale domein. Het gaat hierbij zowel om het beleid als de uitvoering hiervan. Beleid op het gebied van cultuur, sport, welzijn, participatie, zorg, jeugd en onderwijs en uitvoerende taken op het gebied van zorg en sociale zaken. Door de decentralisatie van overheidstaken van het Rijk en de provincie naar gemeenten verschuiven een groot aantal taken op het gebied van jeugdzorg, Wmo/ AWBZ en participatie. Gemeente Westland geeft deze nieuwe taken zoveel mogelijk vorm in samenspraak met maatschappelijke partners, inwoners en regionale partners.

Team Bedrijfsbureau is één van de zes teams van de afdeling Samenleving en houdt zich onder meer bezig met; tactisch applicatiebeheer, kwaliteitszorg, bezwaren & beroep, financiële en juridische advisering en het secretariaat. Daarnaast vervult het team een prominente en proactieve rol in de kwaliteits- en effectiviteitverbetering van de afdeling. Het team bestaat uit diverse disciplines waardoor er vanuit verschillende invalshoeken naar de ontwikkelingen wordt gekeken.

Opdracht
De werkzaamheden op het terrein van bezwaar bestaan uit het samenstellen van een bezwaardossier, de inhoudelijke beoordeling van bezwaarschriften, het heroverwegen van genomen besluiten, het opstellen van verweerschriften, vertegenwoordiging van de gemeente bij de commissie bezwaarschriften en het opstellen van besluiten op bezwaar.

De werkzaamheden op het terrein van beroep bestaan uit het samenstellen van het beroepsdossier, de inhoudelijke beoordeling van beroepschriften, het opstellen van verweerschriften, de vertegenwoordiging van de gemeente bij de rechtbank, het verrichten van eventuele herstelwerkzaamheden naar aanleiding van een rechterlijke uitspraak.

Je CV
Academisch werk- en denkniveau, blijkend uit een afgeronde opleiding op minimaal WO-niveau;
Minimaal 5 jaar ervaring als medewerker bezwaar- en beroep binnen een gemeente in de laatste 10 jaar;
Aantoonbare kennis van GWS en Corsa;
Bereidheid 's avonds te werken (commissie op dinsdag dan wel donderdag);
Beschikbaarheid gedurende de gehele maand juli;
Aantoonbare brede en actuele kennis van de wetgeving binnen het sociaal domein (Pw, Wmo, Jeugdwet en Shv schuldhulpverlening).

Competenties:
Analytisch vermogen;
Oplossingsgerichtheid;
Resultaatgerichtheid;
Samenwerkingsgerichtheid;
Politieke en bestuurlijke sensitiviteit;
Overtuigingskracht;
Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.

Werkweek
28 uur

Een leuke baan voor jou? Neem dan snel contact met ons op. Wij zorgen voor een snelle afhandeling van de sollicitatie.

Voor meer informatie neem je contact op met onze recruitmentconsultant Jan Kroon via telefoonnummer 06 24 39 93 28.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten