Scrum master (3x)

Intermediair
FixedToday
Geplaatst op
27-06-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
1056
Status
Gesloten
Referentie
Thirza Loois

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 243 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

De kerntaak van het programma Dienstverlening naar Mobiel (DnM) is het realiseren van toonaangevende digitale dienstverlening met superieur gebruiksgemak voor de klant van Waternet.
Het programma is een groeimodel waarbij gewerkt wordt met de Agile Scrum project- en voortbrengingsmethode. Het programma heeft op dit moment een grootte van ongeveer 50 fte fulltime, 100 fte parttime en beïnvloedt circa 350 medewerkers direct.
Het programma bestaat uit een programmamanagementteam, programmabureau en de medewerkers in de zelfsturende Scrum Teams. Voor realisatie van de programmadoelen werkt DnM in nauwe samenhang met back-office en front-office afdelingen uit de sector Klant, Markt & Relaties en de afdelingen Informatisering, Automatisering en M&O. Daarnaast werkt het DnM met een aantal externe leveranciers, waaronder developers van webbureau’s, adviseurs op het gebied van Agile, LEAN en projectmanagement.
Waternet is het enige bedrijf in de watersector dat zich op de gehele watercyclus richt. Van het produceren van drinkwater, zuiveren van rioolwater, het bewaken van de dijken en oppervlaktewater tot het heffen van waterschapsbelasting.
Binnen de drie domeinen, Digitale Klant, Digitale Medewerker en Digitale Asset worden SCRUM teams opgestart. Hiervoor worden verschillende disciplines bijeen gebracht om de totale voortbrengingsketen te formeren in een (1) team.
De drie domeinen worden opgebouwd als matrixorganisatie. De scrumteams werken op horizontaal niveau met elkaar. De competenties zijn verticaal gegroepeerd in een chapter. De lijnmanager heeft geen invloed op de werking van het scrumteam en/of de teamleden. Dit betekent voor de medewerkers van Waternet èn van de leveranciers een andere werkwijze en (team-) dynamiek. Als Agile coach ben je verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van het SCRUM proces en de interactie in de groepsdynamiek. Als coach zorg je er voor dat de teamleden met plezier het maximale uit zichzelf halen en elke dag te verbeteren.

Voor het inrichten van 3 nieuwe Scrumstraten is de klant op zoek naar drie ervaren Scrum Masters. Samen met de Product Owner(s) wordt de Scrum Master verantwoordelijk voor de inrichting en het opzetten van het team. De Scrummaster heeft de belangrijke rol om de teamleden en de Product Owner(s) te helpen de Scrummethodiek (snel) eigen te laten maken. Ook fungeert
de Scrum Master als 'vraagbaak' en coach.

Wat doe je als Scrum Master?
Primair help je de teams om de Agile werkwijze helemaal eigen te maken. Dit is tevens onderdeel van de cultuuromslag (“Nee, maar…” naar “Ja, samen gaan we dit oppakken”), zodat elk teamlid in alle opzichten maximaal bijdraagt aan het teamresultaat. Dat betekent dat de teams de methodiek consequent naleven en de houding naar continue verbeteren als 2e eigen natuur is geïmplementeerd.
Je rol is om het team Agile te laten opereren. Je helpt op methode en teamdynamiek wanneer de resultaten achter blijven. Je helpt en daagt uit te structureren, prioriteren, knelpunten op te lossen en de samenwerking te bevorderen. Je hebt een voorbeeldrol zodat anderen teamleden van jou “kunnen afkijken” hoe de rol van Scrum Master wordt ingevuld.
Je adviezen zijn helder, bruikbaar en implementeerbaar. Feedback moet je kunnen geven en ontvangen in een veilig gecreëerde omgeving waarin je met het team mag werken.
Je faciliteert het team met de meetings zoals daily stand-ups, planningssessies, refinements, input voor demo’s, retrospectives en pakt de impedements op voor het team.
De teams moeten autonoom het SCRUM proces kunnen doorlopen en bijdragen aan de doelstellingen die de product owner heeft vastgesteld. Dat betekent dat er maximaal ingezet wordt op het uitwisselen van kennis en best practices; ook op technisch niveau!
Daarnaast ben je uitmuntend in staat om Agile awareness te bewerkstellingen op de managementlaag en bij directie. Je praktische blik op zaken en de vertaling naar doelen laten het management/ de directie zien dat de nieuwe werkwijze resultaat oplevert.

Eisen

De kandidaat beschikt minimaal over een hbo diploma.
Dit dient duidelijk te blijken uit het cv. Een kopie van het diploma moet worden toegevoegd (verplicht).
De kandidaat heeft minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring als Scrum Master en is Scrum Master gecertificeerd.

Kandidaat beheerst de volgende competenties op gevorderd niveau

 • Communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk)

 • Samenwerken

 • Overtuigingskracht

 • Resultaatgerichtheid

 • Omgevingsbewustzijn

 • Toegankelijkheid

 • Initiatief

 • Bindingsvermogen

 De kandidaat geeft in een motivatiebrief van maximaal 1 A4 aan waarom hij voldoet aan de eisen en de wensen. Deze motivatiebrief moet worden toegevoegd (verplicht).

Wensen
Let op! Per wens dient uit het cv en de motivatiebrief duidelijk te blijken of de aangeboden kandidaat voldoet.
Heeft de kandidaat ervaring met ICT / architecten?
Heeft de kandidaat ervaring met ICT / asset duurzame productiemiddelen?
Heeft de kandidaat ervaring met ICT / digitale hulpmiddelen voor medewerkers in bedrijfsprocessen?
Heeft de kandidaat ervaring opgedaan op gebied van training, coaching en verandermanagement?
Heeft de kandidaat kennis van, en aantoonbare ervaring met Agile Scrum en LEAN?
Is kandidaat bereid gedurende de looptijd van deze opdracht in 'loondienst' te treden bij een payroll partij of (betrokken) leverancier (in kader van wet DBA) ?

 De aangeboden kandidaat is direct na gunning beschikbaar voor 6 maanden voor 36 uur per week. Er is een optie tot verlenging mogelijk tegen dezelfde condities.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten