Opdrachtgever
ICQ-Groep
Geplaatst op
27-06-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
648
Status
Gesloten
Referentie
20119155

Afrondingstoelichting

Beste relatie,

Allereerst willen wij u bedanken voor uw reactie op deze opdracht.
Uit de diverse ontvangen aanbiedingen hebben we een keuze gemaakt.

De kandidaat die wij aan onze opdrachtgever hebben voorgesteld, heeft inmiddels een persoonlijke bevestiging van aanbieding van ons ontvangen.

Mocht u deze maal niet door ons zijn geselecteerd, hopen wij toch dat u onze aanvragen blijft volgen. Wij danken u voor de genomen moeite ons uw CV en motivatie te hebben toegezonden.
Indien u nog niet in ons bestand bent opgenomen, zullen we dat spoedig doen. Wij zullen u dan proactief informeren over ons actuele aanbod van nieuwe opdrachten.

Onze opdrachten u tevens op onze website www.icq.careers aan onder de tab “vacatures”. Daarnaast kunt u ons aanbod volgen via Twitter, Facebook en LinkedIn.

Met vriendelijke groet,

ICQ Groep

Koninginnelaan 2
7315 BR Apeldoorn

T

055-303 1464

E

info@icq.careers

W

www.icq.careers


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten

Omschrijving

Aanvraag 20119155 Tijdelijke inhuur

Voor Waternet zijn wij op zoek naar een Scrum Master

Profiel organisatie en afdeling

Waternet is de gemeenschappelijke organisatie van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de gemeente Amsterdam. Samen met onze klanten zorgen wij voor het water in Amsterdam en een groot gedeelte van Utrecht en Noord-Holland. Een gebied van 700 km2 met 1,2 miljoen mensen.

Dienstverlening naar Mobiel
De kerntaak van het programma Dienstverlening naar Mobiel (DnM) is het realiseren van toonaangevende digitale dienstverlening met superieur gebruiksgemak voor de klant van Waternet.

Het programma is een groeimodel waarbij gewerkt wordt met de Agile Scrum project- en voortbrengingsmethode. Het programma heeft op dit moment een grootte van ongeveer 50 fte fulltime, 100 fte parttime en beïnvloedt circa 350 medewerkers binnen Waternet direct.

Het programma bestaat uit een programmamanagementteam, programmabureau en de medewerkers in de zelfsturende Scrum Teams. Voor realisatie van de programmadoelen werkt DnM in nauwe samenhang met back-office en front-office afdelingen uit de sector Klant, Markt & Relaties en de afdelingen Informatisering, Automatisering en M&O. Daarnaast werkt het DnM met een aantal externe leveranciers, waaronder developers van webbureau’s, adviseurs op het gebied van Agile, LEAN en projectmanagement.

Profiel Opdracht

Waternet is het enige bedrijf in de watersector dat zich op de gehele watercyclus richt. Van het produceren van drinkwater, zuiveren van rioolwater, het bewaken van de dijken en oppervlaktewater tot het heffen van waterschapsbelasting.

Binnen de drie domeinen, Digitale Klant, Digitale Medewerker en Digitale Asset worden SCRUM teams opgestart. Hiervoor worden verschillende disciplines bijeen gebracht om de totale voortbrengingsketen te formeren in een (1) team.

De drie domeinen worden opgebouwd als matrixorganisatie. De scrumteams werken op horizontaal niveau met elkaar. De competenties zijn verticaal gegroepeerd in een chapter. De lijnmanager heeft geen invloed op de werking van het scrumteam en/of de teamleden.

Dit betekent voor de medewerkers van Waternet èn van de leveranciers een andere werkwijze en (team-) dynamiek. Als Agile coach ben je verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van het SCRUM proces en de interactie in de groepsdynamiek. Als coach zorg je er voor dat de teamleden met plezier het maximale uit zichzelf halen en elke dag te verbeteren.

Een voorbeeld van hoe we binnen Waternet in het domein Digitale Klant reeds werken: www.youtube.com/watch?v=K41E_IOR4Hk

Voor het inrichten van 3 nieuwe Scrumstraten is Waternet op zoek naar drie ervaren Scrum Masters. Samen met de Product Owner(s) wordt de Scrum Master verantwoordelijk voor de inrichting en het opzetten van het team.

De Scrummaster heeft de belangrijke rol om de teamleden en de Product Owner(s) te helpen de Scrummethodiek (snel) eigen te laten maken. Ook fungeert de Scrum Master als 'vraagbaak' en coach.

Wat doe je als Scrum Master

 • Primair help je de teams om de Agile werkwijze helemaal eigen te maken. Dit is tevens onderdeel van de cultuuromslag (“Nee, maar…” naar “Ja, samen gaan we dit oppakken”), zodat elk teamlid in alle opzichten maximaal bijdraagt aan het teamresultaat. Dat betekent dat de teams de methodiek consequent naleven en de houding naar continue verbeteren als 2e eigen natuur is geïmplementeerd.

 • Je rol is om het team Agile te laten opereren. Je helpt op methode en teamdynamiek wanneer de resultaten achter blijven. Je helpt en daagt uit te structureren, prioriteren, knelpunten op te lossen en de samenwerking te bevorderen. Je hebt een voorbeeldrol zodat anderen teamleden van jou “kunnen afkijken” hoe de rol van Scrum Master wordt ingevuld.

 • Je adviezen zijn helder, bruikbaar en implementeerbaar. Feedback moet je kunnen geven en ontvangen in een veilig gecreëerde omgeving waarin je met het team mag werken.

 • Je faciliteert het team met de meetings zoals daily stand-ups, planningssessies, refinements, input voor demo’s, retrospectives en pakt de impedements op voor het team.

 • De teams moeten autonoom het SCRUM proces kunnen doorlopen en bijdragen aan de doelstellingen die de product owner heeft vastgesteld. Dat betekent dat er maximaal ingezet wordt op het uitwisselen van kennis en best practices; ook op technisch niveau!

 • Daarnaast ben je uitmuntend in staat om Agile awareness te bewerkstellingen op de managementlaag en bij directie. Je praktische blik op zaken en de vertaling naar doelen laten het management/ de directie zien dat de nieuwe werkwijze resultaat oplevert.

Functie eisen

 • U beschikt minimaal over een hbo diploma.

 • U heeft minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring als Scrum Master en bent Scrum Master gecertificeerd.

Competenties op gevorderd niveau

 • Communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk)

 • Samenwerken

 • Overtuigingskracht

 • Resultaatgerichtheid

 • Omgevingsbewustzijn

 • Toegankelijkheid

 • Initiatief

 • Bindingsvermogen

Functie wensen (moet duidelijk uit CV of motivatie blijken)

 • U ervaring met ICT / architecten

 • U heeft ervaring met ICT / asset duurzame productiemiddelen

 • U heeft ervaring met ICT / digitale hulpmiddelen voor medewerkers in bedrijfsprocessen

 • U heeft ervaring opgedaan op gebied van training, coaching en verandermanagement

 • U heeft kennis van, en aantoonbare ervaring met Agile Scrum en LEAN

 • U bent bereid gedurende de looptijd van deze opdracht in 'loondienst' te treden bij een payroll partij of bij ICQ Groep

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag

Locatie

Amsterdam

Startdatum

zsm

Duur

6 maanden

Optie op verlenging

1 x 6 maanden

Inzet

36 uur per week

Tarief

marktconform

Sluitingsdatum

07-07-2016

Sluitingstijd

09:00

Gesprekken

woensdag 13 juli 2016.

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?

 • CV in Word-formaat in de taal van de uitvraag;

 • Motivatie geschreven in de ik-vorm, waarin (puntsgewijs) wordt ingegaan op de aansluiting op de opdracht en opdrachteisen;

 • Uw beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen);

 • Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);

N.B.

 • Bij het ontvangen van uw reactie gaan we er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend.

 • Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.

 • U zult van onze zijde altijd bericht ontvangen, ook wanneer wij u niet voor de onderhavige aanvraag zullen voorstellen bij onze opdrachtgever.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  27-06-2016 14:54
  Plaats
  Driebergen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten