Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
27-06-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
2
Bekeken
571
Status
Gesloten
Referentie
IGB72240687

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten
 • KPN Consulting 243 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

15-07-2016

Einddatum

14-01-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

07-07-2016 om 10:00 uur

Profiel opdracht
Binnen de drie domeinen, Digitale Klant, Digitale Medewerker en Digitale Asset worden SCRUM teams opgestart. Hiervoor worden verschillende disciplines bijeen gebracht om de totale voortbrengingsketen te formeren in een (1) team. De drie domeinen worden opgebouwd als matrixorganisatie. De scrumteams werken op horizontaal niveau met elkaar. De competenties zijn verticaal gegroepeerd in een chapter. De lijnmanager heeft geen invloed op de werking van het scrumteam en/of de teamleden. Dit betekent voor de medewerkers van de organisatie èn van de leveranciers een andere werkwijze en (team-) dynamiek.

Als Agile coach ben je verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van het SCRUM proces en de interactie in de groepsdynamiek. Als coach zorg je er voor dat de teamleden met plezier het maximale uit zichzelf halen en elke dag te verbeteren.

Voor het inrichten van 3 nieuwe Scrumstraten is de organisatie op zoek naar drie ervaren Scrum Masters. Samen met de Product Owner(s) wordt de Scrum Master verantwoordelijk voor de inrichting en het opzetten van het team. De Scrummaster heeft de belangrijke rol om de teamleden en de Product Owner(s) te helpen de Scrummethodiek (snel) eigen te laten maken. Ook fungeert de Scrum Master als 'vraagbaak' en coach.

Wat doe je als Scrum Master?
Primair help je de teams om de Agile werkwijze helemaal eigen te maken. Dit is tevens onderdeel van de cultuuromslag (“Nee, maar…” naar “Ja, samen gaan we dit oppakken”), zodat elk teamlid in alle opzichten maximaal bijdraagt aan het teamresultaat. Dat betekent dat de teams de methodiek consequent naleven en de houding naar continue verbeteren als 2e eigen natuur is geïmplementeerd.

Je rol is om het team Agile te laten opereren. Je helpt op methode en teamdynamiek wanneer de resultaten achter blijven. Je helpt en daagt uit te structureren, prioriteren, knelpunten op te lossen en de samenwerking te bevorderen. Je hebt een voorbeeldrol zodat anderen teamleden van jou “kunnen afkijken” hoe de rol van Scrum Master wordt ingevuld.

Je adviezen zijn helder, bruikbaar en implementeerbaar. Feedback moet je kunnen geven en ontvangen in een veilig gecreëerde omgeving waarin je met het team mag werken. Je faciliteert het team met de meetings zoals daily stand-ups, planningssessies, refinements, input voor demo’s, retrospectives en pakt de impedements op voor het team.

De teams moeten autonoom het SCRUM proces kunnen doorlopen en bijdragen aan de doelstellingen die de product owner heeft vastgesteld. Dat betekent dat er maximaal ingezet wordt op het uitwisselen van kennis en best practices; ook op technisch niveau! Daarnaast ben je uitmuntend in staat om Agile awareness te bewerkstellingen op de managementlaag en bij directie. Je praktische blik op zaken en de vertaling naar doelen laten het management/ de directie zien dat de nieuwe werkwijze resultaat oplevert.

Functie-eisen

 • beschikt minimaal over een hbo diploma (harde eis)

  • minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring als Scrum Master en is Scrum Master gecertificeerd (harde eis)

  • ervaring met ICT / asset duurzame productiemiddelen

  • ervaring met ICT / digitale hulpmiddelen voor medewerkers in bedrijfsprocessen

  • ervaring opgedaan op gebied van training, coaching en verandermanagement

  • kennis van, en aantoonbare ervaring met Agile Scrum en LEAN

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  27-06-2016 16:37
  Plaats
  Tilburg

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  28-06-2016 11:52
  Plaats
  Amstelveen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten