Intermediair
G-Nius
Geplaatst op
29-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
4
Bekeken
904
Status
Gesloten
Referentie
SCM/SGR

Afrondingstoelichting

Beste professional,

Allereerst willen wij u bedanken voor uw reactie op deze opdracht.

Uit de diverse aanbiedingen die wij hebben ontvangen is een keuze gemaakt.

De kandidaat die aan onze cliënt is voorgesteld heeft inmiddels hiervan afzonderlijk bericht ontvangen.

Wij hopen dat u onze aanvragen blijft volgen en dat uiteindelijk wij voor u ook op een opdracht zullen bemiddelen.

Wij danken u voor de genomen moeite, ons uw CV en motivatie toe te hebben toegezonden.


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2555 opdrachten

Omschrijving

G-Nius is voor haar opdrachtgever Waternet op zoek naar een Scrum Master voor het project Dienstverlening naar Mobiel.

Waternet is de gemeenschappelijke organisatie van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de gemeente Amsterdam. Samen met onze klanten zorgen wij voor het water in Amsterdam en een groot gedeelte van Utrecht en Noord-Holland. Een gebied van 700 km2 met 1,2 miljoen mensen.

De kerntaak van het project Dienstverlening naar Mobiel (DnM) is het realiseren van toonaangevende digitale dienstverlening met superieur gebruiksgemak voor de klant van Waternet. Het programma is een groeimodel waarbij gewerkt wordt met de Agile Scrum project- en voortbrengingsmethode. Het programma heeft op dit moment een grootte van circa. 50 fte fulltime, ca. 100 fte parttime en beïnvloedt circa 350 medewerkers binnen Waternet direct. Het programma bestaat uit een programmamanagementteam, programmabureau en de medewerkers in de zelfsturende Scrum Teams. Voor realisatie van de programmadoelen werkt DnM in nauwe samenhang met back-office en front-office afdelingen uit de sector Klant, Markt & Relaties en de afdelingen Informatisering, Automatisering en M&O. Daarnaast werkt het DnM met een aantal externe leveranciers, waaronder developers van webbureau’s, adviseurs op het gebied van Agile, LEAN en projectmanagement.

Waternet is het enige bedrijf in de watersector dat zich op de gehele watercyclus richt. Van het produceren van drinkwater, zuiveren van rioolwater, het bewaken van de dijken en oppervlaktewater tot het heffen van waterschapsbelasting.
Binnen de drie domeinen, Digitale Klant, Digitale Medewerker en Digitale Asset worden SCRUM teams opgestart. Hiervoor worden verschillende disciplines bijeen gebracht om de totale voortbrengingsketen te formeren in een (1) team.
De drie domeinen worden opgebouwd als matrixorganisatie. De scrumteams werken op horizontaal niveau met elkaar. De competenties zijn verticaal gegroepeerd in een chapter. De lijnmanager heeft geen invloed op de werking van het scrumteam en/of de teamleden.
Dit betekent voor de medewerkers van Waternet èn van de leveranciers een andere werkwijze en (team-) dynamiek. Als Agile coach ben je verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van het SCRUM proces en de interactie in de groepsdynamiek. Als coach zorg je er voor dat de teamleden met plezier het maximale uit zichzelf halen en elke dag te verbeteren.

Voor het inrichten van 3 nieuwe Scrumstraten is Waternet op zoek naar drie ervaren Scrum Masters. Samen met de Product Owner(s) wordt de Scrum Master verantwoordelijk voor de inrichting en het opzetten van het team.

De Scrummaster heeft de belangrijke rol om de teamleden en de Product Owner(s) te helpen de Scrummethodiek (snel) eigen te laten maken. Ook fungeert de Scrum Master als 'vraagbaak' en coach.

Wat doe je als Scrum Master?
Primair help je de teams om de Agile werkwijze helemaal eigen te maken. Dit is tevens onderdeel van de cultuuromslag (“Nee, maar…” naar “Ja, samen gaan we dit oppakken”), zodat elk teamlid in alle opzichten maximaal bijdraagt aan het teamresultaat. Dat betekent dat de teams de methodiek consequent naleven en de houding naar continue verbeteren als 2e eigen natuur is geïmplementeerd.
Je rol is om het team Agile te laten opereren. Je helpt op methode en teamdynamiek wanneer de resultaten achter blijven. Je helpt en daagt uit te structureren, prioriteren, knelpunten op te lossen en de samenwerking te bevorderen. Je hebt een voorbeeldrol zodat anderen teamleden van jou “kunnen afkijken” hoe de rol van Scrum Master wordt ingevuld.

Je adviezen zijn helder, bruikbaar en implementeerbaar. Feedback moet je kunnen geven en ontvangen in een veilig gecreëerde omgeving waarin je met het team mag werken. Je faciliteert het team met de meetings zoals daily stand-ups, planningssessies, refinements, input voor demo’s, retrospectives en pakt de impedements op voor het team.

De teams moeten autonoom het SCRUM proces kunnen doorlopen en bijdragen aan de doelstellingen die de product owner heeft vastgesteld. Dat betekent dat er maximaal ingezet wordt op het uitwisselen van kennis en best practices; ook op technisch niveau!
Daarnaast ben je uitmuntend in staat om Agile awareness te bewerkstellingen op de managementlaag en bij directie. Je praktische blik op zaken en de vertaling naar doelen laten het management/ de directie zien dat de nieuwe werkwijze resultaat oplevert.

Functiecriteria

 • Afgeronde HBO opleiding

 • Minimaal 2 jaar ervaring als Scrum Master

 • Scrum Master gecertificeerd

Het is een sterke pré indien je

 • Ervaring hebt met ICT / Architecten

 • Ervaring hebt met ICT / asset duurzame productiemiddelen

 • Ervaring hebt met ICT / digitale hulpmiddelen voor medewerkers in bedrijfsprocessen

 • Ervaring hebt op gebied van training, coaching en verandermanagement

 • Kennis hebt van, en aantoonbare ervaring hebt met Agile Scrum en LEAN

Standplaats

Amsterdam

Duur van de opdracht

6 maanden

Optie op verlengen

ja

Aantal uren per week

36

Heb je interesse en ben je per 18 juli beschikbaar? Reageer dan direct met je cv, korte motivatie en vermelding van uurtarief.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


4 reacties

 • Datum
  30-06-2016 16:12
  Plaats
  Vijfhuizen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  30-06-2016 17:02
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  30-06-2016 19:59
  Plaats
  Heiloo

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  30-06-2016 20:52
  Plaats
  Utrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten