Interaction Designer Pilot

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
28-06-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
3
Bekeken
388
Status
Gesloten
Referentie
IGB72329200

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten
 • KPN Consulting 237 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

20-07-2016

Einddatum

19-10-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

24

Sluitingsdatum

08-07-2016 om 12:00 uur

Profiel Opdracht
Stadsdeel West is in januari gestart met een pilot OpenStadsdeel. Doel van de pilot is om te kijken hoe de huidige interactie tussen stadsdeel en bewoners te verbeteren met (online) digitale technologie. Om nog meer aan te sluiten bij dynamiek in buurt en energie van bewoners.

OpenStadsdeel is een klein team bestaande uit een programmamanager, developer, projectleider, interaction designer en afhankelijk van de casus, betrokkenen ambtenaren, bewoners en experts. Het team gaat eerst klein aan de slag: met losse functionaliteiten en simpele prototypes haakt het in op al geplande bijeenkomsten en inspraakavonden/trajecten. Later breder, met tools en apps voor meerdere stappen in een participatieproces. Soms zal het team met deze experimenten aansluiten bij initiatieven van bewoners zelf.

OpenStadsdeel gebruikt zoveel mogelijk bestaande (participatie)software en maakt die op maat. Uiteindelijk werkt het team toe naar een continue platform van functionaliteiten, dat het stadsdeel voor langere tijd kan inzetten. Hoewel het gaat om het inzetten van digitale tools, focust de pilot zich met name op de zogenaamde soft requirements: wat het gebruik van digitale tools betekent voor de interne organisatie en bewoners.

Jij vervult in het team de rol van interaction designer en ux reseacher. Je verzamelt gebruikersinzichten en weet deze ter vertalen in digitale tools voor een betere interactie tussen ambtenaren, bewoners en ondernemers. Een interactie die uit is op samenwerking, in plaats van op ‘input ophalen’.

Samen met de programmamanager organiseer je de intake van casussen en verken je welke vragen en mogelijkheden er zijn om interactie tussen stadsdeel en bewoners te verbeteren met (online) digitale oplossingen. Je verzamelt per casus gebruikersinzichten en vertaalt deze naar concrete aanbevelingen en functionaliteiten. Je leidt kwalitatieve testsessies met bewoners en/of ambtenaren en doet onderzoek in de buurt om te bepalen welke strategie en welke tools we moeten gebruiken. Je bent in staat om betrokken ambtenaren te enthousiasmeren om deel te nemen aan testsessies in de buurt . Jij leidt sessies met het team en betrokkenen om te komen tot ideeën en ontwerpen. En je bent in staat om gevraagde functionaliteiten om te zetten in een digitaal ontwerp (prototype). In overleg met de developer en casusowner beslis je vervolgens per casus welke prototype te testen.

Functie-eisen

 • Beschikt over WO werk- en denkniveau, bij voorkeur met een vooropleiding in Interaction Design (harde eis)

 • Aantoonbare werkervaring met het neerzetten en doorontwikkelen van UX research. Deze ervaring kan (gedeeltelijk) zijn opgedaan tijdens een afgeronde WO-opleiding (harde eis)

 • Aantoonbare ervaring met het ontwerpen van (eenvoudige) websites en andere digitale tools/functionaliteiten in een professionele context (harde eis)

 • In staat om collega's te enthousiasmeren en mee te krijgen in een vernieuwende manier van werken (harde eis)

 • Essentieel om gebruikersinzichten te verzamelen en te vertalen naar digitale tools. Hierbij is het doel om de interactie tussen ambtenaren, bewoners en ondernemers te verbeteren (harde eis)

 • ervaring bij een overheidsinstantie binnen een rol die gericht is op samenwerking en cocreatie

 • aantoonbare werkervaring met het zelfstandig leiden van interactieve sessies met stakeholders

 • een WO-diploma op gebied van Interaction Design

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  29-06-2016 14:26
  Plaats
  Lelystad

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  29-06-2016 20:04
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  06-07-2016 21:19
  Plaats
  Eindhoven

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten