Adviseur crisisbeheersing MN

Intermediair
Detabem
Geplaatst op
29-06-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
537
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 31 opdrachten
  • H Consultancy Groep b.v. 2539 opdrachten

Omschrijving

Start

1 juli 2016

Einde

1 juli 2017

Verlenging

Ja

Uren

36

Indienen

9 juli 2016

Detabem is op zoek naar een Adviseur crisisbeheersing MN voor in Utrecht kan in overleg ook in Lelystad.

De organisatie – Rijkswaterstaat MN
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Rijkswaterstaat werkt aan de bescherming tegen overstromingen en aan schoon en voldoende water voor alle gebruikers. Bovendien bevordert Rijkswaterstaat de vlotte en veilige doorstroming van het verkeer, zowel op het rijkswegennet als op het netwerk van rijkswateren. Rijkswaterstaat ontwikkelt zich tot een dienstverlenende organisatie voor wie via het hoofdwegennet van A naar B wil reizen. Veiligheid, doorstroming, comfort en betrouwbare informatievoorziening zijn daarbij sleutelwoorden. Rijkswaterstaat Midden-Nederland maakt, vanuit één Rijkswaterstaat, samen met anderen en elke dag beter, de visie, meerjarenplanning en monitoring voor de hoofd(vaar)wegen en het hoofdwatersysteem rond Utrecht, Flevoland en de randen van de omliggende provincies. RWS Midden-Nederland heeft de excellente kennis en expertise die nodig is om de draaischijf Nederland in beweging te houden en om de zoetwatervoorraad van Nederland op peil te houden, te verdelen en de waterkwaliteit te bewaken. Deze bundeling van ‘Nat’ en ‘Droog’ maakt RWS Midden-Nederland Sterk in de Regio.

Functieomschrijving
Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling, instandhouding en positionering van de crisisbeheersingsorganisatie van Midden Nederland ( MN)en binnen de keten. Je handelt daarbij binnen de Rijkswaterstaatbrede kaders en volgens landelijk uniforme uitgangspunten voor crisismanagement.
Als adviseur crisisbeheersing staat het opbouwen en onderhouden van een adequaat relatienetwerk centraal. Je coördineert crisismanagementtaken en draagt bij aan het corporate crisismanagementbeleid. Ook bewaak je een goede bezetting van de crisisbeheersingsorganisatie. Dit betekent onder andere dat je ervoor zorgt dat de betrokken collega’s in deze rollen voldoende worden opgeleid en getraind. Eventuele aandachtspunten bespreek je met de betrokkenen en in voorkomende gevallen escaleer je naar je leidinggevende.
Je levert een coördinerende bijdrage aan het crisisbeheersingsbeleid van MN en aan het Rijkswaterstaat-risicoprofiel. Daarbij heb je een eigen portefeuille, waarbij netwerkoverstijgend werken essentieel is. Je initieert en onderhoudt contacten met externe organisaties, waaronder de veiligheidsregio’s en de waterschappen. Je hebt een coördinerende rol bij de voorbereiding van oefeningen. Verder signaleer je problemen binnen het team en je reageert hier proactief op. Je coördineert de invulling van het piketrooster, waarbij je ingrijpt bij verstoringen. Ook ondersteun je de voorzitter van het crisisteam. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor het opstellen van het (ex ante) jaarplan, het opleiden, trainen, oefenen plan (OTO-plan) en het (ex post) jaarverslag. Je werkt hierin samen met de senior adviseur crisisbeheersing.
Je adviseert over de preparatie voor calamiteiten en legt procedures en werkafspraken vast. Binnen MN treed je op als specialist en vraagbaak op het gebied van crisismanagement. Je voert evaluaties uit of begeleidt die en zorgt dat de crisisorganisatie van MN actueel is en constant verbetert.

Jouw loopbaan bij Rijkswaterstaat Als collega bij Rijkswaterstaat werk je mee aan een bereikbaar, veilig en leefbaar Nederland. Je draagt bij aan tastbare en maatschappelijk relevante projecten. Bij RWS werken we volgens onze kernwaarden RADIO-V: resultaat gedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.

Functie-eisen
Werk-/denkniveau

  • Master/doctoraal - WO

  • Je hebt universitair niveau en een opleiding en ervaring in het werkveld van veiligheid en openbare orde en crisisbeheersing.

  • Je weet wat er in je omgeving omgaat en voelt goed aan wat er op politiek-bestuurlijk niveau gebeurt.

  • Je voldoet aan hoge eisen op het gebied van stressbestendigheid, bereikbaarheid en inzetbaarheid. 

  • Je hebt een goed analytisch vermogen en een helikopterview, bent accuraat en flexibel en kunt snel schakelen. 

  • Je bent resultaatgericht en kunt goed plannen, organiseren en samenwerken. 

  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden.

Bijzonderheden
Piketdienst maakt onderdeel uit van de functie. In voorkomende gevallen doen we ook buiten kantooruren een beroep op je.

CV mag maximaal uit 5 pagina's bestaan en in een word bestand aanleveren.

Met vriendelijke groet,
Detabem u krijgt van ons altijd een reactie

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten