Communicatieadviseur Interne Dienstverlening

Intermediair
IT Recruitment
Geplaatst op
30-06-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Delft
Reacties
0
Bekeken
55
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 31 opdrachten
  • H Consultancy Groep b.v. 2570 opdrachten

Omschrijving

Organisatie
In 2015 is de gemeente Delft gereorganiseerd. Het cluster Interne Dienstverlening (ID) was ook onderdeel van de herinrichting en is op 1 januari van start gegaan. Binnen ID zijn nieuwe afdelingen gevormd, afspraken gemaakt over taak- en rolverdeling en het Management Team (MT) is begonnen in een nieuwe samenstelling met een verantwoordelijk directeur.

Er gaat al veel goed op de verschillende onderdelen van ID (Financiën, HRM, Informatie, Advies) en er is inmiddels een professionele bedrijfsvoering op veel fronten. Maar het is een ingrijpende veranderopgave. Dat is de reden dat het MT ID een verbeterplan heeft gemaakt. De ambitie van dit verbeterplan is om te groeien naar een moderne bedrijfsvoeringsorganisatie die het concern en de onderdelen adviseert, ondersteunt en faciliteert om zo maximaal mee te werken aan de veranderopgave van Delft.

Opdracht
De nieuwe organisatiestructuur vraagt veel van ID. De onderlinge afstemming en het delen van informatie is bijvoorbeeld nog niet optimaal. Heldere, open en betrouwbare communicatie is hierbij essentieel. Ook is er op dit moment onvoldoende aandacht voor communicatie aan de voorkant van het proces. Daarom zijn wij op zoek naar een stevige communicatieadviseur, die een impuls geeft aan de communicatieprocessen zowel binnen ID als met interne klanten. Het is belangrijk om de interne dialoog op te zoeken en in samenwerking met collega’s van ID voor een helder visieverhaal (storytelling) te zorgen. Het doel is dat de medewerkers van ID zelf kunnen zorgen voor een goede interne communicatie. Ten slotte draagt de communicatieadviseur de juiste tools aan om de communicatieopgave van ID voor 2016 te laten slagen. De uitwerking moet aansluiten op de corporate communicatie.

Ben jij een verbinder die graag overzicht en helderheid creëert in complexe processen? Die vanuit een communicatieve bril organisatie, structuur en communicatie samenbrengt? Die ervan houdt communicatie onder de aandacht te brengen en neer te zetten om het vervolgens in goede handen achter te kunnen laten na je vertrek? Bijt je dan vast in deze opdracht en laat ons weten wat jij te bieden hebt.

Je CV
Minimaal 3 jaar ervaring (in de afgelopen 5 jaar) met interne communicatie bij een overheidsorganisatie;
Ervaring met verandercommunicatie;
Aantoonbare ervaring met factor C;
Afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau op het gebied van communicatie.

Competenties

Communicatief sterk (mondeling en schriftelijk)
Zelfstandig kunnen werken
Creatief
Initiatiefrijk
Resultaatgericht
Samenwerken
Organiseren en plannen

Werkweek
32 uur

Een leuke baan voor jou? Neem dan snel contact met ons op. Wij zorgen voor een snelle afhandeling van de sollicitatie.

Voor meer informatie neem je contact op met onze recruitmentconsultant Jan Kroon via telefoonnummer 06 24 39 93 28.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten