Tekstschrijver met juridische kennis

Opdrachtgever
Hinttech Staffing
Geplaatst op
30-06-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
587
Status
Gesloten
Referentie
96234

Omschrijving

Beste Freelancer,

Voor Stichting #ICTU is #Hinttech Staffing op zoek naar een Tekstschrijver met juridische kennis

Inzet

Locatie werkzaamheden

Ministeries SZW en VWS

Gewenste aanvangsdatum

zsm

Verwachte einddatum

20 oktober

Aantal uren inzet per week

36

Gewenste dagen per week

In overleg

Maximaal aantal uren

360

Reageren uiterlijk: Maandag 4 juli vóór 10.00 uur

Taakomschrijving

Achtergrond
Het project “realisatie 3R” heeft als doelstelling de oplevering van een gemeenschappelijke Identity Management (IDM) voorziening, genaamd “3R-IDM”, ten behoeve van de ministeries van BZK, SZW en VWS. Er zal gebruik gemaakt gaan worden van verbeterd IDM-systeem ten opzichte van een versie die momenteel bij BZK is gebruik is. Het nieuwe IDM-systeem maakt gebruik van gestandaardiseerde IDM processen voor de drie betrokken ministeries. Met de 2.0 release worden niet alleen deze processen maar tevens het functioneel beheer (FB), applicatie beheer (AB) en technisch beheer (TB) geharmoniseerd. Het applicatie- en technisch beheer van IDM wordt ondergebracht bij SSC-ICT Haaglanden, terwijl het functioneel beheer bij BZK blijft.

Opdracht
3R-IDM moet aansluiten op diverse systemen via koppelvlakken. Om deze koppelvlakken te realiseren is het van belang dat de eisen en voorwaarden van de betrokken partijen zijn beschreven. Momenteel ontbreekt deze documentatie grotendeels of is de kwaliteit hiervan onvoldoende met als risico dat de koppelvlakken niet goed kunnen worden gerealiseerd. De kern van deze opdracht betreft derhalve het documenteren van deze koppelvlakken. Het betreft echter niet alleen beschrijving van deze koppelvlakken, maar verder ontbreekt andere essentiële IDM-documentatie die tevens moet worden gecreëerd.

Werkzaamheden
De tekstschrijver wordt gevraagd de volgende werkzaamheden uit te voeren en producten op te leveren;

 1. 3R IdM documentatie - Het op orde brengen van alle documentatie voor de 3R IdM-voorziening. Dit betreft onder andere de beschrijving van de onderlinge bewerkersovereenkomsten (Governement Binding Rules) van alle koppelvlakken. Deze overeenkomsten beschrijven de doelbinding, en de uit te wisselen attributen inclusief technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen welke zijn ingericht om verlies en onrechtmatige verwerking van de persoonsgegevens te voorkomen. Verder zullen er werkinstructies, gebruikershandleidingen en opleidingsmateriaal worden gecreëerd.

 • De volgende deliverables zijn voorzien;

o Bewerkersovereenkomst tussen alle koppelvlakken (ongeveer #30) in de gehele IDM keten (data stoom naar afnemende systemen, zoals FMH, HR, etc.)
o Beleidsregels en kaders voor IdM vastleggen

 1. Contracten - Het documenteren van een set aan afspraken inclusief SLA’s met betrekking tot IDM, waaronder die van SZW en VWS met BZK en van BZK met SSC-ICT. Om dit goed te kunnen uitvoeren is het nodig op eerst de vereisten te bepalen van de technisch beheerorganisatie (SSC-ICT Haaglanden), zoals incidentafhandeling, beheren van koppelvlakken.

 • De volgende deliverables zijn hierbij voorzien: dienstverleningsafspraken (SLAs) tussen BZK, SZW en VWS en met SSO’s en andere betrokken partijen zoals FMH, SSC, I&M.

Gewenste profiel

Voor deze functie zijn we op zoek naar een flexibele kandidaat die omgevingsbewust te werk gaat. Er wordt een kandidaat met ruime ervaring in procesmanagement en businessanalyse gezocht (10 jaar) en hij/zij moet zich snel in kunnen werken en resultaat neerzetten.

We verwachten van de kandidaat dat hij/zij geregeld overleg voert over de aansluiting op de overige IDM documentatie en regelmatig terugkoppelt over de opgedane bevindingen. Ervaring binnen een van de drie betrokken ministeries is een pré.

Competenties

 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid

 • Organisatiesensitiviteit

 • Flexibel

 • Samenwerken

 • Analytisch vermogen

 • Creativiteit

Eisen

 • Ruime en meerjarige ervaring in het schijven van teksten met een technisch karakter

 • Kennis van en ervaring met service level management

 • Kennis van en ervaring met de juridische aspecten van IT contracten(bijvoorbeeld meldplicht datalekken, WBP aspecten, te denken valt verder afsprakensets zoals SLA’s, DVO’s, etc. )

 • Kennis van en ervaring in de Rijksoverheid

 • Aantoonbaar meer dan 3 jaar werkervaring als informatieanalist binnen de Rijksoverheid.

Wensen

 • Kennis van en ervaring met de juridische aspecten van IT contacten.

Heeft de kandidaat kennis van functioneel beheer (FB), applicatie beheer (AB) en technisch beheer (TB), inclusief de juridische kaders ervan.

 • Kennis van en ervaring met schijven van teksten met een technisch karakter.

Kandidaat heeft een beeld van persoonsregistratieprocessen, randvoorwaarden, wbp aspecten etc.

Reageren?

Ik zie graag je CV, tarief, motivatie en details rondom beschikbaarheid tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Hinttech Staffing

Hinttech is sinds 2007 een gecontracteerde (ICT) resource partner van ICTU.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  01-07-2016 13:39
  Plaats
  Oost West en Middelbeers

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten