Data consultant

Intermediair
Eliantie BV, ICT detachering & recruitment
Geplaatst op
01-07-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
2
Bekeken
942
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Beste freelancer/relatie,

Hartelijk dank voor de reactie op deze opdracht. Inmiddels hebben wij een selectie gemaakt van de best passende kandidaten, die hierover persoonlijk bericht hebben ontvangen. De overige kandidaten nemen wij graag op in onze database voor eventuele toekomstige mogelijkheden en wensen wij voor nu veel succes met het vinden van een passende opdracht.

Met vriendelijke groet,
Team Eliantie


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2558 opdrachten

Omschrijving

Als productmanager / data consultant van het backend metadatasysteem treed je intern op als eigenaar van dit systeem. Je haalt vooral bij interne gebruikers op wat de precieze wensen zijn, vertaalt deze naar benodigde functionaliteiten en zorgt ervoor dat de juiste projecten worden gestart d.m.v. het opstellen van een business case. Bij deze projecten ben je de senior user, en bewaak je de inhoudelijke koers en kwaliteit van het project, zodat de projecten uiteindelijk bijdragen aan de doelen van de organisatie. Je denkt mee over het beheer van het systeem en bepaalt de prioriteiten tussen doorontwikkeling en beheersissues. Je hebt een belangrijke rol in het maken van afspraken met leveranciers van bronnen en metadata, leveranciers van applicaties die via een interface met het metadatasysteem communiceren en de leverancier die het metadatasysteem ontwikkelt en beheert. Daarnaast speel je in overleg met Informatiebeleid een rol in de positionering van het systeem ten opzichte van andere metadatasystemen. Je stelt een toekomstvisie op en vertaalt dat samen met anderen naar een concrete roadmap.

Het metadatasysteem bestaat feitelijk uit een bronnenstraat en een zoekplatform op basis van metadata, met daaraan gekoppeld een kennisbank met een linked data structuur. Via een zoek-API kunnen allerlei doorsnedes van de content beschikbaar worden gesteld aan interne en externe partijen. Vanuit het metadatasysteem kan via een koppeling ook actuele beschikbaarheidsinformatie worden opgevraagd, op basis waarvan een verzoek tot levering kan worden opgesteld, en een reservering kan worden geplaatst. Toepassingen van derden, kunnen met een eigen ontwikkelde frontend voor een publiekscatalogus koppelen aan de zoek-API van het systeem.

Functie eisen

Als data consultant (productmanager) ben je een generalist, die gemakkelijk communiceert met diverse afdelingen in een complexe omgeving. Je spreekt de taal van de specialisten, hebt kennis van datasets, linked data, open data, maar bent zelf geen techneut op dit gebied.

Daarnaast beschik je over

•HBO/academisch werk- en denkniveau;
•Kennis van linked data, open data, named entities, grote datasets, RDF, DBpedia, etc.
•Kennis van bibliografische data, catalogi, GGC of metadatasystemen is een pré
•Voldoende kennis van ICT systemen, en het ontwikkelen en beheer ervan, het werken met een externe leverancier
•Kennis van Prince2, bij voorkeur van Agile en scrum
•Weet je je snel in te werken in complexe materie
•Organisatiesensitieviteit

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  04-07-2016 14:23
  Plaats
  Leiden

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  04-07-2016 17:19
  Plaats
  Diemen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten