Adviseur / projectleider Afval en Circulaire Economie

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
01-07-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
594
Status
Gesloten
Referentie
IGB72740931

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2555 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een adviseur / projectleider met  kennis / expertise op het gebied van luierinzameling en incontinentiemateriaal.

Wie?

Onze opdrachtgever is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Binnen het organisatieonderdeel Leefomgeving werkt de afdeling Afval en Materialen aan de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van het afval- en grondstoffenbeleid in Nederland en de ontwikkeling van Circulaire Economie in Nederland.

Concrete onderwerpen zijn onder andere VANG (Van Afval Naar Grondstof, een programma met onder meer het verbeteren van de inzameling en scheiding van huishoudelijk afval en afval uit openbare ruimten en de dienstensector, realisatie van hoogwaardige verwerking van afval, het ontwikkelen van End of Waste criteria en het waar mogelijk wegnemen van belemmeringen in wet- en regelgeving ((Ruimte in Regels voor Groene Groei)), het Learning Center op het gebied van inzameling van kunststof verpakkingen, het monitoren van en rapporteren over productie en verwerking van Afval, het opstellen van beleidsadviezen aan het ministerie van IenM (Landelijk Afvalbeheerplan), het uitvoeren van materiaalketenprojecten met bedrijven en het organiseren van de kennisontwikkeling en kennisuitwisseling bij de doelgroepen, bedrijven en overheden (bijvoorbeeld Gemeente Schoon).

Circulaire Economie en hergebruik van materialen is een prioriteit in het landelijke milieu- en duurzaamheidsbeleid. Rijkswaterstaat (RWS) werkt samen met het kerndepartement van IenM aan de ontwikkeling en de implementatie hiervan. Binnen dit werkveld ontwikkelt en implementeert u strategieën voor recycling en voor het sluiten van ketens en kringlopen.

U werkt in deze functie aan de uitvoering van 2 projecten

 • Sluiten van de keten voor luiers en incontinentiemateriaal.

 • Het verhogen van de effectiviteit van afvalscheiding.

Beide projecten zijn onderdeel van het programma Van Afval Naar Grondstof (VANG).

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U onderhoudt voor het project "sluiten van de keten voor luiers en incontinentiemateriaal" als projectleider contact met alle relevante ketenpartijen.

 • U neemt actie bij het boven tafel brengen van verwerkingsmethoden met al hun voor- en nadelen en het helder krijgen van eventuele kennisleemtes.

 • U bent verantwoordelijk voor het verder (laten) ontwikkelen en uitwerken van het eindbeeld dat voor deze keten bereikt moet worden, het pad om dit te bereiken en het verkrijgen van draagvlak bij ketenpartners, inclusief het ontwikkelen en (laten) uitvoeren van de bijbehorende communicatiestrategie.

 • U stimuleert als adviseur initiatieven van ketenpartners die bijdragen aan ketensluiting en tevens passen in het beleid en onderneemt actie om 'de energie in de keten' te activeren.

 • U gaat voor het project "het verhogen van de effectiviteit van afvalscheiding" als adviseur aan de slag met de meest kansrijke oplossingsrichtingen (door IenM gekozen op basis van de voorstudie). Het werk bestaat uit het betrekken van bedrijven, het uitwerken van de oplossingsrichtingen in concrete eisen en taken, het inschatten van de kans op succes en effect en het formuleren van potentiele risico’s en nadelen. De oplossingsrichtingen resulteren mogelijk in aanpassingen in wet- en regelgeving en moeten worden onderzocht.

 • U levert een belangrijke bijdrage aan de verbreding van het afval- en materialenbeleid naar circulaire economie.

 • U werkt aan afscheiding- en materiaalketenprojecten, waarbij met spelers in een  materiaal / productketen (van producent van ruwe grondstoffen tot de verwerkers van het product nadat het is afgedankt, en alle stappen daartussen) gezocht naar oplossingen om binnen de productieketen of daarbuiten een circulaire economie een stap verder te brengen.

 • U bouwt hiervoor een netwerk van relevante partners op bij bedrijven, overheden en NGO’s, inventariseert met hen mogelijke routes om stappen te zetten en organiseert en faciliteert het proces, zodat de ketenpartners met elkaar aan de slag gaan.

Eisen

 • U beschikt over een wo-afgeronde opleiding en/of aantoonbare gelijkwaardig werk- en denkniveau op het gebied van milieu / duurzaamheid.

 • U hebt aantoonbare kennis / expertise op het gebied van gescheiden afvalinzameling en afval wet en regelgeving.

 • U hebt kennis/expertise op het gebied van luierinzameling en incontinentiemateriaal.

 • U hebt een aantoonbaar uitgebreid netwerk in de afval sorteer branche.

 • U hebt ruime ervaring in het opereren binnen een complexe omgeving met belangentegenstellingen en vindt het een uitdaging om met partijen tot nieuwe inzichten en resultaten te komen.

 • U hebt aantoonbare ervaring in het analyseren van ontwikkelingen en problemen op uw kennisgebied en met het opstellen van adviesrapporten, notities.

 • U kunt aantoonbaar goed samenwerken en een netwerk onderhouden en u beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.

 • U hebt ruime aantoonbare ervaring met het werken met (Rijks)overheden en bedrijven in de afvalbranche.

Waar?

Utrecht

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 16 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind december 2016, met een optie tot verlenging. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

Hoe?

Reageer vóór maandag 11 juli aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten