Capaciteitsmanager ICT Services

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
01-07-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
912
Status
Gesloten
Referentie
IGB72744061

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2568 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

14-7-2016

Einddatum

1-1-2018

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

38

Sluitingsdatum

4-7-2016 om 16:00 uur

Het team Applicatiebeschikbaarheid maakt onderdeel uit van de afdeling ICT Services. ICT Services is verantwoordelijk voor het technisch beheer van het applicatielandschap van UWV. De aansturing van de technisch beheerprocessen (het service management) vindt plaats vanuit team Applicatiebeschikbaarheid. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de ITIL v3 principes. Hoofddoelstelling van ICT Services is onder meer het maximaliseren van de stabiliteit, beschikbaarheid en veiligheid van het UWV applicatielandschap. Als capaciteitsmanager IKOketen ga jij een belangrijke bijdrage leveren aan deze hoofddoelstelling. Er wordt nauw samengewerkt met de andere service management processen zoals capacity management en availability management. Ook ketenmonitoring is een belangrijk instrument dat hierbij ingezet wordt. Deze zaken vallen allemaal onder aansturing van het team Applicatiebeschikbaarheid. 

Functie

 • Het ontwerpen, implementeren en documenteren van het ITIL proces capacity management voor de IKO (InKomstenOpgave) keten binnen MijnUWV.

 • Bijdragen aan het verbeteren van het centraal capacity management proces.

 • Het achterhalen van de capaciteitsbehoefte van de business en zorgen voor een juiste vertaling naar eisen ten aanzien van de service en IT-infrastructuur.

 • Het ontwikkelen en onderhouden van een capaciteitsplan voor de IKO-keten, op basis van de huidige en toekomstige behoefte van de klant.

 • Er op toezien dat: o gebruik wordt gemaakt van de processen, procedures en werkinstructies op het gebied van capacity management; o afspraken m.b.t. compliancy en quality management op capacity wordt nagekomen. o capaciteit en performance tegen afgesproken specificaties geleverd wordt en indien nodig correcties doorvoeren voordat incidenten ontstaan.

 • Het uitvoeren van trendanalyses en het maken van standaard en adhoc rapportages op ketenniveau.

 • Integreren van IKO-capaciteitsmanagement binnen het bestaande centraal capacity management proces van UWV

 • Ontwerpen van capaciteit (sizing, volumes, bandwith) en capaciteit requirements voor de keten, diensten en componenten op kostenefficiënte wijze en ter voorkoming knelpunten in performance en beschikbaarheid.

 • Bewaken en (laten) uitvoeren van impactanalyses om risico’s van wijzigingen op ketens, diensten en componenten te herkennen, advies te leveren en beheersmaatregelen nemen

Functie-eisen

 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met ITIL procesmanagement binnen een ICT Infrastructuur afdeling in de afgelopen 4 jaar

  • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met ITIL capacity management in een zelfstandige rol op senior niveau in de afgelopen 4 jaar.

  • HBO opleiding (diploma) of minstens 6 jaren aantoonbare werkervaring op HBO niveau

  • Minimaal ITIL Expert Certificering of minstens 4 jaar aantoonbare werkervaring op ITIL Expert niveau

  • Voldoende technische kennis om mee te kunnen praten op IT architect niveau.

  • Aantoonbare kennis en ervaring met het implementeren van ITIL processen in (semi)overheidsorganisaties, met name op het gebied van capacity management

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten