Adviseur /projectleider Afval en Circulaire Economie

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
04-07-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
1
Bekeken
462
Status
Gesloten
Referentie
IGB72946679

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2563 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

20-07-2016

Einddatum

30-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

16

Sluitingsdatum

08-07-2016 om 17:00 uur

Circulaire Economie en hergebruik van materialen is een prioriteit in het landelijke milieu- en duurzaamheidsbeleid. De organisatie werkt samen met het kerndepartement van IenM aan de ontwikkeling en de implementatie hiervan. Binnen dit werkveld ontwikkel en implementeer je strategieën voor recycling en voor het sluiten van ketens en kringlopen.

Als adviseur / projectleider Afval en Circulaire Economie lever je een belangrijke bijdrage aan de verbreding van het afval- en materialenbeleid naar circulaire economie. Je werkt aan afscheiding- en materiaalketenprojecten, waarbij met spelers in een materiaal/productketen– van producent van ruwe grondstoffen tot de verwerkers van het product nadat het is afgedankt, en alle stappen daartussen – gezocht naar oplossingen om binnen de productieketen of daarbuiten een circulaire economie een stap verder te brengen. Hiervoor bouw je een netwerk van relevante partners op bij bedrijven, overheden en NGO’s, inventariseert met hen mogelijke routes om stappen te zetten en organiseert en faciliteert het proces, zodat de ketenpartners met elkaar aan de slag gaan.

In deze functie werk je aan de uitvoering van twee projecten

 • Sluiten van de keten voor luiers en incontinentiemateriaal

  • Het verhogen van de effectiviteit van afvalscheiding Beide projecten zijn onderdeel van het programma Van Afval Naar Grondstof (VANG).

Voor het project "sluiten van de keten voor luiers en incontinentiemateriaal" onderhoud je als projectleider contact met alle relevante ketenpartijen. Je neemt actie bij het boven tafel brengen van verwerkingsmethoden met al hun voor- en nadelen en het helder krijgen van eventuele kennisleemtes. Verder ben je verantwoordelijk voor het verder (laten) ontwikkelen en uitwerken van het eindbeeld dat voor deze keten bereikt moet worden, het pad om dit te bereiken en het verkrijgen van draagvlak bij ketenpartners, inclusief het ontwikkelen en (laten) uitvoeren van de bijbehorende communicatiestrategie. Tot slot stimuleert je als adviseur initiatieven van ketenpartners die bijdragen aan ketensluiting en tevens passen in het beleid en onderneemt actie om 'de energie in de keten' te activeren.

​Voor het project "het verhogen van de effectiviteit van afvalscheiding" gaat je als adviseur aan de slag met de meest kansrijke oplossingsrichtingen (door IenM gekozen op basis van de voorstudie). Het werk bestaat uit het betrekken van bedrijven, het uitwerken van de oplossingsrichtingen in concrete eisen en taken, het inschatten van de kans op succes en effect en het formuleren van potentiele risico's en nadelen. De oplossingsrichtingen resulteren mogelijk in aanpassingen in wet- en regelgeving en moeten worden onderzocht

Functie-eisen

 • een WO afgeronde opleiding en/of aantoonbare gelijkwaardig werk- en denkniveau op het gebied van milieu/duurzaamheid (harde eis)

  • aantoonbare kennis/expertise op het gebied van gescheiden afvalinzameling en afval wet en regelgeving (harde eis)

  • kennis/expertise op het gebied van luier inzameling en incontinentiemateriaal (harde eis)

  • aantoonbaar uitgebreid netwerk in de afval sorteer branche (harde eis)

  • dient te beschikken over voor de uitvoering van de opdracht geschikte elektronische hulpmiddelen. De elektronische hulpmiddelen worden niet door de organisatie ter beschikking gesteld. Onder elektronische hulpmiddelen vallen mobiele telefoon, computer, laptop en/of tablet (harde eis)

  • ruime ervaring in het opereren binnen een complexe omgeving met belangentegenstellingen en vindt het een uitdaging om met partijen tot nieuwe inzichten en resultaten te komen

  • aantoonbare ervaring in het analyseren van ontwikkelingen en problemen op je kennisgebied en met het opstellen van adviesrapporten, notities

  • ruime - aantoonbare - ervaring met het werken met (Rijks)overheden en bedrijven in de afvalbranche

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  08-07-2016 09:29
  Plaats
  Zeist

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten