Accountmanager Veilig Gebruik Suwinet

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
04-07-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
's-Gravenhage
Reacties
0
Bekeken
278
Status
Gesloten
Referentie
IGB72962859

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

15-8-2016

Einddatum

31-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

32

Sluitingsdatum

13-7-2016 om 12:00 uur

Doel van de functie

De accountmanager vormt de verbinding tussen het programma BVGS en de gemeenten. Het programma BVGS realiseert een aantal producten die veilige gegevensuitwisseling binnen Suwinet mogelijk maken. De accountmanager brengt de producten vanuit het BVGS programma naar gemeenten, stimuleert gemeenten bij de ingebruikname, adviseert hierover en ondersteunt. De accountmanager is voor de gemeenten aanspreekpunt en ‘ogen & oren’ van het programma BVGS in zijn of haar regio. De accountmanager legt relevante signalen van gemeenten terug bij het programmateam.
De accountmanager brengt en houdt per organisatie in beeld of en zo ja hoe deze werkt met de producten uit de BVGS-portfolio. Dit overzicht van de accountmanagers biedt aan het einde van het jaar de basis om de implementatie te kunnen evalueren en te kunnen beslissen of deze nog een vervolg moet krijgen.

Verantwoordelijkheden en resultaatgebieden

Elke accountmanager heeft een werkgebied met de omvang van circa 2 provincies. Gemiddeld gaat het om 40 tot 50 gemeenten en gemeentelijke uitvoeringsorganisaties. De accountmanager brengt en houdt per gemeente/gemeentelijke uitvoeringsorganisatie in beeld of en zo ja hoe deze werkt met de producten uit de BVGS-portfolio. Met inachtneming van het gegeven dat gemeenten zelf verantwoordelijk zijn voor implementatie van de BVGS-producten, adviseert en ondersteunt de accountmanager de gemeenten bij de inbedding van deze producten.
De accountmanager bouwt en onderhoudt het netwerk, signaleert en registreert de voortgang en knelpunten of onvolkomenheden en rapporteert daarover aan de accountmanager-projectleider. De accountmanager maakt deel uit van het team van zes accountmanagers en draagt vanuit zijn/haar kennis vanuit het veld bij aan communicatie(producten). 

Over programma Borging Veilige Gegevensuitwisseling Suwinet

Suwinet is het gegevensuitwisseling systeem van UWV, SVB en gemeenten. De gegevensuitwisseling is noodzakelijk voor de uitvoering van wettelijke taken in de keten van Werk en Inkomen. In 2013 en 2014 heeft het ministerie van Sociale Zaken een Privacy Impact Assessment laten verrichten op Suwinet. Hieruit is een aantal kwetsbaarheden in het systeem naar voren gekomen. Daarnaast zijn er de afgelopen jaren diverse inspectieonderzoeken verricht waaruit bleek dat gemeenten als gebruikers van Suwinet veel verbeterpotentieel hebben in het naleven van normen ten aanzien van integriteit en veiligheid. In reactie hierop hebben UWV, SVB en VNG een programmaplan met verbetermaatregelen opgesteld (Programma BVGS; Borging Veilige Gegevensuitwisseling Suwinet).
In 2014 en 2015 is een aantal informatieproducten tot stand gekomen. In 2016 worden deze voor implementatie aangeboden aan gemeenten.
Het betreft nieuwe toepassingen in het systeem, maar ook handreikingen over zorgvuldig gebruik ervan. VNG heeft KING gevraagd de implementatie van de resultaten uit het Programma BVGS voor gemeenten en gemeentelijke  uitvoeringsorganisaties te realiseren.

Functie-eisen
 HBO werk- en denkniveau
 Aantoonbare ervaring op het gebied van accountmanagement
 Aantoonbare en actuele kennis en ervaring met het gebruik van Suwinet
 Aantoonbare en actuele kennis en ervaring met gemeentelijke organisaties en werkprocessen van sociale diensten
 Aantoonbare en actuele ervaring met (ICT-)implementatietrajecten bij gemeenten
 Aantoonbare kennis en ervaring van (recente ontwikkelingen met betrekking tot) gegevensuitwisseling, informatiebeveiliging en privacy
 Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden, ervaring met kennisoverdracht aan groepen
 Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en kan goed schakelen tussen strategisch (bestuurlijk), tactisch (management) en operationeel (uitvoeringsniveau)
 Een netwerk binnen gemeentelijke sociale diensten en ISD-en is een pre

Houdingaspecten

 Bezit een grote dosis naar buiten gerichte energie. Heeft een hoog werktempo en gevoel voor richting
 Is in staat aan een breed scala aan activiteiten deel te nemen en kan in een levendige sociale omgeving werken
 Is nieuwsgierig en onderzoekend. Is zowel breed van oriëntatie als diepgaand
 Kan ageren en reageren, kan uitlokken en uitdagen om net iets meer te bereiken dan het gestelde doel. Is succesgericht en kan prestaties afdwingen aan zichzelf en anderen
 Een energieke aanhouder en doorzetter
 Netwerker, bruggenbouwer, verbinder
 Kan makkelijk communiceren, presenteren en overtuigen

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten