Opdrachtgever
Agium Financiele Detachering B.V.
Geplaatst op
05-07-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Regio Den Haag
Reacties
2
Bekeken
452
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Beste reageerder,

Hartelijk dank voor uw reactie op de tijdelijke vacature. Op basis van het gevraagde en de binnengekomen profielen is er een selectie gemaakt. De geselecteerde kandidaten zijn inmiddels benaderd. Indien u niet benaderd bent betekent dit helaas dat u niet geselecteerd bent voor een gesprek.

Nogmaals bedankt voor uw reactie en succes met het vinden van een passende opdracht.

Met vriendelijke groet,
Agium


TOP-Opdrachtgevers

 • Baker Tilly Berk NV 43 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Functienaam

Procesmanager

Locatie

Regio Den Haag

Duur

6 maanden

Uren per week

18

Sluitingsdatum vacature

15-07 12:00

Organisatie

Onze opdrachtgever is een gemeentelijke instelling.

Functiebeschrijving

Als procesmanager ben je verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van een visie op processturing van klantprocessen binnen de organisatie. Je stelt procesdoelstellingen, prestatie indicatoren en normen op voor de processen in lijn met de visie en missie van de organisatie en levert op die manier een bijdrage aan de doorontwikkeling van het Planning en Control instrumentarium. Als procesmanager ben je de rechterhand van het afdelingshoofd ROV (proceseigenaar). Je begeleidt LEAN-verbetertrajecten waarin je met de bij het horizontale proces betrokken medewerkers via actieve sessies knelpunten opspoort, oorzaken benoemt en gezamenlijk tot een verbeterplan komt. Ook de implementatie van het verbeterplan hoort bij het traject. Om goed te kunnen sturen inventariseer je welke sturingsbehoefte het management heeft en vertaalt deze behoefte samen met de applicatiebeheerder in concrete meetbare indicatoren, zodat prestaties gemeten en geanalyseerd kunnen worden. Je laat de benodigde managementinformatie vervolgens in afstemming met de afdeling DIA bouwen in de rapportage –tool Cognos. Uiteindelijk zorg je voor een goede overdracht aan de procesverantwoordelijke en zorg je dat continue sturing op het proces mogelijk wordt met behulp van de ontwikkelde managementformatie en door ondersteuning bij “weekstarts” (periodieke procesoverleggen). Voor belangrijke processen zoals het Wabo-proces rapporteer je als procesmanager periodiek aan college, directie, proceseigenaar en management.

Je voert periodiek overleg met bij het proces betrokken management. Je zorgt ervoor dat procesverbeteringen geïmplementeerd worden door de afdeling(en) die zorg(en) voor de uitvoering van het proces. Verder stel je in afstemming met de financieel adviseur prognoses op voor het Wabo en monitor je periodiek of kosten en opbrengsten in balans zijn. Je vormt samen met een aantal procescoördinatoren een procesteam. Je geeft opdracht aan deze procescoördinatoren (werkzaam bij afdeling Dienstverlening team BOCC), die verantwoordelijk zijn voor de procesbewaking op dossierniveau van de grotere processen (Wabo en APV).

De focus van de werkzaamheden zal tijdens de periode van vervanging van de procesmanager niet zozeer liggen op het zelfstandig begeleiden van leansessies om de werkprocessen te verleanen. De focus zal vooral liggen op de verdere implementatie van de uitkomsten van leantrajecten en bv het begeleiden van het (laten) bouwen van managementinformatie. Daarnaast zorg je voor belangrijke processen als WABO en APV voor de aansturing van de begeleiding en het generenen van sturings- en verantwoordingsinformatie voor college, directie, proceseigenaar en management. Je bent een belangrijke adviseur en sparringpartner voor de proceseigenaar, het afdelingshoofd ROV.

Functie-eisen

 • HBO+ werk- en denkniveau, blijkend uit een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau;

 • Minimaal 4 jaar ervaring in de afgelopen 10 jaar als Procesmanager;

 • Minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar met het begeleiden van bouwen van managementinformatie

 • Minimaal 1 jaar ervaring in de afgelopen 3 jaar met het werken bij een Gemeente;

 • Aantoonbare ervaring met procesgericht werken.

Heeft u interesse? Graag zien we uw CV, gerichte motivatie (functie-eisen daarin meegenomen) en uurtarief inclusief reiskosten (ex BTW) tegemoet.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  08-07-2016 14:38
  Plaats
  Naaldwijk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  11-07-2016 13:35
  Plaats
  Oosterhout

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten