Interim Senior Inkoopadviseur

Opdrachtgever
AEVES BV
Geplaatst op
08-07-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Den Haag en De Bilt
Reacties
1
Bekeken
1002
Status
Gesloten
Referentie
AVS-KBT-09

Afrondingstoelichting

Dank voor de inschrijving. Wij hebben met elkaar kennisgemaakt en we hebben de afspraak om meer passende aanvragen te delen. Mvg, Kas - Aeves


Omschrijving

Interim Senior Inkoopadviseur – Ministerie van Infrastructuur en Milieu (Den Haag en De Bilt)

INTRODUCTIE
Voor het Ministerie van Infrastructuur en Milieu zijn wij opzoek naar een ervaren interim senior inkoopadviseur met uitstekende contactuele en relationele vaardigheden. Spreekt het je aan om als strategisch adviseur inkoop regelmatig hoger management, directies, agentschappen en/of kennisinstituten te adviseren? Bewaak je als geen ander de relatie en communicatie met de interne klant alsmede de rechtmatigheid en doelmatigheid van de inkoopfunctie? Dan zijn we per direct opzoek naar jou, reageer nu!

ORGANISATIE
Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) zet in op leefbaarheid en bereikbaarheid, met een vlotte doorstroming in een goed ingerichte, schone en veilige omgeving. Het ministerie werkt aan krachtige verbindingen over de weg, het spoor, het water en door de lucht, beschermt tegen wateroverlast en bevordert de kwaliteit van lucht en water. Een leefbaar, bereikbaar en veilig Nederland. Daar werkt IenM aan.

De interimfunctie valt onder de volgende organisatieonderdelen: Integrale Bedrijfsvoering I&M, directie Financiën en Inkoop, afdeling Control en Inkoop.

De directie Financiën en Inkoop (F&I) van de Integrale Bedrijfsvoering I&M (IBI) is verantwoordelijk voor de gehele financiële bedrijfsvoering van het verzorgingsgebied Bestuurskern, de Nederlandse Emissieautoriteit (NEA), het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) en de Inspectie voor de Leefomgeving en Transport (ILT).De afdeling Inkoop maakt deel uit van F&I. Zij richten zich op inkoopadvisering en –ondersteuning voor het gehele verzorgingsgebied. De afdeling Inkoop binnen F&I is een van de twintig Inkoop Uitvoeringscentra (IUC) van het Rijk. Vanuit hun rol als adviseur en inkoopcontroller bevinden de werkzaamheden zich in de kern van het beleidsproces. De afdeling bestaat uit 3 teams, ieder team heeft een teamleider en de afdeling valt onder leiding van het afdelingshoofd Inkoop. De afdeling Inkoop valt uiteen in een team inkoopadvies en twee operationele teams, waarmee advies en uitvoering apart zijn gepositioneerd.

De kerntaken van team inkoopadvies zijn

 • het ondersteunen van de DG’s (directoraten-generaal), directeuren en afdelingshoofden met betrekking tot inkoop;

 • het rapporteren of informatie verschaffen over inkoopaangelegenheden en het doen van aanbevelingen;

 • het behandelen van alle inkoopaanvragen en het regisseren en ondersteunen van EU- aanbestedingtrajecten;

 • het toepassen van leveranciers-/contractmanagement;

 • het uitvoeren van onder meer (spend)analyses en het leveren van inkoopinformatie aan DG’s, directeuren en afdelingshoofden;

 • het invulling geven aan categoriemanagement, Rijksbrede inkoop voor diverse spendcategorieën.

FUNCTIE
Je adviseert over inkoop en geld uitgeven voor de verzorgingsgebieden van de directie Financiën en Inkoop (F&I). Als strategisch adviseur inkoop heb je veel contact met één of meerdere van de directoraten-generaal (DG’s), de directies binnen de Bestuurskern, agentschappen of kennisinstituten; de accounts.

Je begeleidt het proces van Europese of nationale aanbestedingen, bewaakt de communicatie en de relatie met de managementlaag van de account en bent tegelijkertijd inkoopcontroller. Je signaleert vroegtijdig inkoopontwikkelingen, trends en kansen en speelt daar op in zowel binnen je account als in de volle breedte voor geheel F&I. Ook voer je (spend)analyses uit en lever je een bijdrage aan de totstandkoming van een inkoopbegroting. Je levert (management)informatie en voelt je thuis in de wereld van leveranciers- en contractmanagement.

Je werkt nauw samen met de andere inkoopadviseurs in het team en wisselt informatie, ervaringen en best practices uit. Kortom, veel afwisseling in taken in een omgeving vol dynamiek. Tenslotte kan je deelnemen aan projecten en werkgroepen vanuit Integrale Bedrijfsvoering I&M (IBI).

FUNCTIE-EISEN EN WENSEN

 • Je hebt een hbo- of academische opleiding afgerond.

 • Specifieke inkoopopleidingen zijn een must

 • Minimaal 3 jaar werkervaring met het begeleiden van Europese aanbestedingen in de afgelopen 5 jaar.

 • Je hebt kennis van en ervaring met beleid.

 • Je bent betrokken en klant- en resultaatgericht.

 • Je bent sensitief en kunt goed netwerken en samenwerken.

 • Daarbij ben je overtuigend.

 • Je bent innovatief en ondernemend.

AANBOD

 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden / tarief.

 • Standplaats: Den Haag/De Bilt

 • Start en looptijd: z.s.m. tot 1-03-17 (opties tot verlenging).

 • Inzet: op Detachering- of zzp-basis, 36 uur per week.

 • VOG-screening verplicht

Reageren vóór 16 juli s.v.p.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  11-07-2016 14:34
  Plaats
  Hellevoetsluis

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten