Technisch Architect

Opdrachtgever
CC Group
Geplaatst op
09-07-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
1
Bekeken
1341
Status
Gesloten
Referentie
CC03276

TOP-Opdrachtgevers

 • Novaccent 21 opdrachten
 • WTS Detachering 27 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten
 • KPN Consulting 242 opdrachten

Omschrijving

Arbeidsvoorwaarden

Startdatum

zsm

Einddatum

31 december 2016

Inzet

32 uur

Standplaats

Utrecht

Aantal posities

1

Wat ga je doen?

De klant is ontstaan uit drie organisaties met elk hun eigen identiteit, taken, processen en systemen. In totaal kent de klant 23 toezichtdomeinen. Hoewel er verschillen zijn in aanpak, is de basis van het toezicht steeds hetzelfde. Echter, de huidige procesinrichting verschilt sterk, niet alleen divisieoverstijgend maar ook binnen een divisie. Dit wordt ondersteund met een erfenis van verouderde systemen die onvoldoende samenwerken, en wat tevens het beheer en onderhoud kostbaar maakt.

Gezien bovenstaande problematiek moet de klant investeren in

Moderne op ICT gebaseerde geüniformeerde organisatieprocessen: deze systematiek moet de inspecteur in het veld ondersteunen en moet beter inzicht bieden in inspectietijd, inspectieresultaten, prestaties van de organisatie en andere managementinformatie, waardoor risico’s eerder worden gesignaleerd.
Het versterken van de informatiepositie van de klant, waardoor beter risicoanalyse en -management uitgevoerd kan worden.
Het uitrusten van medewerkers met moderne apparatuur en goede verbindingen waarmee zij op gebruiksvriendelijke wijze bevindingen kunnen registreren en eerder vastgelegde bevindingen kunnen ophalen.
Het opleiden van medewerkers om deze systemen goed te kunnen gebruiken.
Om dit doel te bereiken is in 2014 het programma gestart. Het programma kent verschillende in de tijd gelijktijdig en volg tijdelijk lopende projecten. De projecten richten zich op het middels co-creatie realiseren van herontwerp van de werkprocessen, de business change, het realiseren van zowel ICT (softwarematig en infrastructuur) als handmatige ondersteuning voor de nieuw ontworpen processen en de voorbereidende activiteiten (draaiboeken) voor de implementatie. Eén van die projecten, het project Concern Architectuur, betreft het actualiseren en onderhouden van de Concern Architectuur van de klant en het vanuit die architectuur ondersteunen van het programma en projecten bij het toepassen van de in de architectuur vervatte kaders, richtlijnen en principes. In de integratieplaats van het Programma, de Maakplaats, worden de producten uit de projecten door middel van de Agile ontwikkelwijze SCRUM samengebracht en geïntegreerd op het gebied van zowel proces, inrichting en ICT-ondersteuning.

De solution architect versterkt het projectteam Concern Architectuur. Hij werkt samen met de andere leden van het projectteam onderdelen van de concern architectuur verder uit en bewaakt de samenhang. Hij voert analyses uit voor high level designs en functioneel ontwerpen en stelt deze ook op in afstemming met relevante stakeholders. Vanuit een set architectuurkaders en modellen stelt hij project start architecturen op. Hij ondersteunt daarnaast ook in de rol van projectarchitect de teams die procesontwerpen opstellen door het instrument architectuur toe te passen en uit te dragen. Hij is in staat om kritische vragen te stellen over het voorgestelde procesontwerp en de samenhang met andere processen te bewaken. Daarnaast ondersteunt hij de teams in de Maakplaats die de proces-flows inrichten in de nieuwe basisinformatievoorziening. Deze nieuwe basis-IV is gebaseerd op het Blueriq-platform waarbij engineers zorgen dat de standaard Blueriq-functionaliteiten zo goed mogelijk worden toegepast. Als solution architect bewaakt hij, zowel zelfstandig als in teamverband, dat de oplossingen op het Blueriq-platform onder architectuur worden ontwikkeld, evenzo voor koppelvlakken richting interne en externe systemen.

Van de solution architect wordt ook verwacht dat hij de projectmanager adviseert over onder meer verdere verbetering van de architectuur op gebieden als samenhang, governance, proces- en data-architectuur, principes en overige relevante onderwerpen.

Richting geven aan oplossingen voor vraagstukken in Blueriq die voldoen aan de architectuur kaders;
Beoordelen of gemaakte ontwerpkeuzes passen binnen de architectuurkaders;
Zelfstandig besluiten nemen rondom de gewenste oplossingsrichting van architecturale issues;
Verder uitwerken van (delen van) de concern architectuur van de NVWA en het bewaken van het overzicht en samenhang;
Opstellen van project start architecturen (PSA’s), integreren van projectresultaten in de concern architectuur;

Uitvoeren van analyses voor high level designs (HLD’s) en functioneel ontwerpen (FO’s) en het in afstemming met stakeholders opstellen van HLD’s en FO’s;
Ondersteunen van projecten, programma, Maakplaats en lijnorganisatie bij het toepassen van en werken onder architectuur in de rol van projectarchitect;
Toetsen op de mate waarin concern architectuur gevolgd is, en oplossingsrichtingen aanreiken daar waar dat niet het geval is;
Aanbevelingen formuleren voor verdere verbetering van de concern architectuur;
Intercollegiale sparringspartner voor de leden van het projectteam concern architectuur.

Wie zoeken wij?

Afgeronde HBO- of WO-opleiding op het gebied van informatiekunde of een soortgelijke studierichting en werkzaam op dit niveau;
Kennis van / ervaring met informatiebeveiliging (bij de Rijksoverheid);
Ervaring met het opstellen en uitwerken van systeemontwerp/HLD’s, FO’s en PSA’s gegeven een set architectuurkaders en modellen;
Ervaring met het werken met architectuurtooling gebaseerd op de Archimate conventie;
Aantoonbare (meerjarige) kennis van / ervaring met regelgestuurde systemen (bijv. Aquima/Blueriq, Be Informed, etc. ;
Kennis van / ervaring met regelgestuurde systemen (waaronder Blueriq);
Kennis van / ervaring met zaakgericht werken;
Kennis van / ervaring met gegevensmodellering;
Kennis van / ervaring met SOA-architectuur;
Kennis van / ervaring met de methodieken Prince2 en Agile/Scrum;
Kennis van / ervaring met ontwerptalen als UML, Archimate, BPMN;
Kennis van / ervaring met Rijksoverheden, ervaring met inspectiediensten is een pre.

Competenties

In staat op te treden in een complex werkveld;
In staat stakeholders te betrekken (bij het maken van een HLD, FO en/of PSA;
Communicatief sterk;
Pro-actief;
Oplossingsgericht;
Georganiseerd, systematisch en ordelijk;
Zicht op / kennis van zowel hoofdlijnen als details;
Analytisch;
Kritisch;
Zelfstandig;
Stressbestendig;
Abstractievermogen;
Sterke adviesvaardigheden.

Wie zijn wij?

De CC in onze naam is afgeleid van het begrip ‘carbon copy’. Transparantie in de dienstverlening, een flexibele vertaling van uw vraag, persoonlijke interactie, een ‘one-stop-shop’ voor uw IT-oplossingen: wij zijn ambitieus in het bieden van kwaliteit.
Wij houden ons bezig met eigen projecten en detachering binnen de ICT.

Onze missie is om de bedrijfsdoelstellingen van onze klanten te helpen realiseren door geïntegreerde systemen te ontwikkelen, die direct inzetbaar zijn, voldoen aan de verwachtingen en lang mee gaan, zodat de klant een degelijke “return on InvestmenT” ervaart.

Sluitingsdatum vacature

Op deze vacature kun je reageren tot 12 juli 2016 om 16.00 uur.
CV stuur je door in Word-formaat in de taal van de aanvraag
Een motivatie stuur je geschreven in de ik-vorm, waarin (puntsgewijs) wordt ingegaan op de aansluiting op de opdracht en functie-eisen
Uw beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen);
Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);
Tarief is een belangrijk onderdeel bij de beoordeling van de kandidaten, graag zo scherp mogelijk aanbieden.

N.B.

Bij het ontvangen van uw reactie gaan we er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend.
Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.
U zult van onze zijde altijd bericht ontvangen, ook wanneer wij u niet voor de onderhavige aanvraag zullen voorstellen bij onze opdrachtgever.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  11-07-2016 11:10
  Plaats
  Hoofddorp

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten