Applicatiearchitect

Intermediair
FixedToday
Geplaatst op
08-07-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
428
Status
Gesloten
Referentie
Thirza Loois

Afrondingstoelichting

De aanvraag is ingevuld met een kandidaat met ruime ervaring in Archimate


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten

Omschrijving

Richttarief

zo scherp mogelijk

Periode

3 maanden

Aantal uren per week

40

Uiterste datum van aanbieden: De aanbiedingen dienen uiterlijk op 11-07-2016 om 17:00 in ons bezit te zijn.

Als applicatiearchitect werk je in de volle breedte aan een optimale verbinding van business- en ICT-doelstellingen. In samenwerking met het ICT management volg je de relevante ontwikkelingen in de markt en vertaal je deze naar onze organisatie en ICT oplossingen.
Samen met collega-architecten ontwerp en onderhoud je de architectuur (enterprise architectuur) voor wat betreft het applicatiearchitectuur domein. Je bent verantwoordelijk voor de gedetailleerde uitwerking van en de softwarematige/ technische invulling waarmee de beschreven processen en informatiestromen gerealiseerd worden. Je legt verbinding met de infrastructuur en streeft naar continue verbetering van de applicatiearchitectuur. Je verzekert de aansluiting van het applicatielandschap op de veranderende en complexe bedrijfsprocessen van een uitvoeringsorganisatie en op de processen en systemen in de vele ketens waar de organisatie deel van uitmaakt.

Eisen
Als applicatiearchitect adviseer je in de aanloop naar en tijdens projecten, gevraagd en ongevraagd, over (nieuwe) softwareoplossingen. De projecten ontstaan o.a. door wetswijzigingen of aannemen van (nieuwe) uitvoeringstaken door onze organisatie. In samenwerking met projectarchitecten van de vele projecten in de projectenportfolio verzeker je de bijdrage van verandertrajecten aan de doelarchitectuur. Het uitdragen van ‘het werken onder architectuur’ en het hierin begeleiden en ondersteunen van specialisten zoals analisten, ontwerpers en ontwikkelaars hierin is een belangrijk aspect van jouw rol binnen de organisatie. Je maakt deel uit van een team van 4 lijnarchitecten en 5 projectarchitecten (afhankelijk van de hoeveelheid en omvang van de projecten) en hebt zitting in de architectuurboard.

Draagvlak creëren & organisatie
Je werkt samen met een brede doelgroep binnen onze organisatie. Je schakelt tussen de directie, lijn- en projectmanagement en ICT specialisten en spreekt de taal die daarbij past. Met jouw drive en enthousiasme voor architectuur weet jij begrip en draagvlak te creëren binnen de organisatie.

De eindklant is de klantgerichte publieke dienstverlener die staat voor de zorgvuldige uitvoering van complexe regelingen van de overheid en proactieve communicatie met burgers. Naast uitvoerder van wettelijke regelingen ontwikkelt de klant zich steeds meer tot het informatiepunt en wegwijzer voor burgers. We vertalen wet- en regelgeving naar voor de burger begrijpelijk en toegankelijke informatie en helpen hen hun weg te vinden en inzicht en overzicht te bieden binnen de regelingen en loketten in het publieke domein. We vormen hiermee de verbindende schakel tussen burgers en overheid en dragen hierdoor bij aan een effectieve, efficiënte en betrouwbare overheid.

Functie-eisen
Ben jij ambitieus en heb je uitstekende communicatieve vaardigheden? Heb je daarnaast coachende vaardigheden en voldoe je aan onderstaande functie-eisen? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie op de vacature van applicatiearchitect!
Je hebt hbo+ werk- en denkniveau;
Je hebt aantoonbare ervaring als architect, lead designer of lead developer, in een werkomgeving waar onder architectuur gewerkt werd;
Je beschikt over ruime kennis van en ervaring met het zelf ontwerpen en realiseren van software;
Je hebt aantoonbare en brede ervaring met moderne ICT-architectuur, -methodologie en -technologie;

Je hebt kennis van en ervaring met

o architectuur ontwerpen en beschrijven met ArchiMate;
o methoden van pakketselectie;
o softwareontwikkeling ‘onder architectuur’;

 • functioneel en technisch ontwerp van IT systemen;

Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Kandidaten dienen per direct beschikbaar te zijn, ook voor een intake. Kandidaten dienen recente en relevante werkervaring te hebben om in de procedure opgenomen te worden.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  08-07-2016 15:53
  Plaats
  Ederveen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten