Adviseur projectbeheersing (Financieel adviseur)

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
11-07-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Arnhem
Reacties
2
Bekeken
657
Status
Gesloten
Referentie
IGB73660797

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • Baker Tilly Berk NV 43 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

01-09-2016

Einddatum

31-08-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

19-07-2016 om 17:00 uur

Als adviseur projectbeheersing zorg jij ervoor dat we onze projecten kunnen beheersen. Je bent verantwoordelijk voor één of meerdere specifieke aspecten van projectbeheersing vanuit inhoudelijke expertise: risicomanagement, planningsmanagement, kwaliteitsmanagement en financieel management. Jij zorgt ervoor dat het projectteam of meerdere projectteams het project gestructureerd kan beheersen. In dit kader stel je een projectbeheersingsplan op en voer je dat uit. Je levert tijdig volledige en juiste managementinformatie aan en adviseert de projectmanager en de andere IPM-rolhouders over de opzet, kwaliteit en werking van hun managementsystemen. Je streeft naar uniformiteit. Op basis van jouw adviezen worden beslissingen over beheersmaatregelen genomen. Je inventariseert, analyseert, monitort deze maatregelen en stelt ze vast voor het totale projectbeheersingsproces van project(en). Op het moment dat je onverantwoorde financiële risico’s signaleert, trek je aan de bel bij de opdrachtgever als het gaat om scope of bij de verantwoordelijk vakdirecteur als het gaat om inhoud en kwaliteit. 

Je werkt actief samen met je collega’s uit projectteam(s). Binnen het projectteam zorg jij ervoor dat iedereen het belang van projectbeheersing onderkent en onderschrijft. Verder stem je met IPM-rolhouders af over de opzet en het gebruik van managementsystemen en beheersdocumenten. De financieel adviseur (senior adviseur projectbeheersing aandachtsgebied financiën) is verantwoordelijk voor de inrichting, de uitvoering en het beheer van het financieel management binnen het "Programma Onderhoud Bruggen". Dit betekent, dat de financieel manager de omstandigheden creëert, waaronder de andere projectteamleden gestructureerd nadenken over de financiën. De financieel manager zorgt er voor dat zowel binnen het programma als binnen de afzonderlijke projecten de financiële situatie duidelijk is. Tevens zorgt hij/zij voor vastlegging in de systemen, zodat op ieder moment de gewenste sturingsinformatie beschikbaar is en adviseert de projectmanager hierover. De financieel manager geeft binnen het programma structuur aan de financiën en creëert een collectief bewustzijn ten aanzien van financiën. Incidenteel zal de financieel manager de manager projectbeheersing vervangen. 

Functie-eisen

 • een afgeronde opleiding op WO niveau (harde eis)

  • dient te beschikken over voor de uitvoering van de opdracht geschikte elektronische hulpmiddelen. De elektronische hulpmiddelen worden niet door de organisatie ter beschikking gesteld. Onder elektronische hulpmiddelen vallen mobiele telefoon, computer, laptop en/of tablet (harde eis)

  • meer dan 2 jaar werkervaring met financieel management (harde eis)

  • meer dan 5 jaar werkervaring in het vakgebied projectbeheersing (risicomanagement, financieel management, planningsmanagement of kwaliteitsmanagement) (harde eis)​

  • ervaring met grote infrastructurele programma's en projecten van meer dan 5 miljoen euro 

  • inzicht in en kennis van aangrenzende werkprocessen en organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat 

  • in het bezit van een VCA-certificaat 'Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCU' (VOL-VCA).

  • ervaring bij ten minste 2 projecten, met innovatieve contractvormen zoals bijvoorbeeld Best Value Procurement 

  • kennis en ervaring met werken met 1: SAP, 2: VTW-too, 3: RWS projectendatabase en 4: Connect

  • een afgeronde opleiding op WO niveau (harde eis)

  • dient te beschikken over voor de uitvoering van de opdracht geschikte elektronische hulpmiddelen. De elektronische hulpmiddelen worden niet door de organisatie ter beschikking gesteld. Onder elektronische hulpmiddelen vallen mobiele telefoon, computer, laptop en/of tablet (harde eis)

  • meer dan 2 jaar werkervaring met financieel management (harde eis)

  • meer dan 5 jaar werkervaring in het vakgebied projectbeheersing (risicomanagement, financieel management, planningsmanagement of kwaliteitsmanagement) (harde eis)​

  • Ervaring met grote infrastructurele programma's en projecten van meer dan 5 miljoen euro 

  • inzicht in en kennis van aangrenzende werkprocessen en organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat 

  • in het bezit van een VCA-certificaat 'Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCU' (VOL-VCA).

  • Ervaring bij ten minste 2 projecten, met innovatieve contractvormen zoals bijvoorbeeld Best Value Procurement 

  • Kennis en ervaring met werken met 1: SAP, 2: VTW-too, 3: RWS projectendatabase en 4: Connect

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  11-07-2016 14:36
  Plaats
  Meerssen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  13-07-2016 16:58
  Plaats
  Den Haag-Nootdorp

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten