Adviseur Projectbeheersing (Planner)

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
11-07-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Arnhem
Reacties
0
Bekeken
739
Status
Gesloten
Referentie
IGB73681318

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

01-09-2016

Einddatum

01-09-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

24

Sluitingsdatum

21-07-2016 om 17:00 uur

Als senior planner ben je verantwoordelijk voor actuele en efficiënte (jaar)planningen en adviseer je over scenario’s waarin afstemming nodig is tussen conflicterende klantbehoeften en mogelijkheden met betrekking tot inzet van mensen en middelen. Je specificeert daarvoor de klantbehoefte en stemt planningscriteria met hen af. Deze informatie vertaal je naar (concept) normplanningen.

Ook stel je gedegen adviezen op met betrekking tot (alternatieve) scenario’s. Dit doe je op basis van analyse van de diverse en soms conflicterende klantbehoeften en mogelijkheden met betrekking tot inzet van mensen en middelen. Daarnaast stel je capaciteitsplanning op waarmee optimale afstemming en efficiency wordt bereikt tussen mensen, middelen en taakuitvoering. Je zorgt er uiteraard voor dat de planning van de taakuitvoering conform de SLA is verlopen. Ook voer je de voortgangscontrole uit voor het team en tot slot zorg je voor de informatievoorziening aan het team.

Je bent resultaatgericht en werkt intensief samen met managers, teamleiders, projectmedewerkers en coördinatoren met wie je overlegt over (de capaciteit van) opgestelde en te ontwikkelen (jaar)planningen. Daarbij anticipeer je op de wensen en belangen van de diverse partijen. Je stemt deze af en kunt alternatieven en (wijzigings)consequenties aangegeven. Je monitort de voortgangscontrole van je team en adviseert over efficiënte en effectieve taakuitvoering vanuit het oogpunt van de planning. Je onderhoudt dan ook aantoonbaar contacten met klanten en opdrachtnemers voor het verkrijgen van duidelijkheid en afstemming over verwachtingen en de (on)mogelijkheden in planningen. Dit betekent, dat de planner de omstandigheden creëert, waaronder de andere projectteamleden gestructureerd nadenken over de planning en de haalbaarheid hiervan. Hij/zij inventariseert de mijlpalen, producten en werkpakketten, analyseert deze en stelt deze samen met de Manager projectbeheersing/ projectmanager vast. De planner is verantwoordelijk voor de planning, monitort of deze nageleefd wordt en rapporteert hierover.  Het gaat hierbij om de planning op zowel programmaniveau als voor de afzonderlijke projecten. De planner geeft binnen het programma structuur aan het planningsmanagement en creëert een collectief bewustzijn ten aanzien van de planning.

Door jouw efficiënte en accurate (jaar)planningen kunnen resultaten worden behaald. In je werk signaleer je structurele knelpunten en stelt hiervoor adviezen op met passende oplossingen. Ook lever je een aantoonbare bijdrage aan de optimalisering van de planningsprocedures en werkwijzen. Deze gewijzigde en/of vernieuwde procedures en werkwijzen implementeer je waarna je zorgt dat collega’s conform de afspraken (gaan) werken. Aan de hand van jouw informatieoverzichten kan jouw management het organisatieonderdeel (aan)sturen. Tot slot draag je actief bij aan het overdragen en borgen van jouw kennis aan collega’s.

Functie-eisen

 • een afgeronde opleiding op HBO niveau (harde eis).

  • meer dan 5 jaar werkervaring in het vakgebied projectbeheersing (risicomanagement, financieel management, planningsmanagement of kwaliteitsmanagement) (harde eis).

  • aantoonbare ruime kennis en meer dan 5 jaar ervaring met planningsmanagement (harde eis).

  • minimaal 3 jaar ervaring met het programma Primavera (harde eis).

  • kennis en minimaal 2 jaar ervaring met de PPI methodiek (probabilistische planning) (harde eis).

  • Ervaring bij ten minste 2 projecten, met innovatieve contractvormen zoals bijvoorbeeld Best Value Procurement (harde eis).

  • in het bezit van een VCA-certificaat 'Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCU' (VOL-VCA) (harde eis).

  • Ervaring met grote infrastructurele programma's en projecten van meer dan 5 miljoen euro (harde eis).

  • inzicht in en kennis van aangrenzende werkprocessen en organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat is een pre.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten