Communicatieadviseur

Intermediair
IT Recruitment
Geplaatst op
12-07-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Zoetermeer
Reacties
0
Bekeken
2681
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • Yacht bv 32 opdrachten
  • H Consultancy Groep b.v. 2516 opdrachten

Omschrijving

Organisatie
Zoetermeer is uitgegroeid tot een moderne, complete stad. In het stedennetwerk van de nieuwe Metropoolregio nemen we een centrale plaats in. De inwoners waarderen 'hun' stad als een stad met veel ruimte en groen, een goede infrastructuur en een hoog voorzieningenniveau. In Zoetermeer wonen ongeveer 124.000 inwoners. De stad heeft ongeveer 48.000 arbeidsplaatsen te bieden. Er ligt een toekomstvisie voor 2025, die inzet op het continueren van de vitale stad die we nu zijn. Een stad met een gezonde financiële basis, waar het prettig wonen, werken en recreëren is.

Communicatie
De afdeling Communicatie is een professionele afdeling die een ondersteunende maar belangrijke rol heeft in de ontwikkeling van de stad. Haar missie luidt als volgt: ‘Communicatie is partner van het college van burgemeester en wethouders en de organisatie en leert hen communiceren als de beste.’ Daarbij ligt de focus meer op (strategische) advisering en uitvoering op vastgestelde prioriteiten. Omgevingsbewust werken, samen met collega’s, bedrijfsleven, organisaties en bewoners is hierbij een voorwaarde.

De afdeling Communicatie bestaat uit communicatieadviseurs, (bestuurs)woordvoerders, projectmedewerkers voor samenspraak en citymarketing en het team webbeheer.

Opdracht
De gemeente Zoetermeer investeert samen met partners de komende jaren in een kwalitatief goed, sfeervol en bereikbaar centrum waar Zoetermeerders en bezoekers prettig kunnen winkelen, recreëren en wonen. Daarom heeft de gemeenteraad op dinsdag 29 maart 2016 besloten om een vijftal effectonderzoeken naar de ontwikkeling van een Holland Outlet Mall (HOM) te starten.

Wij zoeken een hands-on allround communicatieadviseur ter ondersteuning van de communicatie en de samenspraak over de HOM. Het team bestaat uit een senior communicatieadviseur, projectondersteuner, twee projectleiders en deskundigen vanuit afdelingen verkeer, juridische aangelegenheden, economie, stedenbouw, e.a.

Houd je van aanpakken, werk je zelfstandig en ben je een creatief allround communicatieadviseur met een vlotte pen? Ben je sterk in het schrijven van artikelen, bewonersbrieven, webteksten, persberichten, social media-teksten e.a. en heb je ruime ervaring met burgerparticipatie en het organiseren van samenspraak in ruimtelijke ontwikkelingsprojecten?

We zoeken een tijdelijke collega die goed zelfstandig kan werken en zich snel inwerkt. Iemand die de handen uit de mouwen steekt. Een flexibele doener, schrijver en organisator die ook wanneer nodig bijspringt om met het team een klus te klaren. Beschik je daarnaast over een gezonde dosis humor, hou je ervan om met een team de klus te klaren en ben je stressbestendig, dan is deze functie iets voor jou.

Je CV
Een relevant afgerond HBO -diploma Communicatie(beroepsniveau A/B);
Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als allround communicatieadviseur bij stedelijke ontwikkelingsprojecten voor overheid en omgevingscommunicatie in de afgelopen 8 jaar;
Aantoonbare ervaring met het schrijven van artikelen, bewonersbrieven, uitnodigingen e.a. publieksteksten in een politiek bestuurlijke omgeving;
Aantoonbare ervaring met burgerparticipatietrajecten;
Kwaliteitstoets op basis van 3 voorbeeldteksten uit het eigen portfolio, waaronder een bewonersbrief, en 2 referenties.

Competenties:
Kennis van de organisatie: Gebruikt de verschillende werkterreinen, producten en diensten in de uitvoering van het werk, houdt daarbij rekening met de belangen van de organisatie en externe partners.

Analyseren: Dringt snel tot de kern door en onderscheidt hoofdzaken en bijzaken

Samenwerken: Richt zich met anderen op een gemeenschappelijk doel, ook wanneer het een onderwerp betreft dat niet direct van persoonlijk belang is, helpt anderen en deelt de resultaten van het werk.
Communiceren: Uitstekende schrijfstijl en creativiteit om moeilijke boodschappen via interne communicatie helder over te brengen naar (interne en externe) klanten en gebruikers.
Realiteitszin: Schat de praktische haalbaarheid van plannen, doelstellingen en acties in, qua acceptatie en toepasbaarheid.

Kwaliteitsgericht

Perfecte beheersing van de Nederlandse taal

Planmatig en efficiënt werken

houdt goed overzicht op de eigen werkzaamheden, werkt snel en zorgvuldig.

Zelfstandig werken: Werkt zich snel in, neemt initiatief en zoekt iom het team naar oplossingen en realiseert deze.

Werkweek
16-20 uur

Een leuke baan voor jou? Neem dan snel contact met ons op. Wij zorgen voor een snelle afhandeling van de sollicitatie.

Voor meer informatie neem je contact op met onze recruitmentconsultant Jan Kroon.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten