Projectleider ingebruikname hoekse lijn

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
12-07-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
778
Status
Gesloten
Referentie
IGB73806896

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2516 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een projectleider ingebruikname met ervaring binnen de railsector met railvervoersystemen,indienststellingsprocessen en afstemming met stakeholders. ​

Wie?

Onze opdrachtgever zorgt voor het beheer en onderhoud van het spoor en stations. U kunt hierbij denken aan een goede beschikbaarheid van het spoor, het beheer en de nieuwbouw van spoortrajecten, signalen, bovenleidingen, overwegen en wissels.

U werkt voor de afdeling Inbeheername Grote Projecten (IGP). IGP is een afdeling specifiek ingericht voor het in beheer nemen van grote en bijzondere projecten: infraprojecten met een hoog afbreukrisico en een grote impact op de bedrijfsvoering. Deze projecten worden gekenmerkt door (1) een grote projectomvang (groter dan circa €500 miljoen) en/of (2) toepassing van nieuwe complexe systemen (bijvoorbeeld treinbeveiliging en tunnel technische installaties). Voorbeelden van dergelijke projecten zijn de, SAAL, Vleugel/DSSU en Spoorzone Delft.  

IGP is de afdeling die namens assetmanagement (AM) en in een aantal gevallen ook verkeersleiding (VL) deze grote en/of complexe projecten vanaf het begin tot het eind begeleidt en ervoor zorgt dat deze goed en tijdig in beheer genomen worden. Ze brengt bij deze projecten de beheereisen in, zorgt dat de infrastructuur en bijbehorende informatie (tekeningen en gegevens van objecten) goed is en zorgt dat de AM (en VL) tijdig gereed is voor beheer. Hiervoor hanteert zij de bekende 00055 procedure.      

Het project de Hoekselijn wordt onttrokken aan de hoofdspoorweginfrastructuur en overgedragen aan de gemeente Rotterdam. Daarmee is ProRail niet meer de beheerder van deze infrastructuur. Wel moet er goederenverkeer tussen het hoofdspoorwegnet en de Hoekselijn plaats kunnen vinden.
Hiervoor moeten afspraken gemaakt worden tussen ProRail (contractmanagement, AM en VL) en de RET over beheer en bediening en moet de infrastructuur van de transitie in gebruik genomen worden.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U zorgt ervoor dat beheer en bediening zijn ingericht in afstemming met de RET op de Hoekselijn.

 • U zorgt dat die afspraken gemaakt worden en u regisseert de implementatie daarvan binnen ProRail (met namen bij VL en AM), zodat een goede en tijdige ingebruikname kan plaatsvinden.

 • U bent de verantwoordelijke binnen de organisatie en het aanspreekpunt en counterpart van de gemeente Rotterdam voor hun indienststellingsprocessen.

 • U werkt tevens mee in het kader van de ingebruikname aan het test en proefbedrijf onder leiding van de RET.

 • U zorgt voor een adequate overdracht van de infrastructuur met bijbehorende technische informatie naar de MRDH (MetropoolRegio Rotterdam Den Haag).

 • U mobiliseert de betrokken partijen en bent de verbindende schakel.

 • U maakt kennis met en krijgt inzicht in de processen en afdelingen van heel VL en AM.

Eisen

 • U beschikt over wo werk- en denkniveau bij voorkeur met een bedrijfskundige achtergrond.

 • U hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring.

 • U bent per direct beschikbaar.

 • U hebt kennis van railvervoerssystemen en bij voorkeur van de verschillende onderdelen van de ProRail organisatie.

 • U hebt ervaring als onderhandelaar binnen een organisatie met complexe processen en bestuurlijke belangen.

 • U hebt aantoonbare ervaring in de implementatie van organisatie- en/of proceswijzigingen in een complexe organisatie.

 • U hebt kennis van het railvervoerssysteem

 • U kent de eigenheden van de ProRail-organisatie(onderdelen).

Waar?

Utrecht

Wanneer?

De functie is per direct fulltime beschikbaar voor 36 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind januari 2017. U kunt deze opdracht niet als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

Hoe?

Reageer vóór vrijdag 15 juli aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten