Expert Bouwkunde

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
13-07-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Den Haag
Reacties
5
Bekeken
511
Status
Gesloten
Referentie
IGB73918864

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

01-08-2016

Einddatum

28-02-2018

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

32

Sluitingsdatum

32-2016 om 17:00 uur

Je werkt als expert Bouwkunde in een coördinerende rol bij de afdeling Architectuur en Techniek van de directie Transacties en Projecten. Als bouwkundige heb je een diverse adviesportefeuille met rechtbanken, kazernes, magazijnen, kantoren, musea, gevangenissen, gerechtsgebouwen, paleizen en monumenten. Als bouwkundige analyseer, begeleid en/of toets je samen met architecten en landschapsarchitecten de ruimtelijke opgaven die spelen rondom de inpassing, de ontwikkeling, de uitbreiding of afstoting van het Rijksvastgoed. Of, onderzoek je samen met projectmanagers van het Rijk, provincie en gemeente de mogelijkheden voor ons vastgoed binnen de beleidskaders. 

 De werkzaamheden betreffen de grotere verbouwingen en nieuwbouw. Je bent betrokken bij projecten vanaf het eerste initiatief tot en met de oplevering en nazorg. Dit betekent dat je in het begin bezig bent met de interpretatie van de klantvraag: wat is de kern van het huisvestingsprobleem, wat zijn de ambities en de gevraagde functionaliteit. Die vertaal je in een projectspecifiek programma van eisen. Dit doe je zowel voor traditionele als voor geïntegreerde contracten. In de ontwerp- en realisatiefase borg je de kwaliteit en veiligheid door (bouwkundige) toetsing en sturing van opdrachtnemers. Ook adviseer je in vraagstukken op portefeuilleniveau (wat betekent de vastgoedportefeuillestrategie voor een individueel project en andersom). 
Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en tijdig leveren van het integraal technische/architectonische advies in huisvestingsprojecten van de organisatie. Dat doe je door het adviesteam aan te sturen en in nauwe samenwerking met de eindverantwoordelijke projectmanager, waar je het advies aan oplevert. Je bewaakt de kwaliteit van het advies en zorgt voor de juiste afstemming tussen de technische disciplines. Verder zorg je ervoor dat dit advies in samenhang is met juridische en financiële overwegingen en past in de planning van de projectmanager. Natuurlijk hou je daarbij rekening met de politieke en bestuurlijke dimensie.
Het adviesteam is al vroeg in het proces betrokken om de huisvestingsvragen  van gebruikers te formuleren. Je analyseert, vraagt kritisch door en beschrijft de kern van de vraag. Vervolgens zet je deze vraag met het adviesteam om in een marktvraag, waarmee ontwerpenden en uitvoerende partijen goed uit de voeten kunnen en toets je de producten van de markt.

Functie-eisen

 • Bouwkundige en huisvestingskennis op minimaal hbo-niveau verkregen door opleiding en/of werkervaring. Specialisatie op functionaliteit, ontwerp en bouwtechniek (harde eis)

 • Minimaal 5 jaar werkervaring als bouwkundig adviseur voor een publieke opdrachtgever, waarbij aantoonbaar sprake is van de volgende aspecten  (harde eis):

 • Utiliteitsbouw, hieronder wordt in dit verband niet bedoelt een loods, fabriekshal 

 • Betrokken bij complexe projecten van initiatieffase tot en met nazorg/exploitatie
   

 • Ervaring met het geven van advies in multidisciplinaire projecten

 • Ervaring met het opstellen en/of vertalen van functionele programma’s van eisen; 

 • Ervaring met bouwkundige toetsing en sturing van Opdrachtnemers 

 • Ervaring in  het begeleiden van complexe projecten van initiatief - nazorg;

 • Beschikt over inhoudelijke kennis van aangrenzende vakgebieden en kan de raakvlakken benoemen en beheersen;

 • Kennis hebben van verschillende contractvormen;

 • Effectief variëren in diepgang en snelheid van het advies

 • Ervaring met advieswerkzaamheden voor een publieke opdrachtgever

 • Gevoel voor politiek/bestuurlijke aspecten;

 • Het bereiken van consensus binnen de ambtelijke organisatie;

 • Complexiteit van de externe omgeving, waarin bijvoorbeeld sprake is van een gebouweigenaar - behoeftesteller/budgethouder - lokaal gebruiker;

 • Omvang en complexiteit van de raakvlakken tussen de disciplines en rollen in het geval van meerdere opdrachtgevers en hun opdrachtnemers binnen één locatie;

 • Kunnen acteren in het samenspel tussen projectmanager en inkoper

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


5 reacties

 • Datum
  13-07-2016 14:21
  Plaats
  Babylonienbroek

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  13-07-2016 14:37
  Plaats
  Bolsward

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  13-07-2016 20:11
  Plaats
  Zoetermeer

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  14-07-2016 15:00
  Plaats
  Amersfoort

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  14-07-2016 15:27
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten