Inkoop- en contractmanager (Vaarwegen)

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
13-07-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Roermond
Reacties
0
Bekeken
434
Status
Gesloten
Referentie
IGB73923056

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

01-08-2016

Einddatum

31-07-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

25-07-2016 om 17:00 uur

Als inkoop- en contractmanager ben jij binnen de organisatie expert op het gebied van inkoop en contracten. Je bent verantwoordelijk voor de sturing en beheersing van het gehele inkoopproces van contracten in de aanleg- en beheer-/onderhoudsfase (domein Grond, Weg- en Waterbouw). Ook de beheersing van al afgesloten contracten valt onder je verantwoordelijkheid en werkzaamheden. De projecten of contracten waar jij aan werkt kenmerken zich door een laag tot medium afbreukrisico (technische/veiligheidskritische en/of politiek/ bestuurlijk). Gangbaar is dat binnen het projectteam nog een contractmanager opereert, welke de rol van CM in het IPM-team oppakt. Natuurlijk werk je nauw met deze contractmanager samen en heb/pak je je verantwoordelijkheid voor je eigen contracten. Je houdt je dus zowel bezig met contractvoorbereiding, -aanbesteding en –uitvoering. Hierbinnen zoek je actief en frequent naar afstemming met jouw opdrachtgever en met de opdrachtnemer. Je zorgt ervoor dat overeenstemming wordt bereikt over de inhoud van het contract en bent verantwoordelijk voor het opstellen van een goede inkoopstrategie en contractdocumenten. Je ziet erop toe dat bij contracten is voldaan aan de randvoorwaarden, zoals afspraken met de omgeving en opdrachtgever en hebt een scherp beeld van de risico’s. Uiteraard ken je de geldende kaders en richtlijnen en pas je deze toe. Gedurende de uitvoering ben je de contractgemachtigde namens de opdrachtgever en verantwoordelijk voor het (laten) uitvoeren van systeem-, proces en producttoetsen en het geven van prestatieverklaring over uitgevoerde werkzaamheden. Zo nodig spreek je opdrachtnemers aan op het (niet) nakomen van (contract-)afspraken en zorg je dat besluitvorming plaatsvindt over wijzigingen van het contract, het al dan niet toekennen van kortingen, boetes en nakomen bonus/malus afspraken. Tot slot zorg je ervoor dat werkzaamheden in de uitvoering – wat betreft het contract – worden beheerst door te sturen op tijd, geld, kwaliteit en risico’s. Bovenstaande voer je uit in het kader van ‘dienstbaar zijn aan de opdracht’.

Jij fungeert, namens jouw opdrachtgever, als eerste aanspreekpunt voor betrokkenen. Je bent inhoudelijke sparringpartner voor de adviseurs inkoop en contracten in jouw team. Je bent verantwoordelijk voor een zo efficiënt mogelijke inzet van de beschikbare mensen, middelen en administratieve processen op het gebied van inkoop- en contractmanagement. Je stemt veelvuldig af met jouw projectteam, lijnmanagement, stakeholders en andere IPM-disciplines. Je zorgt voor een optimale kennisuitwisseling, advisering en ondersteuning bij issues. 

Je stuurt op kwaliteitsborging, deelt actief kennis en ervaringen binnen en buiten de organisatie en zorgt dat de PDCA-cyclus wordt toegepast en verbeteringen worden aangestuurd. En je zorgt voor verbeteringen in het inkoop- en contractmanagement proces, waaronder het streven naar administratieve lastenverlichting.

Hoofdstandplaats is Roermond. Kandidaat dient hierin flexibel te zijn en rekening te houden met ook voor andere werklocaties zoals Den Bosch, Maastricht.

Functie-eisen

 • een afgerond opleidingsniveau op WO- master (harde eis)

 • minimaal 1-3 jaar ervaring op het gebied van inkoop- of contractmanagement, preferent binnen het domein van Aanleg & Onderhoud (harde eis)

 • enige ervaring (indicatief 1-3 jaar) in het leidinggeven aan teams (harde eis)

 • aantoonbare kennis van ISO 9001 en contractbeheersing (SCB) (harde eis)

 • dient te beschikken over voor de uitvoering van de opdracht geschikte elektronische hulpmiddelen. De elektronische hulpmiddelen worden niet door de organisatie ter beschikking gesteld. Onder elektronische hulpmiddelen vallen mobiele telefoon, computer, laptop en/of tablet (harde eis)

 • beschikt over een afgeronde NEVI 1 opleiding

basiskennis van

 • aantoonbare basiskennis risicomanagement

 • aantoonbare basiskennis SE ( Systems Engineering)

 • aantoonbare basiskennis projectbeheersing

 • aantoonbare basiskennis kwaliteitsnormering

 • aantoonbare basiskennis inkoopcontractering

 • aantoonbare basiskennis relevante contractmodellen: bijvoorbeeld D&C, prestatiecontracten, ingenieursdienstencontracten

 • aantoonbare basiskennis aanbestedingswetgeving

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten