Consulent Schuldhulpverlening

Intermediair
IT Recruitment
Geplaatst op
15-07-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Zoetermeer
Reacties
1
Bekeken
965
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2529 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Organisatie
Zoetermeer is uitgegroeid tot een moderne, complete stad. In het stedennetwerk van Haaglanden en in de Delta-metropool nemen we een centrale plaats in. De inwoners waarderen 'hun' stad als een stad met veel ruimte en groen, een goede infrastructuur en een hoog voorzieningenniveau. In Zoetermeer wonen ongeveer 124.000 inwoners. De stad heeft ongeveer 48.000 arbeidsplaatsen te bieden.

Toekomstvisie
Zoetermeer blijft in beweging. Er ligt een toekomstvisie voor 2025, die inzet op het continueren van de vitale stad die we nu zijn. Die toekomstvisie, samen met het Masterplan en het Meerjaren-investeringsplan, moet ervoor zorgen dat Zoetermeer een aantrekkelijke stad blijft. Een stad met een gezonde financiƫle basis, waar het prettig wonen, werken en recreƫren is. Daar hoort een organisatie bij, die succesvol met die dynamiek en ontwikkelingen om kan gaan en klaar is voor de toekomst. Om die toekomstgerichte organisatie te worden, wordt gewerkt aan een diepgaande organisatieontwikkeling.

De afdeling Werk, Zorg en In komen (WZI)
De afdeling Werk, Zorg en Inkomen biedt dienstverlening op het gebied van re-integratie, werk en zorg voor de inwoners van Zoetermeer. De afdeling Werk, Zorg en Inkomen bestaat uit een vijftal teams, t.w. Beleid & Implementatie, Zorg en Inkomen, Werk en Inkomen, Handhaving en Bedrijfsbureau. Deze teams worden aangestuurd door een teammanager. De afdeling wordt aangestuurd door het afdelingshoofd.

Opdracht
Wij zijn op zoek naar een Consulent Schuldhulpverlening, die zelfstandig de relaties beheert met klanten met zwaardere en/of meervoudige problematiek.

Doelstelling van de functie is: effectuering van schuldhulpverlening gericht op het proces waarin voor burgers van Zoetermeer die zich in een problematische schuldensituatie bevinden, een structurele oplossing voor de schuldenproblematiek tot stand wordt gebracht om daarna weer financieel zelfstandig te kunnen functioneren.

Hoofdtaken:
Verzorgt de intake van meldingen en behandelt daaruit voortkomende verzoeken om schuldhulpverlening van burgers uit de doelgroep;
Verstrekt voorlichting en informatie, analyseert de hulpvraag en geeft gerichte budgethulp;
Voert in het minnelijk traject onderhandelingen met schuldeisers gericht op het treffen van schuldregeling dan wel op het verlenen van een saneringskrediet tegen finale kwijting;
Verstrekt saneringskredieten conform de geldende richtlijnen;
Geeft verklaringen af ex. Artikel 285 FW ten behoeve van de rechtbank indien het minnelijk traject van schuldregeling geen doorgang heeft gevonden;
Treedt op als aanspreekpunt en contactpersoon voor burgers, schuldeisers en (externe) instanties en regisseert het verloop van de schuldhulpverleningstrajecten.

Je CV
Een relevante afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau;
Minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar in een vergelijkbare functie;
Aantoonbare kennis op het gebied van de sociale zekerheid, faillissementsrecht;
Aantoonbare ervaring met Stratech;
Aantoonbare ervaring met GWS.

Competenties:
uitstekende communicatieve en redactionele vaardigheden;
goede contactuele vaardigheden, kunnen onderhandelen,
flexibele instelling
stressbestend
initiatiefrijk en kunnen improviseren;
een netwerk kunnen opbouwen en onderhouden;
zelfsturend vermogen;
is in staat de samenhang te zien.

Werkweek
36 uur

Een leuke baan voor jou? Neem dan snel contact met ons op. Wij zorgen voor een snelle afhandeling van de sollicitatie.
Voor meer informatie neem je contact op met onze recruitmentconsultant Jan Kroon.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  18-07-2016 08:15
  Plaats
  's-Hertogenbosch

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten