Kwartiermaker/Interim Teamleider

Intermediair
IT Recruitment
Geplaatst op
15-07-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Westland
Reacties
0
Bekeken
22
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • H Consultancy Groep b.v. 2535 opdrachten
  • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Organisatie
Bouw mee aan de gemeente Westland De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar glastuinbouw is de gemeente Westland, een belangrijke economische motor. Westland ligt tussen de grootstedelijke gebieden van Den Haag, Delft en Rotterdam aan de ene kant en de kust aan de andere kant. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht en ambitie, innovatie en professionaliteit; dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait. Bij de gemeente Westland werken 850 mensen. Wij zijn op zoek naar professionele medewerkers die naast vakbekwaamheid invulling kunnen geven aan de volgende kernwaarden: openheid, samenwerkingsgerichtheid, integriteit en verantwoording nemen. In onze lerende organisatie staat persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel en er zijn volop kansen om eigen ambities waar te maken.

De afdeling Bedrijfsvoering, Advies en Services (BAS) levert organisatiebreed advies en ondersteuning op het gebied van; P&O, ICT, financiën, (documentaire) informatievoorziening, communicatie, applicatiemanagement, facilitaire en juridische zaken. In de toekomstvisie van de afdeling staan drie punten centraal: optimalisatie van de bedrijfsvoering, het centraal stellen van de klant (intern of extern) en verzakelijking van de relatie opdrachtgever-opdrachtnemer. BAS richt zich daarbij op het integraal adviseren en ondersteunen van interne klanten op alle onderdelen van bedrijfsvoering. De afdeling streeft ernaar om als één loket te dienen voor alle interne klanten en voor alle disciplines die de afdeling BAS beheerst. Enkele competenties die de afdeling BAS typeren; resultaatgerichtheid, klantgerichtheid en flexibiliteit.

Team Bestuursondersteuning en Juridische Zaken (BJZ) is verantwoordelijk voor de advisering en ondersteuning van het bestuur, zowel inhoudelijk als op operationeel niveau. Het team adviseert het bestuur in politiek gevoelige en complexe dossiers zowel juridisch als communicatief. Ook verzorgt het team de verslaglegging van de vergaderingen van college van burgemeester en wethouders. Daarnaast arrangeert team BJZ de advisering van het bestuur en de afdelingen op het gebied van juridische zaken in 2e en 3e lijn (second opinion en vraagbaak). Ook de commissie bezwaarschriften van de gemeente Westland en de ondersteuning hiervan (zowel procesmatig als inhoudelijk) valt onder dit team.

Opdracht
Als kwartiermaker / interim teamleider maak je samen met het afdelingshoofd en de andere teamleiders deel uit van het afdelingsteam (AT). Vanzelfsprekend creëer je samenhang met het AT, stem je activiteiten af en geef je richting aan het AT. Binnen het AT denk je over de grenzen van het team heen en werk je op inspirerende wijze mee aan de verdere ontwikkeling van de bedrijfsvoering binnen de gemeente Westland.

Daarnaast fungeer je, in aanloop naar de nieuwe organisatiestructuur, als interim teamleider voor het team Bestuursondersteuning en Juridische Zaken. Als teamleider stuur je het team aan en ben je verantwoordelijk voor resultaat en kwaliteit. Je bereikt dit door medewerkers te motiveren en te coachen. Je bent een stevige sparringpartner op het werkterrein van het team. Je houdt vanuit jouw verantwoordelijkheid het totale overzicht en bewaakt de toedeling van het werk. Dit in aanvulling op de specifieke werkzaamheden die aan jou, als kwartiermaker, zijn toebedeeld.

Als kwartiermaker vervul je een stevige rol in de transitie van de afdeling BAS naar het cluster Bedrijfsvoering. Hieronder vallen een aantal specifieke taken. De eerste betreft het centraliseren van de functie managementassistente; je zorgt voor de overdracht van werkzaamheden en bijbehorende formatie van de overige afdelingen, als gevolg van deze centralisatie. Ook richt je de bijbehorende processen en de positionering van deze groep binnen het cluster Bedrijfsvoering.

De tweede taak is de ontvlechting van de werkzaamheden van bestuursondersteuning. Deze werkzaamheden plaatsen wij onder voorbehoud van het definitieve besluit over de organisatiewijziging, in de nieuwe organisatie direct onder de gemeentesecretaris. Hiervoor breng je in beeld tot welke proceswijzigingen en afstemmingsmomenten dat leidt en doe je een voorstel om dat nader vorm te geven.

Verder draag je zorg voor, het verder professionaliseren en inbedding van de juridische functie binnen de organisatie. Je stelt daarvoor, in nauwe samenspraak, met het team een concreet plan van aanpak op en verzorgt de uitvoering daarvan.

Profiel
Als kwartiermaker / interim teamleider heb je inzicht in de opgaven die er liggen en kun je deze goed vertalen naar de dagelijkse praktijk. Je bent een ervaren, energieke en doortastende verandermanager met gevoel voor mensen en inhoud. Je weet hoe het in een gemeentelijke organisatie werkt.

Ontwikkelingen vertaal je naar de rol en resultaten voor het team en je stuurt actief op het leveren van integrale, eenduidige, krachtige en herkenbare producten en diensten. Je haalt energie uit het oplossen van problemen en het positioneren van je medewerkers en je hebt moderne / nieuwe ideeën over de ontwikkeling van het team. Je ontwikkelt, vernieuwt en verbetert samen met de medewerkers van het team. Je beschikt over een uitstekende politiek-bestuurlijke antenne, je bent communicatief sterk en gericht op samenwerking. Je creëert kansen en zet je optimaal in om de doelstellingen van de organisatie en het team te realiseren. Als lid van het AT zorg je voor een inspirerende en proactieve inbreng bij de ontwikkeling van de gemeentelijke organisatie en de afdeling zelf.

Je hebt een afgeronde studie op het gebied van Bestuurskunde of Rechten. Een studie Nederlands recht is daarbij een pré. Daarnaast is ruime ervaring met bestuurlijke en juridische processen een vereiste. Je hebt minimaal vier jaar relevante werkervaring, bij voorkeur bij de lokale overheid.

Tot slot kun je stevig positie kiezen als de situatie daarom vraagt. Je bent iemand die standvastig en stressbestendig is. Je staat stevig in je schoenen en bent daarom goed in staat grenzen te stellen en deze te bewaken. Je houdt van doorpakken en kunt goed prioriteiten stellen.

Je CV
Afgeronde opleiding
Op WO-niveau;
Op WO-niveau, richting Bestuurskunde;
Op WO-niveau, richting Nederlands Recht;
Minimaal 5 jaar aantoonbare leidinggevende ervaring in de laatste 10 jaar aan zowel hoger als lager opgeleide medewerkers;
Minimaal 4 jaar aantoonbare leidinggevende ervaring in de laatste 10 jaar binnen een overheidsorganisatie;
Aantoonbare ervaring met leidinggeven aan verandertrajecten.

Competenties:
Samenwerken
Organisatiesensitiviteit/ Omgevingsbewust
Resultaatgericht
Drukbestendigheid

Werkweek
36 uur

Een leuke baan voor jou? Neem dan snel contact met ons op. Wij zorgen voor een snelle afhandeling van de sollicitatie.
Voor meer informatie neem je contact op met onze recruitmentconsultant Jan Kroon.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten