Senior Gegevens Architect Business Intelligence en Big Data

Opdrachtgever
NCIM
Geplaatst op
15-07-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Utrecht (1 x per week Zwolle)
Reacties
2
Bekeken
990
Status
Gesloten
Referentie
Def

TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 160 opdrachten
 • KPN Consulting 238 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

De Architect is verantwoordelijk voor de volgende resultaatgebieden

Een gerealiseerde robuuste, toekomstvaste (meta-)data-architectuur met daarin principes en uitgangspunten en benoeming van (sub-) domeinen van informatie en systeemonderdelen.
Adviseren toepassing van en toezicht houden op de naleving van de architectuur ontwikkeling van logische en fysieke data modellen, metadata (definities en modellen) en gerelateerde werkprocessen en beheersprocedures.
Data analyse en data modellering van de diverse lagen.
Ontwerp metadata omgeving.
Nader vaststellen en handhaven van ontwikkelprincipes.
Realisatie van de relevante documentatie tbv beheer & onderhoud.
Inhoudelijke coördinatie technische werkzaamheden mbt de data architectuur.
Coaching van interne Architect.
Vakmatige taken

Hij beschikt over ervaring met en kennis van het gehele vakgebied Business Intelligence, data warehousing en Big Data. De focus in deze rol ligt op het optimaal inrichten van de informatie-architectuur, de datamodellering en data-integratie. Hij is verantwoordelijk voor het ontwerp van de data-architectuurcomponenten. Ontwerpt en leidt de ontwikkeling van logische en fysieke data modellen.

WO werk-en denkniveau, een afgeronde wo-opleiding is een eis.

Aantoonbare theoretische kennis (middels afgeronde opleiding) op het gebied van IT-architectuur, datamanagement en gangbare BI/DWH modelleer methodieken is een eis.

Werkervaring
De afgelopen 10 jaar minimaal 5 jaar ervaring als Architect in de rol van lead DWH/BI en of Big Data Architect in een met de BVI vergelijkbare omgeving qua scope, architectuur, technologie (Oracle, Informatica, batch/real time) en complexiteit is een eis.

Als Architect verantwoordelijk geweest voor ontwerp, bouw (end-to-end) en implementatie van één (of meerdere) enterprise brede data warehouse oplossingen is een eis.

Ervaring in het realiseren van BI-oplossingen gebruik makend van Big Data technologie (Hadoop ecosysteem) is een wens.

Uitgebreide – in het CV aantoonbare - hands-on ervaring met en kennis van:

Data Warehouse concepten,
Data Warehouse en BI applicatie ontwerp-principes,
Data Modellering Methodieken (Data Vault, Kimball etc.),
Conceptuele, Logische en fysieke Data Modellerings principes, en
Datamanagement principes is een eis
Ervaring met het concreet toepassen van meerdere soorten koppelingen voor gegevensoverdracht: ETL-verwerking: batch (verwerken flatfiles) en near-real time verwerking o.b.v. messages, service bus (XML, WSDL) is een wens.

Ervaring binnen een complexe overheidsorganisatie is een wens.

Knock Out Criteria

Aantoonbare theoretische kennis (middels afgeronde opleiding) op het gebied van IT-architectuur, datamanagement en gangbare BI/DWH modelleer methodieken is een eis. Dit moet duidelijk blijken en benoemd zijn in het CV van de kandidaat

De afgelopen 10 jaar minimaal 5 jaar ervaring als Architect in de rol van lead DWH/BI en of Big Data Architect in een met de BVI vergelijkbare omgeving qua scope, architectuur, technologie (Oracle, Informatica, batch/real time) en complexiteit is een eis. Dit moet duidelijk blijken en benoemd zijn in het CV van de kandidaat Onder vergelijkbare omgeving wordt verstaan een omgeving waar ongeveer 50 mensen werken aan 1 centraal systeem.

In de rol van Architect verantwoordelijk geweest voor ontwerp, bouw (end-to-end) en implementatie van één (of meerdere) enterprise brede data warehouse oplossingen is een eis. Dit moet duidelijk blijken en benoemd zijn in het CV van de kandidaat

Uitgebreide hands-on ervaring met en kennis van Data Warehouse concepten, Data Warehouse en BI applicatie ontwerp-principes, Data Modellering Methodieken (Data Vault, Kimball etc.), Conceptuele, logische en fysieke data modellerings principes en datamanagement principes is een eis. Dit moet duidelijk blijken en benoemd zijn in het CV van de kandidaat

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  18-08-2016 13:53
  Plaats
  Houten

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  28-08-2016 19:30
  Plaats
  Utrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten