Gegevens Architect Business Intelligence en Big Data

Opdrachtgever
T2 Automatiseringsdiensten
Geplaatst op
15-07-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
818
Status
Gesloten
Referentie
000734

Omschrijving

Ben jij dé Gegevens Architect Business Intelligence en Big Data met een afgeronde wo-opleiding, theoretische kennis (middels afgeronde opleiding) op het gebied van IT-architectuur, datamanagement en gangbare BI/DWH modelleer methodieken , 5 jaar ervaring als Architect in de rol van lead DWH/BI en of Big Data Architect in een met de BVI vergelijkbare omgeving qua scope, architectuur, technologie (Oracle, Informatica, batch/real time) en complexiteit, iIn de rol van Architect verantwoordelijk geweest voor ontwerp, bouw (end-to-end) en implementatie van één (of meerdere) enterprise brede data warehouse oplossingen en uitgebreide hands-on ervaring met en kennis van Data Warehouse concepten, Data Warehouse en BI applicatie ontwerp-principes, Data Modellering Methodieken (Data Vault, Kimball etc.), Conceptuele, logische en fysieke data modellerings principes en datamanagement principes? Lees dan snel verder!

Bij de Nationale Politie heeft T2 de afgelopen vijf jaar als mantelleverancier meer dan 100 professionals gedetacheerd waarvan vele via freelance.nl. Met dit uitstekende resultaat bouwen wij de samenwerking verder uit.

Functietitel
Senior Gegevens Architect Business Intelligence en Big Data
Standplaats Utrecht (gemiddeld één keer per week naar Zwolle/Meppel)
Startdatum 01-10-2016
Einddatum 30-06-2017
Optie tot verlenging Ja, 2 x een jaar
Uren per week 36 uur

Opdracht omschrijving
De afgelopen decennia hebben de voormalige politiekorpsen informatie opgeslagen in vele verschillende, grotendeels regionale systemen. In sommige gevallen is deze data ook nog opgeslagen in een landelijke of regionaal datawarehouse.
Deze data is van groot belang voor het politiewerk. Om die reden is enkele jaren geleden begonnen met de bouw van één landelijke politie datawarehouse: de Basisvoorziening Informatie (BVI). De komst van de Nationale Politie heeft de wens naar het landelijk beschikbaar krijgen van data verder versterkt zodat landelijke informatieproducten kunnen worden gerealiseerd. Deze ontwikkelingen zijn ingekaderd door de in 2012 vastgestelde Business Intelligence (BI) Strategie.
De politie realiseert de vernieuwing van de landelijke informatievoorziening voor de BVI, waarmee een robuust en toekomstvaste informatievoorziening en uitfasering van vele van de huidige informatiesystemen wordt bereikt.
De Senior Gegevens Architect Business Intelligence en Big Data (verder te noemen “Architect”) is een spil in het Business Intelligence programma. Hij (zij) is verantwoordelijk voor het ontwerp van de data-architectuur van de Business Intelligence omgeving en bewaakt de implementatie overeenkomstig de afgesproken principes. Waar nodig worden door hem aanvullend ontwerpstandaarden vastgesteld.
Doelstelling
Opstellen en bewaken van principes van de data architectuur en bewaken hiervan tijdens de implementatie en bijdragen aan de ontwerpen.

Verantwoordelijkheden

De Architect is verantwoordelijk voor de volgende resultaatgebieden

Een gerealiseerde robuuste, toekomstvaste (meta-)data-architectuur met daarin principes en uitgangspunten en benoeming van (sub-) domeinen van informatie en systeemonderdelen.
Adviseren toepassing van en toezicht houden op de naleving van de architectuur ontwikkeling van logische en fysieke data modellen, metadata (definities en modellen) en gerelateerde werkprocessen en beheersprocedures.
Data analyse en data modellering van de diverse lagen.
Ontwerp metadata omgeving.
Nader vaststellen en handhaven van ontwikkelprincipes.
Realisatie van de relevante documentatie tbv beheer & onderhoud.
Inhoudelijke coördinatie technische werkzaamheden mbt de data architectuur.
Coaching van interne Architect.

Vakmatige taken
Hij beschikt over ervaring met en kennis van het gehele vakgebied Business Intelligence, data warehousing en Big Data. De focus in deze rol ligt op het optimaal inrichten van de informatie-architectuur, de datamodellering en data-integratie. Hij is verantwoordelijk voor het ontwerp van de data-architectuurcomponenten. Ontwerpt en leidt de ontwikkeling van logische en fysieke data modellen.

Contacten
Samenwerken met het BVI-team en architecten van ADA (Application Design Authority). Daarnaast afstemming met externe belanghebbenden in geval er afhankelijkheden bestaan ten aanzien van de bouw van het BVI platform.

Inzet in de lijn of project
Lijn en project

Opleiding
WO werk-en denkniveau, een afgeronde wo-opleiding is een eis.
Aantoonbare theoretische kennis (middels afgeronde opleiding) op het gebied van IT-architectuur, datamanagement en gangbare BI/DWH modelleer methodieken is een eis.

Werkervaring
De afgelopen 10 jaar minimaal 5 jaar ervaring als Architect in de rol van lead DWH/BI en of Big Data Architect in een met de BVI vergelijkbare omgeving qua scope, architectuur, technologie (Oracle, Informatica, batch/real time) en complexiteit is een eis.
Als Architect verantwoordelijk geweest voor ontwerp, bouw (end-to-end) en implementatie van één (of meerdere) enterprise brede data warehouse oplossingen is een eis.
Ervaring in het realiseren van BI-oplossingen gebruik makend van Big Data technologie (Hadoop ecosysteem) is een wens.
Uitgebreide – in het CV aantoonbare - hands-on ervaring met en kennis van:
Data Warehouse concepten,
Data Warehouse en BI applicatie ontwerp-principes,
Data Modellering Methodieken (Data Vault, Kimball etc.),
Conceptuele, Logische en fysieke Data Modellerings principes, en
Datamanagement principes is een eis
Ervaring met het concreet toepassen van meerdere soorten koppelingen voor gegevensoverdracht: ETL-verwerking: batch (verwerken flatfiles) en near-real time verwerking o.b.v. messages, service bus (XML, WSDL) is een wens.
Ervaring binnen een complexe overheidsorganisatie is een wens.

Competenties

 • Overtuigingskracht

 • Analytisch vermogen

 • Luisteren

 • Doorzettingsvermogen

Interview data

Met de top 3 gegadigden, op basis van de scores van de offertes, vinden naar verwachting plaats op

Interview 1

Woensdag, 17 augustus - ochtend

Interview 2

Donderdag, 18 augustus - ochtend

Interview 3

Donderdag, 18 augustus – middag

Eisen

 • Een afgeronde wo-opleiding is een eis.

 • Aantoonbare theoretische kennis (middels afgeronde opleiding) op het gebied van IT-architectuur, datamanagement en gangbare BI/DWH modelleer methodieken

 • De afgelopen 10 jaar minimaal 5 jaar ervaring als Architect in de rol van lead DWH/BI en of Big Data Architect in een met de BVI vergelijkbare omgeving qua scope, architectuur, technologie (Oracle, Informatica, batch/real time) en complexiteit.

Onder vergelijkbare omgeving wordt verstaan een omgeving waar ongeveer 50 mensen werken aan 1 centraal systeem.

 • In de rol van Architect verantwoordelijk geweest voor ontwerp, bouw (end-to-end) en implementatie van één (of meerdere) enterprise brede data warehouse oplossingen

 • Uitgebreide hands-on ervaring met en kennis van Data Warehouse concepten, Data Warehouse en BI applicatie ontwerp-principes, Data Modellering Methodieken (Data Vault, Kimball etc.), Conceptuele, logische en fysieke data modellerings principes en datamanagement principes

Wensen

 • Ervaring binnen een complexe overheidsorganisatie

 • Ervaring in het realiseren van BI-oplossingen gebruikmakend van Big Data technologie (Hadoop ecosysteem)

 • Ervaring met het concreet toepassen van meerdere soorten ETL-verwerking: batch (verwerken flatfiles) en near-real time verwerking o.b.v. messages (zoals MQ Series) e.d

Interesse? Graag ontvangen wij een CV o.v.v. het uurtarief uiterlijk donderdag 21 juli.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten