Strategisch communicatieadviseur programma Landelijke Meldkamerorganisatie

Opdrachtgever
T2 Automatiseringsdiensten
Geplaatst op
18-07-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Nieuwegein
Reacties
1
Bekeken
495
Status
Gesloten
Referentie
741

Omschrijving

Voor onze eindklant, de Politie in Nieuwegein zijn wij op zoek naar een Strategisch communicatieadviseur programma Landelijke Meldkamerorganisatie (LMO).

Ben jij dé Strategisch communicatieadviseur programma Landelijke Meldkamerorganisatie (LMO) met minimaal een erkende afgeronde WO diploma in de richting communicatie? Heb je minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring als (senior) communicatieadviseur in een politiek bestuurlijke omgeving en bij één van de bij de LMO betrokken partijen (politie, brandweer, KMar, ambulancezorg of veiligheidsregio)? Lees dan verder!

Bij de Nationale Politie heeft T2 de afgelopen vijf jaar als mantelleverancier meer dan 100 professionals gedetacheerd waarvan vele via freelance.nl. Met dit uitstekende resultaat bouwen wij de samenwerking verder uit.

Startdatum
01-09-2016
Einddatum
01-12-2016
Optie tot verlenging
1 x 3 maanden
Uren per week
16 uur (flexibele inzet)

Opdracht omschrijving
We zijn op korte termijn op zoek naar een strategisch communicatieadviseur die ook de handen uit de mouwen steekt. Je werkzaamheden zijn politiek- bestuurlijk van aard en dragen bij aan een betrouwbare hulpverlening van politie, ambulance, brandweer en marechaussee aan de burger in nood.

Doelstelling
Het programma LMO houdt zich bezig met de regionale samenvoeging van de huidige 24 meldkamers naar 10 locaties, de ontwikkeling van een landelijke ICT- en IV-voorziening voor het meldkamerdomein en de multidisciplinaire samenwerking binnen het meldkamerdomein. Deze ontwikkeling is in gang gezet om de dienstverlening aan de burger in nood, de hulpverlener en het gezag verbeteren. Er wordt gestreefd naar meer capaciteit en uitwijkmogelijkheden, betere samenwerking en doelmatige besteding van middelen.
Communicatie richt zich op het faciliteren en uitvoeren van het communicatiebeleid: de landelijke ontwikkelingen rond de nieuwe meldkamers zichtbaar maken, betekenis geven en verbinden.
Verantwoordelijkheden
Je bent verantwoordelijke voor de uitvoering van de communicatie in de breedste zin van het woord. Als strategisch communicatieadviseur ben je nauw betrokken bij de realisatie van de nieuwe meldkamers in Nederland. Binnen het programma LMO ben je verantwoordelijk voor de communicatie vanuit het programma.

Vakmatige taken

 • Intern relatiemanagement (linking pin tussen het programma, de regionale samenvoegingstrajecten nieuwe meldkamers en de communicatieadviseurs van de betrokken disciplines ) Je onderhoudt nauw contact met de communicatieadviseurs bij de verschillende betrokken organisaties en projecten en zorgt voor verbinding en afstemming.

 • Verbindende antennefunctie; je kent het meldkamerdomein en de betrokken disciplines goed, kan signalen opvangen en delen met de juiste mensen binnen en buiten het programma en weet wat er speelt.

 • Advisering over externe en interne communicatieprocessen en -producten; communicatieplannen, -activiteiten en uitvoering en voor opdrachtgevers en ontwikkelen communicatiestrategieën, -plannen en uitvoering. Ook voor bijvoorbeeld de website, beeldbank en nieuwsbrief.

 • Verzamelen en ontsluiten best practices; er worden standaarden en best practices; ontwikkeld en deze worden uitgewisseld, alsook middelen en adviezen.

 • Intern communicatiebeleid; interne communicatie over het communicatiebeleid en de ondersteuning.

 • Verantwoordelijk voor het communicatiebeleid.

 • Bijdragen aan stakeholder- en verandermanagement; linking pin tussen de buitenwereld en de binnenwereld. Actief bijdragen aan het stakeholdermanagement en relatiemanagement met de buitenwereld.

Contacten
Je bouwt en onderhoudt een netwerk met de betrokken partijen bij het programma (departementen, veiligheidsregio’s, politie, ambulancediensten, brandweer en de Koninklijke Marechaussee). We verwachten veel van je en bieden je een divers pakket aan werkzaamheden in een unieke omgeving met inspirerende collega’s afkomstig van alle betrokken partijen.
Inzet in de lijn of project
Het programma LMO staat onder leiding van een programmamanager. Er wordt binnen het programma nauw samen gewerkt met de kwartiermakers voor de politie, ambulancezorg, brandweer/veiligheidsregio’s en de Koninklijke Marechaussee. Naast het landelijk programma zijn er tien kwartiermakers voor de regionale samenvoeging van de meldkamers. Omdat de meldkamers in de toekomst beheersmatig ondergebracht worden bij de politie is er ook een programma binnen de politie dat zich bezig houdt met het inregelen van de beheerstaken, zoals huisvesting en het ICT- en IV-beheer.

Opleiding
Je hebt een afgeronde opleiding communicatie op HBO of WO niveau.

Werkervaring

 • Minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring als (senior) communicatieadviseur in een politiek bestuurlijke omgeving en bij één van de bij de LMO betrokken partijen (politie, brandweer, KMar, ambulancezorg of veiligheidsregio) en of ervaring in ketensamenwerking bij voorkeur in het veiligheidsdomein.

 • Aantoonbare werkervaring op het gebied van intern relatiemanagement waarbij je de linking pin bent geweest tussen het programma, de regionale samenvoegingstrajecten nieuwe meldkamers en de communicatieadviseurs van de betrokken disciplines.

 • Aantoonbare werkervaring binnen een verbindende antennefunctie; waarbij je kennis hebt opgedaan binnen het meldkamerdomein en de betrokken disciplines.

 • Aantoonbare werkervaring met advisering over externe en interne communicatieprocessen en -producten; communicatieplannen, -activiteiten en uitvoering en voor opdrachtgevers en ontwikkelen communicatiestrategieën, -plannen en uitvoering. Ook voor bijvoorbeeld de website, beeldbank en nieuwsbrief.

 • Aantoonbare werkervaring met het verzamelen en ontsluiten van best practices; waarbij je standaarden en best practices ontwikkeld en uitwisselt, alsook middelen en adviezen.

 • Aantoonbare werkervaring met intern communicatiebeleid; interne communicatie over het communicatiebeleid en de ondersteuning.

 • Aantoonbare werkervaring met het bijdragen aan stakeholder- en verandermanagement; linking pin tussen de buitenwereld en de binnenwereld.

 • Je hebt goede strategische en relationele vaardigheden. Je bent flexibel, en kunt goed schakelen tussen beleid en uitvoering.

 • Je bent proactief, analytisch, initiatiefrijk en creatief in het vinden van oplossingen.

 • Je bent een teamplayer met overwicht en vindt het leuk te werken in een dynamische omgeving.

Competenties

 • Netwerkvaardigheid;

 • Overtuigingskracht;

 • Organisatiesensitiviteit;

 • Probleemanalyse;

Eisen
Minimaal een erkende afgeronde WO diploma in de richting communicatie.
Je hebt minimaal vijf jaar aantoonbare ervaring als (senior) communicatieadviseur in een politiek bestuurlijke omgeving en bij één van de bij de LMO betrokken partijen (politie, brandweer, KMar, ambulancezorg of veiligheidsregio) en of ervaring in ketensamenwerking bij voorkeur in het veiligheidsdomein.

Wensen
Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan op het gebied van intern relatiemanagement waarbij je de linking pin bent geweest tussen het programma, de regionale samenvoegingstrajecten nieuwe meldkamers en de communicatieadviseurs van de betrokken disciplines. Dit moet duidelijk herkenbaar zijn in het CV van de kandidaat.
Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan binnen een verbindende antennefunctie; waarbij je kennis hebt opgedaan binnen het meldkamerdomein en de betrokken disciplines.
Minimaal 3 aantoonbare werkervaring opgedaan met advisering over externe en interne communicatieprocessen en -producten; communicatieplannen, -activiteiten en uitvoering en voor opdrachtgevers en ontwikkelen communicatiestrategieën, -plannen en uitvoering. Ook voor bijvoorbeeld de website, beeldbank en nieuwsbrief.
Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan met het verzamelen en ontsluiten van best practices; waarbij je standaarden en best practices ontwikkeld en uitwisselt, alsook middelen en adviezen.
Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan met intern communicatiebeleid; interne communicatie over het communicatiebeleid en de ondersteuning. Dit moet duidelijk herkenbaar zijn in het CV van de kandidaat.
Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan met het bijdragen aan stakeholder- en verandermanagement; linking pin tussen de buitenwereld en de binnenwereld.

Interesse? Graag ontvangen wij een CV o.v.v. het tarief uiterlijk woensdag 27 juli 2016 om 10.00 uur.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  01-08-2016 10:07
  Plaats
  utrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten