Projectmanager (Cloud) storage

Opdrachtgever
Pro-Act IT
Geplaatst op
18-07-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Nee
Reacties
2
Bekeken
812
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Voor onze eindklant regio Utrecht zijn wij op zoek naar een Projectmanager (Cloud) Storage.

De werkomgeving
Onlangs is intern een voorstel uitgewerkt ten behoeve van storage voor een specifieke afdeling. Daarbij biedt men een storage voorziening aan gebaseerd op een nieuwe oplossing, met eigen service niveaus, tegen een nieuw tarief. Vanuit het huidige portfolio levert men reeds verschillende storagediensten, waarbij nog oude tarieven gehanteerd worden. Het ontbreekt aan een helder overzicht met welke diensten tegen welke service niveaus men levert inclusief een onderbouwing van de tarieven. Tevens heeft men nu enige ervaring opgedaan met een andere vorm van storage-dienstverlening. Ook zijn externe storage oplossingen nu te gebruiken door de collega’s, maar ook vanuit de cloud en is dienstverlening in ontwikkeling (server plus bijbehorende storage). Men spreekt hierbij vaak in technische termen, terwijl het natuurlijk gaat om de functionaliteiten voor de klant. Als men over storage praat, kunnen hier functioneel diverse diensten geleverd worden. De oplossingen met bijbehorende serviceniveaus kunnen verschillend zijn als gevraagd wordt om backup-voorzieningen te leveren, een archief-functionaliteit of opslag van onderzoeksdata die nog volop gebruikt worden

Het is onvoldoende gelukt om structuur in de storagedienstverlening aan te brengen. Gezocht wordt naar een projectmanager/consultant die dit project kan realiseren, maar ook vanuit eigen kennis en ervaring inhoudelijke bijdragen kan leveren in de vorm van uitgewerkte dienst-beschrijvingen, kostprijsberekeningen en een migratieroadmap.

De functie omschrijving

Realisatie van een cloud-storage oplossing, als uitbreiding op het huidige pallet aan storage producten.
Een roadmap om onsite storage te vervangen door cloud storage conform de Sourcing strategie en inkoopbeleid
Een duidelijke beschrijving van dediensten die wij vanuit I&E bieden aan onze applicatieve teams en onze klanten bij faculteiten. Beschrijving in termen van functionaliteit, service niveaus (openstelling, beschikbaarheid, RPO, RTO, oplostijden, security, tarieven)
Een duidelijke vertaling naar deproducten die wij daarvoor binnen I&E onderhouden. Inclusief genoemde service niveaus en onderbouwing van de kostprijs.
Een duidelijke overzicht van alternatieve (externe cloud) producten waar we als IT dienstverlener ook over zouden moeten kunnen adviseren (we leveren ze niet zelf, maar het zijn wel in bepaalde gevallen geschikte diensten die een onderzoeker zou willen overwegen)
Zicht op de impact van de ontwikkeling op het producten en diensten pallet
Een herijking van de tarieven die we in rekening brengen op basis van de huidige inzichten omtrent de kostprijzen.
Een vergelijking van onze dienstverlening met de markt, opdat onze marktconformiteit aangetoond wordt cq we kunnen bijsturen om deze te realiseren.

Randvoorwaarden
Draag zorg voor een marktconforme benadering, dus draag zorg voor uitwerking van deze dienstverlening op een manier die in de markt gangbaar is.
Voorkom dat het technisch te inhoudelijk en te gedetailleerd wordt. Zoek een conceptuele benadering zodanig dat de uitwerking een goede basis vormt voor gesprekspartners als IT-management, de Informatiemanagers van de faculteiten, directeuren faculteiten en onderzoekers.
Zorg dat onze controller volledig meegenomen wordt in de financiële berekeningen en haar akkoord geeft op de kostprijsberekeningen en tariefvoorstellen.
Stem af met het lopende verbeterproject betreffende dienst- en productbeschrijvingen.

Functie-eisen
Academisch werk- en denkniveau met een relevante opleiding;
Actuele kennis van storagetechnologieën, -produkten en –cloudoplossingen;
Praktische ervaring met data management en data classificatie;
Prince-2 Practitioner en ITIL
Ruime ervaring (minimaal 5 jaar) op het gebied van projectmanagement binnen complexe omgevingen en ervaring met datacenterdienstverlening (storage/server, IaaS)
Ervaring op het gebied van projectmanagement voor het inrichten van beheer- en bedrijfsprocessen;
Leiding kunnen geven aan een (project)team van (technisch) inhoudelijk deskundigen;
Gesprekspartner zijn op het niveau van beheerders, gebruikers, managers en de stuurgroep met directeuren.
Helikopterview over alle lopende werkzaamheden.
Overtuigend kunnen presenteren.
Kunnen werken onder druk.
Naast het managen van de klus ook zelf de handen uit de mouwen steken en voorstellen produceren. Vaardig in het uitwerken van voorstellen op managementniveau.
Resultaatgericht en daadkrachtig: je vertaalt doelen in concreet meetbare of zichtbare resultaten; je kunt beslissingen nemen als de situatie erom vraagt.
Communicatief: je communiceert gemakkelijk, je kunt samenwerken in een team, gemakkelijk schakelen met spelers op diverse niveaus. Je hebt een dienstverlenende instelling. Zeer goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Verwachtte start van inzet 22-08-2016
Verwachtte einde van inzet 14-11-2016
Aantal uren per week 24-40
Verlenging mogelijk Nee

Graag ontvangen wij uw volledige cv waaruit kennis/ervaring in bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie waarom u uzelf geschikt acht voor deze functie.

Uw reactie dient VOLLEDIG te zijn en voorzien te zijn van

 • Naam

 • Woonplaats

 • Geboortedatum

 • Beschikbaarheidsdatum

 • Hoeveel uur per week

 • Uurtarief ex BTW, inclusief reis- en verblijfkosten

 • Beperkingen/bijzonderheden

 • Reeds geboekte vakanties

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  20-07-2016 08:43
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  20-07-2016 09:11
  Plaats
  Wassenaar

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten