Maintenance Engineer

Intermediair
Yacht bv
Geplaatst op
20-07-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
1171
Status
Gesloten
Referentie
Maintenance Engineer

Omschrijving

Voor het onderdeel Railmaterieel binnen het GVB zijn we op zoek naar een technisch Specialist. Dit onderdeel van GVB verzorgt, met 300 medewerkers, het technisch onderhoud en de revisie en modificaties van trams en metro's. Het voertuigenpark bestaat uit meer dan 300 railvoertuigen.

Binnen Railmaterieel is de afdeling Technisch Beheer verantwoordelijk voor een innovatief strategisch beheer van de assets: de samenstelling en optimalisatie van het voertuigenpark. De afdeling ontwikkelt en bewaakt de technische onderhouds- en modificatieprogramma’s voor de werkplaatsen. De uitvoering daarvan wordt belegd bij een hoofdwerkplaats voor het groot onderhoud en twee lijnwerkplaatsen voor kortdurend onderhoud. Daarnaast ondersteunt de afdeling de werkplaatsen met technisch onderzoek en advisering, de centrale productieplanning, configuratie bewaking, technische opleidingen, productiemiddelenbeheer, documentatie en kwaliteitscontroles.

Voor de versterking van het engineeringsteam binnen de afdeling Technisch Beheer zijn wij op zoek naar twee resultaatgerichte Maintenance Engineers, 1 met werktuigbouwkunde/mechanische achtergrond en 1 met een elektrische achtergrond.

Als Maintenance Engineer ontwikkel en bepaal je de inhoud van het onderhoudsprogramma voor het GVB railvoertuigenpark. Je stelt het periodieke, kort cyclische onderhoud én de revisieplannen uit het meerjarenonderhoudsplan (MJOP) vast. Je analyseert technische storingen, ontwerpt noodzakelijke voertuigmodificaties, voert risicoanalyses uit, beschrijft onderhoudstaken, houdt fabrieksinformatie bij en stelt richtlijnen op voor het professioneel onderhoud van trams en metro’s. Met de door jou opgestelde onderhoudstaaklijsten en Technische Instructies en Voorschriften (TIV’s) voeren de monteurs (en technische ondersteuners) in de werkplaats de onderhoudsactiviteiten uit. Je bent dé vraagbaak en databank voor technisch vraagstukken binnen jouw expertise gebied. Je treedt in overleg met externe partijen zoals leveranciers van materieel en materialen of vraagt advies op bij externe adviseurs.

In deze sleutelfunctie lever je een belangrijke bijdrage aan de realisatie van de doelstellingen van het GVB om te komen tot een professionele, kwalitatief hoogwaardige Asset Management organisatie.

Taken en verantwoordelijkheden

Ontwikkelen, opstellen, beheren en bijstellen van technische korte èn lange termijn - onderhoudsplannen;
Uitvoering van risicoanalyses, beschrijving van onderhoudstaken en opstellen van richtlijnen voor professioneel onderhoud van het Railmaterieel;
Uitvoering van analyses en opstellen van verbetervoorstellen op gebied van veiligheid, bedrijfszekerheid, beschikbaarheid, comfort en kosten;
Als specialist doelgerichte ondersteuning en oplossingen bieden aan de medewerkers van de (lijn)werkplaatsen bij complexe storingen;
Advisering rond modificatiewensen van de afdeling Vervoer;
Voertuigmodificaties calculeren, ontwerpen en implementeren;
Signalering van afwijkingen in planning, uitvoering en formulering van beheersmaatregelen indien nodig;
Vaststellen welke kritische reserve-onderdelen en andere benodigde materialen nodig zijn;
Technische specificaties van onderdelen en componenten beheren en vastleggen;
Vakinhoudelijk aansturen van een of meerdere (interne) verbeterteams;
Documentatie en actualisatie van de onderhoudsconcepten;
Advisering en ondersteuning bij de aanschaf en levering van nieuw materieel.

De ideale kandidaat is in het bezit van een afgerond HBO diploma richting werktuigbouwkunde of mechatronica. Je hebt relevante kennis en ervaring met het ontwikkelen van moderne onderhoudsconcepten en -technieken voor bewegend materieel.

Je bent een pragmatische zelfstarter met een goed analytisch inzicht. Een gedreven, professionele technisch specialist die voortdurend kijkt naar verbetering en optimalisatie van de veiligheid, betrouwbaarheid, beschikbaarheid, comfort en kosten van het railvoertuigenpark. Je durft je onafhankelijk op te stellen maar bent ook een teamspeler, bewust van je rol in het team van Asset Management naast de reliability engineers, collega maintenance engineers en de technisch ondersteuners in de werkplaatsen.

Daarnaast beschik je over

 • Relevante kennis van en/of ervaring met moderne onderhoudsconcepten en technieken (RAMS, RCM II, RBM, LCM, FTA, RCA, FME(C)A);

 • Kennis van MS-Office, SAP, CAD tekensystemen of vergelijkbare automatiseringssystemen is een pre;

 • Bezit van VCA-certificaat is een pre;

 • Bereidheid tot volgen van interne opleidingen;

 • Goede beheersing van de Nederlandse, Engelse en/of Duitse taal.

Het eerste jaar werk je via Yacht en bij goed functioneren zijn er mogelijkheden voor een contract bij het GVB.

Binnen GVB verzorgt het bedrijfsonderdeel Railmaterieel, met 300 medewerkers, het technisch onderhoud, de revisie en modificaties van trams en metro’s. Het voertuigenpark bestaat uit meer dan 300 railvoertuigen, verdeeld over zeven typen, variërend van 40 jaar oude voertuigen tot de meest moderne metro’s. Vanuit uitdagende KPI’s focust Railmaterieel zich op een optimale performance van het voertuigenpark in termen van veiligheid, betrouwbaarheid, beschikbaarheid en comfort, tegen een concurrerend kostenniveau.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  20-07-2016 12:29
  Plaats
  Leiderdorp

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten