Continuous Improvement Consultant

Opdrachtgever
Yacht bv
Geplaatst op
20-07-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
3
Bekeken
935
Status
Gesloten

Omschrijving

Overlegt samen met de lijnmanager op basis van de uitkomsten van CE Groeiscans en verschillende leiderschapsinstrumenten - welke CI doelen nagestreefd kunnen worden en adviseert de afdelingsmanager in de te nemen stappen op het gebied van CI. Overlegt met voor CI relevante businesspartners, bv HR, COO en Finance, van de afdeling om het aanhaken bij dit proces te bevorderen en helpt om CI consistent en systematisch binnen de business line door te voeren.
Analyseert uitkomsten van CE-waves en neemt CE Groeiscans af om vast te stellen hoe CI vaardig een afdeling is. Overlegt met het lijnmanagement en rapporteert over voortgang, knelpunten, kansen en ideeën en adviseert het verantwoordelijk (senior) lijnmanagement en programmamanagement over de borging en toepassing van CE.Stelt in overleg met Hoofd COO Office het coachingsplan van de (senior)managers op basis van de resultaten uit CE Groeiscans en feedback- en leiderschapsinstrumentarium. Begeleidt stap voor stap de manager en zijn team naar een hoger CI vaardigheidsniveau. Resultaten van deze coachingsplannen worden via een cascade gerapporteerd aan het senior management. In overleg met het senior management wordt besloten om coachingsplannen bij te stellen in het geval resultaten niet verbeteren of er worden door het (senior) management andere vervolgstappen ondernomen.
Geeft aan afdelingen en groepen alle mogelijke aanvullende trainingen uit het CE trainingscurriculum en het faciliteert diverse soorten CE workshops. Organiseert Go & See events voor eigen bedrijfsonderdeel om elders binnen of buiten ABN AMRO een bezoek af te leggen, maar ook voor anderen (ABN AMRO onderdelen of externe organisaties) om het eigen bedrijfsonderdeel te bezoeken met het doel ervaringen op het vlak van CE en CI uit te wisselen en hiermee de CE /CI methodiek te verbeteren en uit te breiden.Voert formeel en informeel overleg met een diversiteit aan stakeholders binnen de gehele organisatie. Adviseert, overlegt met en coacht (senior) managers op (continu) verbeterplannen en CE methodiek, overlegt met stakeholders als Human Resources, Competence Centre etc. over aanpak van onder meer HR en proces gerelateerde onderwerpen die uit CE/CI voortkomen. Wisselt met externe contacten informatie en best practices uit over het vakgebied met het doel kennis te ontwikkelen, rapporteert voortgang en koppelt bevindingen terug aan (Programma)managers CE, vraagt en verstrekt informatie en verbeterideeën aan specialisten van CE Centraal Team om eigen methodiek en werkwijze continu te verbeteren.
Binnen de COO zijn de CI coaches ook de aanspreekpunten voor de BPM/BPO om de continue verbetering in de E2E ketens te versterken. De coaching relatie voor BPM/BPO is dus zowel gericht op de eigen afdeling als op de keten. Voor beide onderwerpen wordt de voortgang ook gemonitord middels de groeiscan.

 • WO werk- en denkniveau en 3-4 jaar relevante werkervaring (projectleider, leidinggevende, CE Expert en/of black-belt Lean/Six Sigma)

 • Brede bankkennis en kennis van bankprocessen.

 • Kennis en ervaring op het gebied van CE methodiek en Continu verbeteren op schild 2 niveau of hoger, Lean / Six Sigma.

 • Kennis van proces- en projectmanagement en verandermanagement.

 • Kennis en ervaring op gebied van leiderschapsinstrumenten en coachingsmethodieken.

 • Kennis van Powerpoint, Excel etc.

 • WO werk- en denkniveau en 4-6 jaar relevante werkervaring (projectleider, leidinggevende, CE Expert en/of black-belt Lean/Six Sigma)

 • Minimaal 3 CE schildjes gebaseerd op een praktijktoets (PPE score > 4.0) en een theorie-examen

 • (in afwezigheid van een CI lead) verantwoordelijk voor de coördinatie van alle CI activiteiten van het eigen bedrijfsonderdeel (rolling calender; incl. CI waves, groeiscans, events)

 • Is in staat om maatwerk trainingen te ontwikkelen en faciliteren voor senior management

 • Acteert (in afwezigheid van een CI Lead) als coach van het MT van het bedrijfsonderdeel. Gebruikt groeiscan en leiderschap evaluaties om het MT continu te challengen om zichzelf en de COO organisatie te verbeteren

 • Volwaardig sparringspartner voor het MT van het bedrijfsonderdeel ten aanzien van organisatie, processen en besturing. Coördineert deepdives binnen organisatieonderdeel om extra inzicht te bieden als startpunt voor continue verbetering.

Wat is de doelstelling en de context van de opdracht/afdeling? > Tops Excellent programma, digitaliseren opdrachten,
TOPS Excellent is een programma dat zicht op het digitaliseren van processen. Dit met de ambitie om state of the art verwerker te worden tegen een concurrerende kostenstructuur.

Wanneer is de opdracht succesvol uitgevoerd door de kandidaat? constructieve bijdrage aan digitaliseringsinitiatieven binnen het programma.

Als consultant ben je in staat om gedegen analyses uit te voeren en ben je bekend met Agile werken. Tevens ondersteun en begeleid je teams en afdelingen binnen Operations op een goede manier, met als doel verbeterinitiatieven duurzaam te implementeren.

Specifieke ervaring
kennis en kunde van lean six sigma, (black belt), ervaring met scrum en agile, coach op senior stakeholdernivo

(technische) kennis blackbelt lean six sigma

Softskills en competenties
empatisch vermogen, coaching op alle nivo's binnen de organisatie, senioriteit bij stakeholdermanagement

Knock-out criteria
geen blackbelt six sigma, geen kennis van agile en scrum

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  20-07-2016 16:26
  Plaats
  Arnhem

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  20-07-2016 23:47
  Plaats
  Almere

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  22-07-2016 20:02
  Plaats
  Montfoort

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten