Applicatiemanagement Verkeersmanagement Wegsystemen

Intermediair
KPN Consulting
Geplaatst op
20-07-2016
Periode
Niet relevant
Uurtarief
0
Op locatie
Delft
Reacties
0
Bekeken
828
Status
Gesloten
Referentie
63988 MK

Omschrijving

Omschrijving

Plaats in de organisatie/werkgebied

Algemene informatie CIV Rijkswaterstaat Centrale Informatievoorziening (RWS CIV) regisseert de levering en de ontwikkeling van diensten op het gebied van de informatievoorziening, het samenstel van gegevens, applicaties, databases en de achterliggende technische infrastructuur, op basis van de afgestemde vraag vanuit de RWS-processen en onderdelen van Rijkswaterstaat. Het terrein loopt van het zorgen dat de technische specificaties voor een aanlegproject goed worden opgenomen in een contract, tot aan het inwinnen van de stroefheidsdata van het asfalt op de snelweg.
Directie Ontwikkeling Services RWS (OSR)
De directie Ontwikkeling Services RWS (OSR) is verantwoordelijk voor de IV-dienstverlening, inclusief vernieuwingen en de grote vernieuwingsprogramma’s zoals IDVV, binnen de vastgestelde kaders en gebruikmakend van generieke bouwstenen. De directie levert geautomatiseerde gegevens & - informatiediensten door middel van applicaties en verzorgt, door het ontwikkelen en beheren van deze diensten, in feite de integratie van data en ICT tot integrale IV. De ingang voor de organisatieonderdelen ligt bij de Service afdelingen, waarbij er vanuit het bestaande serviceportfolio gekeken wordt, of de klantvraag kan worden geleverd.
Wanneer de bestaande services geen of niet volledig invulling kunnen geven aan de vraag, dan wordt de ontwikkelafdeling ingeschakeld om de service te ontwikkelen. De directie is daarmee de logische ingang voor de vraagzijde op tactisch niveau, zowel voor de verschillende organisatieonderdelen, als voor de RWS-processen. Dit geldt voorafgaand ten behoeve van de programmering, en tijdens de productie vanuit de OG-ON-relatie. Op dit gebied is verbetering nodig, zowel in het aanscherpen van de vraagsturing, als in het efficiënt en flexibel leveren van de dienstverlening.
De afdeling - Verkeersmanagement Services
VM Services zorgt ervoor dat het bedrijfsproces Verkeersmanagement Hoofdwegennet wordt ondersteund met goed werkende IV. Vandaag en morgen. Op strategisch en tactisch niveau is VM Services daarvoor klantingang voor het domein Verkeersmanagement en regisseur voor het domeinportfolio. Op operationeel niveau gaat om de levering en beheer van het met de klant overeengekomen serviceportfolio voor het domein Verkeersmanagement.

De keten – Wegsystemen
Tot het serviceportfolio behoort onder meer het Weigh In Motion (WIM) en Systeem Planning en Informatie Nederland (SPIN). SPIN heeft als doel het afstemmingsproces tussen de gebruikers rond wegwerkzaamheden te verbeteren. Daarmee levert het ICT systeem SPIN een belangrijke bijdrage bij het inschatten en beperken van verkeershinder in een zo vroeg mogelijk stadium. WIM, de internationaal meest gebruikte term voor dynamische aslastmeetsystemen, is in combinatie met camera’s een efficiënt middel bij het in kaart brengen van vervoerstromen op de Nederlandse snelwegen en bij het terugdringen van overbelading. Naast de servicemanager en service delivery manager vormt de applicatiemanager een belangrijke inhoudelijke schakel bij het leveren, in stand houden en verder ontwikkelen van de IV-dienstverlening.
Als applicatiemanager voer je regie op een cluster van missiekritieke applicaties binnen het domein Hoofdwegennet. Je zorgt ervoor dat nieuwe en bestaande applicaties en infrastructurele componenten binnen Rijkswaterstaat naar volle tevredenheid werken. Het is jouw verantwoordelijkheid dat er daarbij continu wordt voldaan aan de vooraf afgesproken prestatiekenmerken, zoals performance en bedrijfszekerheid. Ook zorg je dat wordt voldaan aan (vooraf overeengekomen) wensen van gebruikers.

Taken/werkzaamheden

 • Applicatiebeheer, meer op de inhoud dan op de vorm

 • Zorgdragen voor continuïteit van de dienstverlening binnen de overeengekomen service niveaus Hierbij schakel je de markt in en stuur je marktpartijen aan.

 • Begeleiden van releases en wijzigingsverzoeken

 • Voeren van leveranciersmanagement

 • Voeren van lifecyclemanagement op de keten van applicaties

 • Opstellen jaarplan voor de ontwikkeling en het beheer van de applicaties, infrastructuur en gegevens.

Werkervaring

 • Je hebt (hands on) ervaring met applicatiemanagement (>5 jaar).

 • Aantoonbare kennis van en ervaring met het beheer van applicaties, infrastructuur en gegevens (3+ jaar)

 • Kennis en ervaring met BiSL, ASL en ITIL (3 jaar)

 • Kennis en ervaring met Prince2 (1 jaar)

 • Ervaring met operationeel contractmanagement (1 jaar)

Sluitingsdatum

25-07-2016

Sluitingstijd

17:00

Uren per week

36

Indicatie intakegesprek

zsm

Indicatie besluitvorming

09-08-2016

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te zijn

•CV in Word-formaat voorzien van de 3 meest relevante (recente) projecten.
•Motivatie afgestemd op de functie eisen.
•Beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen).
•Uurtarief (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).
N.B.
•Aanbiedingen op basis van exclusiviteit

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten