Senior inspecteur financieel toezicht

Opdrachtgever
Baker Tilly Berk NV
Geplaatst op
21-07-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
5
Bekeken
871
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Beste Freelancer,

Recent heb je gesolliciteerd op de vacature van Senior inspecteur financieel toezicht. Wij hebben alle reactie nauwkeurig bekeken, maar wij hebben geen offerte uitgebracht richting onze opdrachtgever, de Rijksoverheid.

De reden hiervoor is dat de zwaarte c.q. specialisme van deze functie niet toereikend zal zijn voor deze opdracht en voor jou als ZZP-er.

Dank in ieder geval voor jouw reactie en we houden onze ogen open voor nieuwe opdrachten!

Met vriendelijke groet,
Team Baker Tilly Berk


Omschrijving

Onze opdrachtgever binnen het Rijk heeft twee (senior) inspecteurs nodig om een piek in de werkzaamheden op te vangen in de periode vanaf half augustus tot en met januari 2017. De inspecteurs houden zich vooral bezig met het goedkeuren van statuten en financieel reglementen van woningcorporaties. Alle -350- woningcorporaties moeten in deze periode hun statuut aanpassen aan de nieuwe Woningwet en deze ter goedkeuring voorleggen. Ook moeten alle corporaties een financieel reglement opstellen en dit ter goedkeuring voorleggen aan de Aw.

Functieprofiel

In de functie zijn verschillende aspecten die aan de orde komen: bestuur & governance, AO/IC, bestuursrecht, ondernemingsrecht, integriteit, accountancy, financiering en financiële producten, sociaal vastgoed. De inspecteurs hebben twee of drie specialismen en globale kennis van de andere specialismen.

Statuten: de inspecteur die we zoeken voor het goedkeuren van statuten is bij voorkeur een jurist/bestuurskundige die kennis en ervaring heeft met bestuursrecht, ondernemingsrecht (verbindingen) op het snijvlak publiek-privaat en de governance. Bij voorkeur ook echt kennis van corporaties/volkshuisvesting.

Financieel reglementen: de inspecteur die we zoeken voor het goedkeuren van de financieel reglementen is bij voorkeur een auditor die kennis en ervaring heeft met beoordelen van interne beheersingsrisico’s en de noodzakelijke vertaling daarvan in een reglement. Kennis van de sturing en beheersing van een corporatie is nodig.

Je dient zelfstandig (adhv model) goedkeuringsaanvragen statuten en financieel reglementen te beoordelen. Je moet in de rol van vergunningverlener (interpretatie) vragen en standpunten van de Aw zowel mondeling als schriftelijk goed kunnen uitdragen.

Functie-eisen

 • Voor statuten beoordelen: kennis en ervaring met bestuursrecht ondernemingsrecht (verbindingen) op het snijvlak publiek-privaat en de governance. Bij voorkeur ook echt kennis van corporaties/volkshuisvesting.

 • Voor financieel reglementen beoordelen: kennis en ervaring met beoordelen van interne beheersingsrisico’s en de noodzakelijke vertaling daarvan in een reglement. Kennis van de sturing en beheersing van een corporatie is nodig.

 • Zelfstandig kunnen werken en op basis van een beoordelingskader aspecten kunnen interpreteren.

 • Tevens dien je te verklaren dat je onafhankelijk bent t.o.v. corporaties en dat er geen sprake is van belangenverstrengeling. (tevens dient er een geheimhoudingsverklaring getekend te worden).

 • Relevante en recente ervaring in deze rol is noodzakelijk.

Inzet

Start

tussen 15 augustus en 1 september a.s.

Eind

31 januari 2017, met kans op verlenging

Uren per week

32-36 uur

Locatie

Utrecht

Geïnteresseerd in deze opdracht? Graag ontvangen wij jouw CV, motivatie en een passend uurtarief.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


5 reacties

 • Datum
  21-07-2016 13:01
  Plaats
  Nederhorst den Berg

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  22-07-2016 09:34
  Plaats
  Rijswijk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  22-07-2016 13:58
  Plaats
  WADDINXVEEN

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  28-07-2016 16:07
  Plaats
  Bennebroek

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  01-08-2016 12:06
  Plaats
  Joure

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten