Junior Data Analist

Opdrachtgever
Hinttech Staffing
Geplaatst op
21-07-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
463
Status
Gesloten
Referentie
VP96265

TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 160 opdrachten
 • KPN Consulting 238 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Beste Freelancer,

Voor Stichting #ICTU is #Hinttech Staffing op zoek naar een Junior Data Analist .

Inzet

Locatie werkzaamheden

ICTU, Den Haag

Gewenste aanvangsdatum

1 augustus 2016

Verwachte einddatum

31 december 2016 met optie op verlenging

Aantal uren inzet per week

36 - 40 uur

Reageren uiterlijk: Maandag 25 juli vóór 15.00 uur
Evt. selectiegesprekken vinden plaats op: 28 juli tussen 10.00-14.00uur

Taakomschrijving

Een juist adres in de Basisregistratie Personen (BRP) is belangrijk: voor burgers zelf én voor de overheid. Een afwijking hoeft niet direct fraude te zijn, maar geeft wel kans op misbruik van regelingen. Dat uitzoeken en zo nodig corrigeren is een publieke taak. ICTU heeft hiervoor de Landelijke Aanpak Adreskwaliteit (LAA) opgezet met ruim 200 overheidsorganisaties en meer dan 1.000 direct betrokken ambtenaren. De samenwerking leidt tot een hogere adreskwaliteit in de BRP en tot het opsporen van adresfraude. Dat is belangrijk, want fraude mag niet lonen.
Onderdeel van het project is het analyseren en selecteren van hoogwaardige signalen, zodat de beschikbare capaciteit voor het doen van adresonderzoek efficiënt en effectief ingezet kan worden. Het Informatie Knooppunt (IKP) is de centrale plek waar informatie wordt ontvangen, verrijkt, geanalyseerd, en doorgezet naar de afnemers. Bij het project zijn zowel diverse rijksuitvoeringsinstanties betrokken als gemeenten. Samen met deze partijen wordt bepaald welke informatie waardevol is en hoe deze informatie dient te worden verrijkt en verwerkt binnen de gestelde juridische kaders.
Voor versterking van het IKP team zijn we op zoek naar een junior data analist. De junior data analist voert kwantitatieve analyses uit ten einde de kwaliteit van signalen te verhogen. Hiertoe werkt hij/zij samen met de senior data analist en domein experts aan de functionele criteria en de beslisregels van signalen. Als data analist verrijk en waardeer je data op basis van business logica en statistische analyses. Je voert statistische analyses (supervised learning technieken) uit op de resultaten van afgeronde adresonderzoeken om mogelijke verbeteringen te identificeren. Hij/zij zorgt voor de correcte interpretatie van de bevindingen die nauwkeurig en zorgvuldig worden gerapporteerd.

Gewenste profiel

Als data analist beschik je over een sterk analytisch vermogen. Je bent accuraat en hebt een pro-actieve houding. Je bent in staat om jouw werk op een heldere manier vast te leggen en te communiceren met een breed publiek waaronder, collega data analisten, technische experts, business analisten en overige projectmedewerkers. Daarnaast ben je een echte team-player, flexibel ingesteld en goed in staat om zelfstandig te werken. Je denkt out of the box, toont initiatief en enthousiasme om een continue bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van jezelf, collega’s en de projectdoelstellingen.

Eisen

 1. HBO of WO opleiding, studierichting: Econometrie, Wiskunde of andere vergelijkbare studierichting.

 2. Beschikbaarheid in augustus.

 3. Ervaring met data analyses met gebruik van R en SQL.

 4. Ervaring met kwantitatief onderzoek en het uitvoeren van evaluaties.

 5. Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wensen

 • Kennis en ervaring met de analyse van survey data

 • Kennis en ervaring met Classifcation and Regression Trees (CART) en is tevens in staat om de toegepaste methoden en resultaten in begrijpelijke taal uit te leggen aan derden

 • Kennis en ervaring met visualisatie technieken om beter inzicht te geven aan business users.

 • Ervaring met SAS of SPSS

 • Kennis en ervaring binnen overheidsinstanties

N.B. kijk voor de weging op bovenstaande wensen op onze website.

Reageren?

Ik zie graag je CV, tarief, motivatie en details rondom beschikbaarheid (ínclusief wel of niet aanwezig kunnen zijn op genoemde datum van selectiegesprekken) tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Hinttech Staffing

Hinttech is sinds 2007 een gecontracteerde (ICT) resource partner van ICTU.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  21-07-2016 16:54
  Plaats
  Eindhoven

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten